Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Proč je tedy magnesium vaším nejlepším kamarádem v perimeno a menopauze?

Magnesium je nezbytné pro kohokoli, pro ženy po 40 je ale Magnesium ve formě bisglycinát NEPOSTRADATELNÉ. 

Významně snižuje úzkost a stres
Kolísání hladin estrogenu a ztráta progesteronu může způsobovat emoční nestabilitu, pocity úzkosti a paniky. Pokud se nepoznáváte a máte plačtivé nebo až agresivní reakce, nemějte obavy, situace se stabilizuje. Nesahejte po víně (to ještě více magnesium vyčerpává), raději si dejte Magnesium bisglycinát. Magnesium bisglycinát zvyšuje hladinu GABA a zpomaluje mozkovou aktivitu, což nám umožní relaxovat a zklidnit se. Pokud můžete, dopřejte si koupel ve vaně s Epsomskou solí. Fakt. Tento “biohack” funguje fantasticky a je ověřen na mnoha klientkách.

Posiluje kosti a svaly

Po čtyřicítce a hlavně po menopauze nám klesá hustota kostí a bohužel ztrácíme až 2/5 svalové síly. Právě magnesium pomáhá udržovat kosti zdravé a svaly silné. 70 % magnesia v těle je v našich kostech, pokud ho máme nedostatek (máme!), bere si ho organismus právě z kostí. Dostatek magnesia je proto jedním z pilířů prevence osteoporózy.

Snižuje riziko infarktu a mrtvice

Tahle rizika Vás ve 40 nebo v 50 asi ani nenapadají, ale s nižší hladinou estrogenu bohužel přicházíme o významnou ochranu kardiovaskulárního systému. Zvýšená hladina hořčíku je spojena s o 30 % nižším rizikem srdečních onemocnění.

Chrání před rozvojem diabetu

Magnesium významně podporuje funkci inzulínu a snižuje glykemii. Chrání před inzulinovou rezistencí. Snížená citlivost buněk na inzulin je v perimeno a menopauze jedním z důvodů, proč se nám nedaří hubnout.

Udržuje zdravé cévy a pomáhá významně ke snížení krevního tlaku

Magnesium pomáhá udržovat cévy pružné a spouští uvolňování přirozených chemických látek, které způsobují jejich rozšíření.

Magnesium bisglycinát považujeme my naturopaté za součást povinné výbavy. Fakt!


Tip: Doporučená denní dávka magnesia pro ženy je cca 370 mg. Jedna kapslička denně opravdu nestačí a pro začátek doporučujeme minimálně čtyři denně. Zejména pokud pociťujete napětí, máte bolesti hlavy nebo jste pod velkým tlakem, vyzkoušejte jednorázově i šest kapslí denně. Magnesium bisglycinát By NATUROTEKA neobsahuje oxid magnesia a nezpůsobuje průjem.

Váš tým NATUROTEKA

Disclaimer: Poskytnuté informace nemají sloužit jako náhrada odborného posouzení Vaším lékařem. Než začnete užívat jakýkoli doplněk stravy nebo provádět jakékoli změny ve stravování či cvičení, vždy se poraďte se svým lékařem nebo jiným kvalifikovaným poskytovatelem zdravotní péče.





    V Ostravě se konalo ustavující zastupitelstvo MS kraje. Hejtmanem byl zvolen Josef Bělica

    Hejtmanem MS kraje se stal podle očekávání Josef Bělica z Hnutí ANO. Dosavadní hejtman získal na ustavujícím krajském zastupitelstvu 47 hlasů od 65 přítomných zastupitelů. Hnutí ANO tak povede náš kraj už třetí volební období.

    Stavba železničního podjezdu a objízdné trasy začne na jaře, téměř deset let po srážce kamionu a Pendolina

    Na jaře příštího roku začne stavba podjezdu pod železniční tratí v Nádražní ulici ve Studénce. Stane se tak zhruba 10 let po té, co zde došlo k tragické srážce kamionu a Pendolina.

    Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

    Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

    Někteří houbaři ignorují zákaz vstupu do beskydských lesů poškozených povodněmi

    Letošní houbařská sezona v Beskydech je velmi dobrá a lidé nosí plné koše hřibů. Někteří však riskují své zdraví a životy, když vstupují do míst, kde je to po povodních zakázáno.

    Na most v Ratibořské ulici v Opavě se v listopadou vrátí auta. Mostní provizorium už stojí

    20. října 2024 20:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

    Náhradní most přes řeku Opavu už je téměř hotový. Ten stávající, který spojuje centrum Opavy s městskou částí Kateřinky poškodila zářijová povodeň natolik, že ho čeká demolice.

