Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Svědek hlásil pohyb zloděje policii, viděl ho na kamerách

Ostrava-město |

Maskovaný zloděj se dobýval do vchodu domu v Ostravě-Výškovicích. Jeden z majitelů bytu se podíval na kameru, viděl jeho páčení dveří a okamžitě zavolal policii. Přesně popsal, co se děje a hlásil zlodějův pohyb. Během chvíle byla na na místě hlídka a zloděje v domě zadržela. Teď mu hrozí až tři roky vězení.

zdroj videa: Policie ČR

V průběhu ledna zavolal večer na tísňovou linku 158 muž, který doslova v přímém přenosu popisoval pohyb zloděje. Sledoval ho totiž na kamerách. Maskovaný zloděj v kukle a s nožem v ruce vniknul do panelového domu v Ostravě-Výškovicích, kde se následně snažil o odpojení kamery, která ho sledovala. Zřejmě si myslel, že ho nikdo neuvidí, jak krade. Jenže kamery už sledoval jeden z obyvatel domu, který slyšel podivný rámus a tak chtěl zjistit, co se děje. Okamžitá reakce operačního důstojníka, který zmobilizoval policejní hlídky ještě během hovoru s oznamovatelem, dopomohla k rychlému zadržení pachatele.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Během tří minut od oznámení se na místo události sjelo několik policejních hlídek. Společně začali postupně propátrávat dům, kdy v mezipatře zadrželi podezřelého muže, u kterého našli kuchyňský nůž i kuklu. Ukázalo se, že už byl v hledáčku kriminalistů, a proto putoval přímo do jejich rukou."

Kriminalisté z Ostravy-Zábřehu už měli na 37letého muže nashromážděné důkazní materiály. Ten se měl od listopadu loňského roku vloupat do různých objektů. Lákaly ho nejen sklepy, sklepní kóje, ale také obchody, které měly zavřeno.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "K vloupání měl používat nůž nebo šroubovák, poté vniknout do vnitřních prostor a odcizit například elektrokoloběžku, boty, ale také průmyslovou kameru. Ve dvou případech měl za použití kamene rozbít skleněnou vitrínu prodejny smíšeného zboží a poté otvorem vniknout dovnitř a odcizit cigarety či tabákové zboží."

Ukázalo se, že se do panelového domu na ulici Výškovické měl vloupat dva dny před svým zadržením a z chodby domu odcizit sportovní boty.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Komisařem 8. oddělení obecné kriminality Ostrava bylo 37letému muži sděleno obvinění ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Obviněný muž se při výslechu ke svým jednáním doznal a s kriminalisty spolupracoval."

Ti mu prokázali celkem sedm skutků a způsobenou škodu přes 130.000,- Kč. V případě odsouzení mu hrozí až tříleté vězení.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Tímto bychom chtěli poděkovat muži, který okamžitě reagoval a vše oznámil na tísňovou linku 158. Perfektně komunikoval s operačním důstojníkem, kterému popsal pohyb pachatele, jeho oblečení, ale také sdělil, že má u sebe nůž. Doporučujeme, aby oznamovatel v takových případech sám nezasahoval, nesnažil se pachatele zadržet, aby tím neohrozil svůj život či zdraví."
Nahlásit chybu


K tématu

Zloděj, který se vloupal do kanceláře v Ostravě stále uniká policii

20. září 2023 14:28 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policisté stále pátrají po muži, který se na konci června vloupal do jednoho z podniků v centru Ostravy. Z kanceláře pak ukradl peněženku, doklady a peníze.

Zloděj kradl plechy ze střechy v Ostravě, díky svědkyni si pro něj přijeli policisté

24. dubna 2023 14:47 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravští policisté nachytali přímo při krádeži 29letého zloděje. Lámal plechy ze střechy a chystal si je na odvoz. Všimla si ho ale pozorná svědkyně, která přivolala policisty. Ti navíc ještě před příjezdem viděli krádež doslova v přímém přenosu na bezpečnostních kamerách.

Svědek pomohl policistům v Ostravě dopadnout dva muže při vloupání

29. května 2023 15:54 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Viděl dva muže, jak se snaží vloupat do vinotéky v Ostravě. Okamžitě proto přivolal policii. Ta pachatele zadržela přímo při činu. Kriminalisté pak zjistili, že na jednoho z mužů mají spadeno delší dobu, vloupal se totiž do 14 objektů a způsobil škodu přes půl milionu korun. Navíc neplatil výživné.


