Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Trápí vás chronická či akutní bolest zad? Neváhejte začít s léčbou včas

Bolest zad dokáže doslova paralyzovat a člověk přirozeně vyhledává všechny možné způsoby, jak si od bolesti co nejrychleji ulevit. Ať už se jedná o akutní případy či dlouhodobé obtíže, je vždy důležité návštěvu specialisty neodkládat. Čím dříve je příčina bolesti odhalena a léčba včas zahájena, tím dříve má člověk šanci vrátit se zpět do aktivního života, ke svým koníčkům i do zaměstnání.

Specializované pracoviště Klinika miniinvazivní léčby zad EuroPainClinics Ostrava poskytuje precizní diagnostiku a léčbu bolesti zad a dolní končetiny zejména u pacientů s bolestí způsobenou výhřezem meziobratlové ploténky či v důsledku tzv. syndromu selhání operační léčby, ale i v řadě dalších zdravotních indikací spojených s bolestí zejména dolní části zad.

PRECIZNÍ DIAGNOSTIKA, ZÁKLAD ÚSPĚŠNÉ LÉČBY

Předpokladem úspěšné léčby je nalezení hlavního zdroje či zdrojů bolesti, stanovení nejefektivnějšího postupu a nejvhodnější léčebné metody pro účinné odstranění bolesti či výrazné snížení vnímání její intenzity. Jedná se o systematické „pátrání“ po zdroji bolesti kombinací klinického vyšetření, zhodnocení nálezů zobrazovacích metod a takzvaných navigovaných diagnostických blokád. Znalost hlavního zdroje bolesti je důležitá pro výběr vhodné metody k jeho ošetření. V případě bolesti bederní páteře se zaměřujeme na nejčastější možné zdroje bolesti, kterými jsou nervové kořeny, meziobratlové ploténky, meziobratlové neboli fazetové klouby a sakroiliakální (SI) kloub. Diagnostické výkony trvají okolo dvaceti minut a již některé z nich mohou ulevit od bolesti na delší dobu.

BOLEST PŘI POSTIŽENÍ NERVOVÉHO KOŘENE

Jedním z častých zdrojů bolestí plynoucích z postižení bederní páteře je kořenový (radikulární) syndrom, který vzniká v důsledku útlaku, dráždění či poškození nervového kořene. Příčinou jsou ponejvíce výhřezy meziobratlových plotének, kdy až v 90 % všech kořenových syndromů je postižena bederní oblast L3-S1, dále syndrom selhání operační léčby (FBSS-failed back surgery syndrom), úrazy páteře, zánětlivé stavy, nádory aj.

Pro kořenový syndrom je charakteristický soubor příznaků označovaných jako kořenová (radikulární bolest). Jejími projevy jsou zejména:

  • bolest šířící se do jedné či více „spádových oblastí“ nervových kořenů, především na dolní končetině,
  • jednostranná ostrá, tupá, pulzující či pálivá bolest, brnění, mravenčení,
  • změny citlivosti nebo svalové síly končetiny, v prstech, neschopnost stoupnout si na špičku nebo patu aj.

K léčbě je využívána široká škála diagnostických a miniinvazivních terapeutických výkonů na páteři, které jsou vykonávány v ambulantním režimu pod přesnou, cílenou a bezpečnou rentgenovou nebo USG kontrolou.

JAK SE OBJEDNAT

E-KONZULTACE: PRVNÍ KROK K VAŠÍ LÉČBĚ
Zájemci se mohou informovat o možnosti léčby a objednání prostřednictvím bezplatné online služby E-konzultace na www.ekonzultace.cz.
Zdravotní péče je na Klinice miniinvazivní léčby zad EuroPainClinics Ostrava plně hrazena pojišťovnami RBP, ZP MV, ČPZP, OZP a VoZP.

KONTAKT
Klinika miniinvazivní léčby zad
EuroPainClinics Ostrava
Zdeňka Chalabaly 3041/2

Zdravotní středisko Mediland – 1. patro

700 30 Ostrava-Bělský Les

Tel.: +420 725 932 702
E-mail: ostrava@europainclinics.cz
www.europainclinics.cz



O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Dnes 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Dražba dresů opavských basketbalistů pro mobilní hospic Pokojný přístav vynesla přes 108 tisíc

Včera 19:38 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Dnes 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Novojičínská radnice se otevřela jako historická památka

Nový Jičín se připojil k výzvě Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - v rámci akce Brány památek dokořán otevřel veřejnosti prostory radnice, které nejsou běžně přístupné. Akci využili k návštěvě úřední budovy i školní skupiny.

Fajne školní bistro Ostravě závidí i okolní města. Špičkoví kuchaři pomáhají v jídelnách

Kvalita jídla ve školních jídelnách se v posledních letech výrazně zlepšila a v Ostravě na tom má podíl i velmi oblíbený a úspěšný projekt Fajne školní bistro. Školy objíždějí špičkoví kuchaři a pomáhají kuchařkám s přípravou chutných jídel podle norem a děti jsou nadšené.

Na náměstí Osvoboditelů v Opavě vyvrcholily oslavy Dne Země

Včera 19:26 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě si hned několika akcemi připomněli Den Země. Lidé se mohli zapojit třeba do úklidu svého okolí, prohlédnout si čističku odpadních vod, nebo vyrazit za obojživelníky na Raduňský mokřad a za ptáky do Městských sadů. Vše vyvrcholilo oslavou Dne Země na náměstí Osvoboditelů.

Transport laboratorních vzorků z vyšetřoven do laboratoře je v krnovské nemocnici unikátní a první u nás

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Na hrad Sovinec se sjeli milovníci dravých ptáků a sokolnictví

Hrad Sovinec patřil o víkendu dravým ptákům a Sokolnickým slavnostem. V hlavní roli už tedy nebyly historické skupiny, šermíři a žongléři. Ti byli jen doplňkem hlavního programu slavností.

Do Ostravy přijedou největší beachvolejbalové hvězdy. Mají poslední možnost vybojovat olympiádu

Ostravu čeká velký sportovní svátek. Letošní beachvolejbalový turnaj v Dolních Vítkovicích je totiž poslední možností ke kvalifikaci na olympijské hry do Paříže, takže přijedou největší hvězdy tohoto sportu. Víkendové finálové duely jsou už vyprodány.

Přípravy na MS v hokeji vrcholí. Pozor na falešné vstupenky a na halu přijeďte tramvají

Hokejové MS se rychle blíží a pořadatelé hlásí, že je téměř vše připraveno. Velký důraz se klade na bezpečnost, na které budou s pořadateli spolupracovat i složky IZS. Ostravu čekají i dopravní omezení a například dopravní podnik chystá speciální tramvajovou linku X.