    Lidé postižení povodní ve Frýdku-Místku mohou žádat město o finanční pomoc od státu

    Lidé ve Frýdku-Místku, kterým poškodila voda v průběhu záplav majetek, budou moci získat peníze také od státu. Požádat o pomoc musí magistrát, který následně podle šetření rozhodne o vyplacení částky. Maximální výše dotace je 40 tisíc korun a peníze budou z balíku Ministerstva životního prostředí.

    Ve Straníku odhalili pomník Josefu Vavříkovi, stíhacímu letci Britského královského letectva

    Ve Straníku byl odhalen pomník válečnému veteránu Josefu Vavříkovi, který se zde v roce 1919 narodil. Za druhé světové války byl stíhacím pilotem Britského královského letectva.

    V Bruntále bylo otevřeno rekonstruované a opravené Městské divadlo

    20. října 2024 21:01 | Bruntál | Karel Soukop

    Po rok a půl trvající rekonstrukci a opravě bylo v Bruntále nově otevřeno Městské divadlo. Má za sebou dlouhou historii. Původní Spolkový dům katolického tovaryšstva z konce 19. století a Osvětový dům od roku 1955 byl od roku 1997 otevřen jako divadlo v Bruntále.

    Noční nehoda sanitky a osobního vozu v Dobré, na místě čtyři zranění, hasiči museli vyprošťovat

    20. října 2024 12:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

    Čtyři lidé utrpěli zranění při noční nehodě vozidla Zdravotnické záchranné služby a osobního automobilu v obci Dobrá na Frýdecko-Místecku. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů, které musely dvě osoby z osobního vozidla vyprostit pomocí hydraulického nářadí.

    Beskydské divadlo otevřelo Růžový salonek jako galerii designu

    20. října 2024 15:06 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    V Beskydském divadle zahájil provoz Růžový salonek, první galerie současného umění a designu v Novém Jičíně. Výstavní prostor vznikl z budoáru, který měl sloužit ženám pro úpravu před vstupem do divadelního sálu.

    Pokrývači

    Hlučín Nástup: od 1. listopadu 2024 od 30 000 do 50 000 Kč/měsíc

    Další policejní kontroly: 7 řidičů pod vlivem a 181 překročení rychlosti

    Včera 22:00 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Dopravní policisté mají za sebou další víkendové kontroly na cestách v Moravskoslezském kraji. Během nich odhalili 7 řidičů pod vlivem alkoholu, ale také další desítky vážných přestupků. 181 řidičů dostalo pokutu za rychlou jízdu.

    Učitel z havířovské základky dostal za vybrždění autobusu podmínku

    Včera 17:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

    Osmatřicetiletý učitel základní školy v Havířově-Podlesí Daniel P. neuspěl se svou obhajobou v případu, kdy byl obžalován za úmyslné vybrždění autobusu, ve kterém se při prudkém zpomalení a následném nárazu autobusu do osobního auta několik cestujících zranilo. Někteří se léčí dodnes.

    Tři sražené děti v Ostravě a Třinci, záchranáři apelují na zvýšení bezpečnosti

    18. října 2024 18:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

    Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v Moravskoslezském kraji u tří vážných dopravních nehod, které se týkaly dětských chodců. Záchranáři museli zasahovat v Ostravě a Třinci, kde došlo ke střetům dětí s automobily a tramvají. Všechny byly následně převezeny do Fakultní nemocnice Ostrava.

    Sbírka na pomoc povodní postiženým zaměstnancům nemocnice byla vyhlášena v Krnově

    18. října 2024 10:15 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

    Pomáhali všem okolo, sami však pomoc potřebují a zaslouží si ji. Jde o zaměstnance nemocnice v Krnově, lékaře, sestry a další personál, kteří pomáhali zachránit a obnovit její provoz, přestože jejich domovy právě ničila velká voda. Ta zničila bydlení dvaapadesáti zaměstnancům nemocnice a dalším 250 domovy vážně poškodila.

    Náhled do nošovického pivovarnictví zblízka umožňují prohlídky v Radegastu

    18. října 2024 10:00 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

    Jeden z nejmladších průmyslových pivovarů v Česku. Radegast v Nošovicích nabízí bližší pohled na jejich moderní provozy včetně nahlédnutí do stáčírny, ležáckých sklepů, varny či nově automatizovaných skladů. Lidé tak zjistí, jak se vaří oblíbené hořké pivo nebo jak dostalo jméno staroslovanského boha.