Krnovská nemocnice má jako první v Česku unikátní transportní systém vzorků

Včera 18:41 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

Domovníci preventisté se mariánskohorské radnici osvědčili. Problémy řeší rychle a zodpovědně

Obvod Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky postupně zlepšuje technický stav bytových domů, jejich okolí a také bezpečnost. Za vším stojí domovníci preventisté, kteří se momentálně starají o 15 lokalit v obvodu.

Zelené parkoviště na Slezské ve Frýdku-Místku má být hotové ještě letos

Výstavba nového parkoviště na sídlišti Slezská ve Frýdku-Místku je před spuštěním. Místo zde najde na čtyři desítky aut. Stavba by měla začít do konce května a hotovo má být ještě letos. Parkoviště bude zasazeno do zeleně, aby se nenarušoval ráz okolí betonovou plochou.

Památník životické tragédie čeká rekonstrukce, lidé to vítají

Muzeum Těšínska se chystá zahájit práce na rekonstrukci životického památníku v Havířově. Práce by měly být dokončeny do srpna, aby se zde mohl uskutečnit pietní akt k uctění památky zavražděných mužů gestapem.

Marica ožívá. Strašák Poruby se po letech mění na bytový dům

Marica. Ruina, která několik let strašila obyvatele porubského 5. obvodu, se konečně mění k lepšímu. Poté, co získala nového majitele, vzniká tady moderní bytový dům.

Studenti slezskoostravského gymnázia se chystají do Tanzánie, jejich projekt podporuje místní školu

Studenti hladnovského gymnázia možná vycestují ze Slezské Ostravy až do Tanzánie, a to díky projektu Hakuna Matata. Projekt sami vypracovali od píky s cílem zlepšit výuku na partnerské škole, podpořit výstavbu internátu, a zároveň si rozšířit vlastní obzory. Africkou expedici plánují už na leden.

Cyklistická doprava se stává v Ostravě fenoménem. Důležité ale je dbát na bezpečnost

Cyklistická doprava se v Ostravě stává fenoménem. Mnozí obyvatelé města i okolí využívají kolo denně a díky husté síti cyklostezek je to stále bezpečnější způsob dopravy. Na oblibě získává také sdílení jízdních kol. Strážníci proto často pořádají nejrůznější preventivní akce a vzdělávají cyklisty.

Kamerami jsou už vybaveny všechny vozy MHD v Ostravě. Velmi to zvyšuje bezpečnost

Jedním z důležitých faktorů při snaze o přilákání pasažérů do městské hromadné dopravy je její bezpečnost. Ostravský dopravní podnik na to velmi dbá a proto byla všechna vozidla vybavena kamerovým systémem. Nejen že to působí preventivně na zloděje a výtržníky, ale pomáhá to také policistům při odhalování pachatelů trestných činů.

Ve Slezské Ostravě se po zimě opravují výtluky, silnice se ale v obvodu opravují celoročně

Slezská Ostrava začala stejně jako ostatní městské obvody po zimě s opravou výtluků. Ve Slezské ale probíhá oprava silnic celoročně. Zajišťují ji slezskoostravské technické služby.

Studenti VŠB zkoumali možnosti rychvaldských veřejných prostranství a jejich využití

17. dubna 2024 20:00 | Rychvald | Michal Slonina | Rychvaldský miniexpres

Workshop studentů Vysoké školy báňské naplno odstartoval spolupráci s městem Rychvald. Cílem projektu bude zvelebit veřejná prostranství a navrhnout jejich možné další využití.

SPŠ elektrotechniky a informatiky představila nové učebny

17. dubna 2024 21:40 | Ostrava-město | Tomáš Tikal | Studuj u nás

SPŠ elektrotechniky a informatiky v Ostravě patří k páteřním školám, které se zapojily do projektu Inovační centrum pro transformaci vzdělávání. Díky tomu získala moderní učebnu a také založila vlastní školní firmu.

K zápisům do prvních tříd došlo na Slezské 171 dětí, otevře se sedm tříd

Slezskoostravské předškoláky čekal v minulém týdnu zápis do prvních tříd. Letošní ročník byl silnější a k zápisu se tak dostavilo celkem 171 dětí. Největší zájem byl tradičně o Základní školu Bohumínská.

Studenti hladnovského gymnázia se možná podívají do Afriky, jejich projekt podporuje školu v Tanzánii

Studenti hladnovského gymnázia pracují na speciálním projektu, který spojuje slezskoostravskou školu s tanzanskou školou Mlondwe. Jmenuje se Hakuna Matata a studenti gymnázia díky němu možná brzy vycestují rovnou do Afriky.

