Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pár kradl v ostravských obchodech, co mohl. Čokolády, oblek, hry, parfémy i pamlsky pro psy

Ostrava-město |

Žena dělala křoví a muž mezitím bleskurychle kradl. Dvojice procházela ostravské obchody a zaměřovala se na různé zboží. V jednom případě ukradli během chvíle 93 čokoládových tyčinek, jinde brali parfémy, společenské hry nebo pamlsky pro psy. Muž v baru na Stodolní okradl i nepozornou ženu. Celkově napáchala dvojice škodu za 40 tisíc korun. Muž má už 18 záznamů v rejstříku trestů a už sedí ve vazbě.

zdroj videa: Policie ČR

Povedený zlodějský páreček se podařilo dopadnout ostravským policistům. Přijímali postupně oznámení o různých krádežích v obchodech a prověřováním zjistili, že krádeže mají na svědomí 42letý muž a 22letá žena. Pomohly hlavně kamerové záznamy. Na jednom je vidět, jak si muž během chvíle strčí do batohu 93 kusů čokoládových tyčinek.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Jinde si v kabince oblékl společenský oblek, na který si dal své oblečení a následně s tímto přes pokladny odešel bez zaplacení, v knihkupectví opakovaně odcizili stolní hru, ale nejčastěji se soustředili na drogerie, kde brali především parfémy. V jednom případě pachatel navštívil také prodejnu s chovatelskými potřebami, kde odcizil několik kusů pamlsků pro psy."

Krádeže měly vždy stejný průběh. Žena dělala často křoví a muž mezitím nacpal zboží do tašky nebo batohu. V některých případech si ho dala žena do kabelky. Muž dokonce v jednom případě okradl v jednom baru na Stodolní nepozornou ženu. Z kabelky jí sebral peněženku s doklady, penězi a platební kartou.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Kriminalisté muži prokázali celkem 13 skutků a z toho mu měla v 6 případech pomáhat 22letá žena. Komisař obvinil muže ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Také byl podán podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován."

V případě prokázání viny mu teď hrozí až 3 roky vězení. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Žena byla obviněna ze spáchání přečinu krádež ve formě spolupachatelství. Stíhaná je na svobodě a v případě prokázání viny ji hrozí až dvouleté vězení. Obě obviněné osoby s kriminalisty spolupracovaly, ke krádežím se doznaly a do výslechu shodně uvedly, že odcizené zboží měly obratem prodávat, získané peníze si rozdělit a použít pro svou potřebu."

Celkově způsobili škodu za téměř 40 tisíc korun.

Nahlásit chybu


K tématu

Udělali díru do zdi a vykradli sklad obchodu v Ostravě

14. února 2024 14:37 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Zlodějský pár udělal díru do zdi, aby se dostal do prostor obchodu v Ostravě-Hrabůvce. Tam potom dvojice doslova vybílila sklad. Policisté je ale díky kamerovým záznamům dopadli za několik hodin. Ukázalo se, že toho mají na svědomí mnohem víc. A muž je navíc známý recidivista. Škoda byla odhadnuta na 180 tisíc korun.

Zloději ukradli kytaru a hudební vybavení pouličnímu umělci v Ostravě

10. srpna 2023 15:04 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Chystal se hrát v ostravském podchodu, odložil si vybavení a na pár metrů se vzdálil. Během chvíle prošla kolem trojice mužů, která všechno sebrala a zmizela neznámo kam. Pouličního umělce okradli o kytaru a další vybavení za více než 20 tisíc korun. Teď po nich pátrá policie.

Dva muži vykrádali na Karvinsku prodejny a restaurace, šli po cigaretách

3. září 2023 12:18 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Cigarety za téměř 160 tisíc korun nakradli dva muži v Bohumíně a Orlové. Násilím se dostávali do prodejen a restaurací. Poškozením majetku napáchali škodu za dalších téměř 50 tisíc korun. Policisté je nakonec dopadli přímo při činu. Teď jim hrozí až tři roky vězení.


