Ing. Jaroslava Jaššová, vedoucí Centra klinické výživy FN Ostrava: „Jako členka pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví, která se zabývá doporučeným postupem pro zajištění stravy a nutriční péče ve zdravotnických zařízeních, jsem se rozhodla, že tuto dietu zařadíme do jídelníčku ještě předtím, než nám bude doporučena oficiálně. Současné jídelníčky ostravské fakultní nemocnice jsou dávány ostatním zdravotnickým zařízením za vzor."
3FIT dieta je rozdělena do pěti porcí.
Ing. Jaroslava Jaššová, vedoucí Centra klinické výživy FN Ostrava: „K snídani vaříme pacientům různé druhy kaší s ovocem a ořechy či semínky. Oběd je pak složený výhradně z dušených, pečených nebo grilovaných jídel a jeho součástí je vždy zelenina. Pokud jde o večeře, tak ty se skládají jen z celozrnného pečiva a jsou doplněny vysokoprocentní šunkou, kvalitním sýrem nebo pomazánkou naší výroby."
Hospitalizovaní pacienti dostávají stravu 5x denně s tím, že dopoledne je vždy ovoce a k obědu či večeři zelenina, případně salát. Stravu připravuje tým složený z 27 kuchařů a stejného počtu pomocného personálu. Jídelníčky i podle individuální potřeby pacienta sestavuje 10 nutričních terapeutů.