Mezinárodní festival filmů o lidských právech Jeden svět je opět v Ostravě

17. dubna 2024 12:30 | Ostrava-Centrum | Michal Slonina | Kulturní okénko

V Ostravě začal další ročník mezinárodního filmového festivalu Jeden svět. Promítá filmy o lidských právech v celkem 48 městech v České republice a jedná se o největší festival svého druhu na světě.

Platforma Move Ostrava zve na své programy, nejbližším bude představení s názvem Sen

17. dubna 2024 12:00 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Move Ostrava je platformou podporující rozvoj múzických umění. Zaměřená je na diváky i profesionální umělce a v Ostravě funguje už více než 10 let. Ve svých projektech propojuje současný tanec, fyzické divadlo a nový cirkus.

V Ostravě se bude hrát špičkový tenis. Turnaj Ostra Group Open má bohatou tradici

17. dubna 2024 11:54 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Do Ostravy se sjedou špičkoví tenisté, aby se utkali o titul na 21. ročníku turnaje Ostra Group Open druhé nejvyšší světové kategorie Challenger. Loňské vítězství bude obhajovat český tenista Zdeněk Kolář.

Svědek hlásil pohyb zloděje policii, viděl ho na kamerách
Vydáno 27. ledna 2023 17:44, Ostrava-město, Jiří Cileček
Maskovaný zloděj se dobýval do vchodu domu v Ostravě-Výškovicích. Jeden z majitelů bytu se podíval na kameru, viděl jeho páčení dveří a okamžitě zavolal policii. Přesně popsal, co se děje a hlásil zlodějův pohyb. Během chvíle byla na na místě hlídka a zloděje v domě zadržela. Teď mu hrozí až tři roky vězení.

zdroj videa: Policie ČR

V průběhu ledna zavolal večer na tísňovou linku 158 muž, který doslova v přímém přenosu popisoval pohyb zloděje. Sledoval ho totiž na kamerách. Maskovaný zloděj v kukle a s nožem v ruce vniknul do panelového domu v Ostravě-Výškovicích, kde se následně snažil o odpojení kamery, která ho sledovala. Zřejmě si myslel, že ho nikdo neuvidí, jak krade. Jenže kamery už sledoval jeden z obyvatel domu, který slyšel podivný rámus a tak chtěl zjistit, co se děje. Okamžitá reakce operačního důstojníka, který zmobilizoval policejní hlídky ještě během hovoru s oznamovatelem, dopomohla k rychlému zadržení pachatele.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Během tří minut od oznámení se na místo události sjelo několik policejních hlídek. Společně začali postupně propátrávat dům, kdy v mezipatře zadrželi podezřelého muže, u kterého našli kuchyňský nůž i kuklu. Ukázalo se, že už byl v hledáčku kriminalistů, a proto putoval přímo do jejich rukou."

Kriminalisté z Ostravy-Zábřehu už měli na 37letého muže nashromážděné důkazní materiály. Ten se měl od listopadu loňského roku vloupat do různých objektů. Lákaly ho nejen sklepy, sklepní kóje, ale také obchody, které měly zavřeno.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "K vloupání měl používat nůž nebo šroubovák, poté vniknout do vnitřních prostor a odcizit například elektrokoloběžku, boty, ale také průmyslovou kameru. Ve dvou případech měl za použití kamene rozbít skleněnou vitrínu prodejny smíšeného zboží a poté otvorem vniknout dovnitř a odcizit cigarety či tabákové zboží."

Ukázalo se, že se do panelového domu na ulici Výškovické měl vloupat dva dny před svým zadržením a z chodby domu odcizit sportovní boty.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Komisařem 8. oddělení obecné kriminality Ostrava bylo 37letému muži sděleno obvinění ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Obviněný muž se při výslechu ke svým jednáním doznal a s kriminalisty spolupracoval."

Ti mu prokázali celkem sedm skutků a způsobenou škodu přes 130.000,- Kč. V případě odsouzení mu hrozí až tříleté vězení.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Tímto bychom chtěli poděkovat muži, který okamžitě reagoval a vše oznámil na tísňovou linku 158. Perfektně komunikoval s operačním důstojníkem, kterému popsal pohyb pachatele, jeho oblečení, ale také sdělil, že má u sebe nůž. Doporučujeme, aby oznamovatel v takových případech sám nezasahoval, nesnažil se pachatele zadržet, aby tím neohrozil svůj život či zdraví."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000035447/svedek-hlasil-pohyb-zlodeje-policii-videl-ho-na-kamerach