Fajne školní bistro Ostravě závidí i okolní města. Špičkoví kuchaři pomáhají v jídelnách

Kvalita jídla ve školních jídelnách se v posledních letech výrazně zlepšila a v Ostravě na tom má podíl i velmi oblíbený a úspěšný projekt Fajne školní bistro. Školy objíždějí špičkoví kuchaři a pomáhají kuchařkám s přípravou chutných jídel podle norem a děti jsou nadšené.

Fotografie ze života Ostravy jsou nově k vidění ve Slezskoostravské galerii

Více než 100 černobílých reportážních fotografií z Ostravy si mohou nově prohlédnout návštěvníci Slezskoostravské galerie. Jejich autorem je významný a oceňovaný ostravský fotograf a rodák Jiří Kudělka, který své dílo vystavoval na mnoha místech v Česku i v Evropě.

Slezskoostravský korfbalový tým bojuje v baráži o účast v extralize

Slezskoostravské korfbalové družstvo KK Sokol Koblov bojovalo v neděli o účast v extralize. V prvním kole baráže se hráči setkali s prvoligovými nováčky z Prievidzy a ostřílenými několikanásobnými mistry extraligy – Českými Budějovicemi.

Městská policie v Havířově má nový moderní komisariát

23. dubna 2024 20:14 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Veškeré práce na rekonstrukci budovy v Kubelíkově ulici v Havířově jsou hotovy. Stavba prošla kolaudací a městská policie tak může spustit provoz nového komisariátu. Práce vyšly radnici na 44 milionů korun.

Středisko volného času Juventus hostilo nejlepší modeláře z celé ČR

23. dubna 2024 16:26 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Teď nás čeká malé ohlédnutí. Podíváme se na letošní 40. ročník soutěžní výstavy modelářů. Ukážeme vám do detailů nejpropracovanějších modely a podíváme se i na práci rozhodčích.

Radnice v rámci akce Brány památek dokořán ukázala svou historii i moderní prostory

Nový Jičín se připojil k výzvě Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska a v rámci akce Brány památek dokořán otevřel veřejnosti prostory radnice, které nejsou běžně přístupné. Akci využili k návštěvě úřední budovy i školní skupiny.

Masturbace online neměla šťastný konec. Vyděrači chtěli za nezveřejnění videa 150 tisíc kč

V posledních dnech policisté evidují případy vydírání prostřednictvím sociálních sítí. V Ostravě pachatelům naletěl muž středního věku, který poslechl údajnou krásnou blondýnu a natáčel se mobilem při masturbování. Byl pak velmi překvapen, když po něm chtěla 150 tisíc, jinak video zveřejní na internetu.

Děti vyrábějí loga a erby městské části Hrabůvka v rámci oslav 100 let Velké Ostravy

23. dubna 2024 16:25 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Historická loga, erby a dominanty jednotlivých obvodů Velké Ostravy. Ty vznikají v rámci akce „Loguj!“ ve výtvarných dílnách ostravských knihoven. Minulý týden patřil Hrabůvce.

Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

V životických sadech mají kvůli počasí obavy o úrodu jablek

22. dubna 2024 20:30 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

V roce 2018 sklidili v životických sadech rekordních 1 900 tun jablek. Letošní sklizeň může ohrozit počasí. Sady nyní nově vlastní město Havířov, které chce získat do vlastnictví pronajaté pozemky od zemědělského půdního fondu.

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. května 2024 od 35 000 do 40 000 Kč/měsíc

Základní školy ve Slezské Ostravě budou mít moderní učebny, vybavené budou i virtuální realitou

Robotické sady, 3D tiskárny, sady pro experimenty, a dokonce i virtuální realitu – to vše najdou studenti v nových jazykových, multimediálních a přírodovědných učebnách ve slezskoostravských základních školách. Finální úpravy by měly být hotové do konce června.

Blíží se zápisy do mateřských škol. Registrace žádostí začala 19. dubna

23. dubna 2024 10:34 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Blíží se termín pro zápisy dětí do mateřských škol. V Ostravě ho má většina školek stanoven na 6. a 7. května, je ale nutné dítě nejprve registrovat do celoměstského portálu. Rodiče ale nemusejí mít obavy, protože míst je dostatek.

Vedení Ostravy-Jihu diskutuje s občany na veřejných setkáních

Ve Výškovické pobočce knihovny města Ostravy se konalo první veřejné setkání vedení obvodu s jeho obyvateli. Občané Jihu mohli přímo se starostou otevřeně probrat témata, které je trápí. Například situaci okolo bývalého obchodního centra Odra.

Ostrava považuje rozvoj cyklodopravy za jednu z priorit. Zásadní je ale bezpečnost

22. dubna 2024 11:59 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Rozvoj cyklodopravy je jednou z priorit vedení města. S tím samozřejmě souvisí bezpečnost, protože cyklisté považují za nejdůležitější, aby je při jízdě neohrožovala auta. Město proto klade důraz na kvalitní cyklostezky a pomáhají také strážníci, kteří se v rámci různých projektů a akcí na cykodopravu zaměřují.

Ostrava podpoří začínající podnikatele. Inspirace vzešla z programu Řemeslný akcelerátor

22. dubna 2024 10:56 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava chce pomoci začínajícím podnikatelům a proto vyhlásila nový dotační program. Jeho cílem je zvýšení konkurenceschopnosti, podpora inovací a technologií, ale také rozvoj podnikatelského prostředí.

Dny památek zaměřené na historii městského obvodu Ostrava-Jih se konaly už po deváté

22. dubna 2024 10:37 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Již 9. ročník festivalu Dny památek na Jihu se konal od čtvrtka do neděle. Zahrnoval foto-přednášky, prohlídky bytového muzea či komentované vycházky. Festivalem provázel kronikář obvodu Petr Lexa Přendík.

Pár kradl v ostravských obchodech, co mohl. Čokolády, oblek, hry, parfémy i pamlsky pro psy
Vydáno 21. ledna 2022 8:27, Ostrava-město, Jiří Cileček
Žena dělala křoví a muž mezitím bleskurychle kradl. Dvojice procházela ostravské obchody a zaměřovala se na různé zboží. V jednom případě ukradli během chvíle 93 čokoládových tyčinek, jinde brali parfémy, společenské hry nebo pamlsky pro psy. Muž v baru na Stodolní okradl i nepozornou ženu. Celkově napáchala dvojice škodu za 40 tisíc korun. Muž má už 18 záznamů v rejstříku trestů a už sedí ve vazbě.

zdroj videa: Policie ČR

Povedený zlodějský páreček se podařilo dopadnout ostravským policistům. Přijímali postupně oznámení o různých krádežích v obchodech a prověřováním zjistili, že krádeže mají na svědomí 42letý muž a 22letá žena. Pomohly hlavně kamerové záznamy. Na jednom je vidět, jak si muž během chvíle strčí do batohu 93 kusů čokoládových tyčinek.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Jinde si v kabince oblékl společenský oblek, na který si dal své oblečení a následně s tímto přes pokladny odešel bez zaplacení, v knihkupectví opakovaně odcizili stolní hru, ale nejčastěji se soustředili na drogerie, kde brali především parfémy. V jednom případě pachatel navštívil také prodejnu s chovatelskými potřebami, kde odcizil několik kusů pamlsků pro psy."

Krádeže měly vždy stejný průběh. Žena dělala často křoví a muž mezitím nacpal zboží do tašky nebo batohu. V některých případech si ho dala žena do kabelky. Muž dokonce v jednom případě okradl v jednom baru na Stodolní nepozornou ženu. Z kabelky jí sebral peněženku s doklady, penězi a platební kartou.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Kriminalisté muži prokázali celkem 13 skutků a z toho mu měla v 6 případech pomáhat 22letá žena. Komisař obvinil muže ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Také byl podán podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován."

V případě prokázání viny mu teď hrozí až 3 roky vězení. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Žena byla obviněna ze spáchání přečinu krádež ve formě spolupachatelství. Stíhaná je na svobodě a v případě prokázání viny ji hrozí až dvouleté vězení. Obě obviněné osoby s kriminalisty spolupracovaly, ke krádežím se doznaly a do výslechu shodně uvedly, že odcizené zboží měly obratem prodávat, získané peníze si rozdělit a použít pro svou potřebu."

Celkově způsobili škodu za téměř 40 tisíc korun.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000029516/par-kradl-v-ostravskych-obchodech-co-mohl-cokolady-oblek-hry-parfemy-i-pamlsky-pro-psy