Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Modrá pyramida dává zelenou úsporám

Nejzelenější úvěr je ve skutečnosti modrý. Modrá pyramida dává zelenou ekologickému bydlení a úsporám energie, které již nejsou pouze výhradou majetných obyvatel. Svým klientům pomáhá získat státní dotace z programu Zelená úsporám do výše až 60% z ceny projektu a navíc poskytuje půjčky až 100% z ceny projektu s možností mimořádných vkladů a splátek bez sankcí.

Od 17. srpna 2009 došlo k významným úpravám podmínek dotačního programu Zelená úsporám. Nová pravidla výrazně zmírňují podmínky pro poskytnutí „zelené" dotace.

V celém programu Zelená úsporám se ruší pojem „uznatelné náklady," což znamená, že výše dotace je vždy stanovena jako fixní částka. V současnosti proto není nutné řešit, které náklady jsou pro přiznání dotace uznatelné a které nikoli.

Zároveň bude poskytnuta dotace na energetický audit a projektovou dokumentaci, které jsou nezbytné pro získání dotace na realizovaná opatření, a to do 31. března 2010, popřípadě do vyčerpání limitu 50 mil. Kč. Dotace bude vyplacena zájemcům v okamžiku schválení žádosti Ministerstvem životního prostředí ČR a její výše činí 5 000 až 10 000 Kč v případě rodinných domů a 15 000 Kč pro majitele bytových domů, částka dotace na projekt pasivního domu je dokonce 40 000 Kč.

Další změny a výhody se týkají oblasti celkového zateplení, kde je nově podporováno i celkové zateplení panelových bytových domů. Dochází také k navýšení poskytování dotací, a to o 250 Kč/m2 u rodinných domů a o 150 Kč/m2 u bytových domů. Pro splnění podmínek pro získání dotace navíc stačí, např. u výměny oken, snížení spotřeby tepla alespoň o 20%.

V oblasti podpory novostaveb v pasivním energetickém standardu (=pasivní domy) již není pro poskytnutí dotace požadováno, aby byly stavební firmy zapsané v Seznamu odborných dodavatelů, resp. výrobky v Seznamu výrobků a technologií. I v této oblasti navíc došlo ke zvýšení dotací, a to o 5-10% dle dosažené úspory tepla.

Zvětšuje se i oblast podpory instalace tepelných čerpadel, která se dále nebude týkat pouze rodinných domů, jako tomu bylo doposud, ale také domů bytových. Žádosti o dotace pro panelové domy v rámci programu Zelená úsporám je možné podávat od 1. září 2009.

V návaznosti na program Zelená úsporám přichází od 1. července 2009 Modrá pyramida s nabídkou produktů zaměřených na financování bydlení, které se týkají tzv. Zelených úvěrů (Zelený Hypoúvěr, Zelený Rychloúvěr, Zelený Překlenovací úvěr, Zelený VIP úvěr a Zelený Renoúvěr Multi). U všech těchto produktů navíc získají klienti Modré pyramidy slevu na poplatek za zpracování úvěrové smlouvy ve výši 100%.

Modrá pyramida nově nabízí možnost využívání úvěrů ze stavebního spoření i na financování fotovoltaických elektráren. Je však nutné, aby úvěry na financování fotovoltaických elektráren splňovaly účelovost danou zákonem o stavebním spoření, což znamená, že maximální výkon fotovoltaických elektráren musí být 10 kW. Fotovoltaická elektrárna musí být dále vybudována k rodinnému domu klienta, a to jak v rámci rekonstrukce, tak v rámci výstavby.

Modrá pyramida dále poskytuje úvěry a půjčky, které s minimální zátěží umožní vyřešit základní potřeby klientů, jako je například kvalitní bydlení. Dalším pilířem společnosti je zajištění hodnot klientů v rámci životního pojištění, majetkového pojištění či povinného ručení a v neposlední řadě poskytuje svým klientům nejrůznější typy spoření a investic, jako je například stavební spoření, mimořádně výhodná a efektivní modrá konta, penzijní připojištění apod.

Pro podrobnější informace kontaktujte paní Jaroslavu Oswaldovou.

tel. 731 478 016

e-mail: jaroslava.oswaldova@mpss.cz

web: www.modrapyramida.cz

adresa: Masarykovo nám. 39, Karviná-Fryštát.

Kontaktní osoba k náboru na pozici Obchodního manažera pro oblast Karviná je oblastní ředitelka Ivana Homolíková.

tel. 603 464 624

e-mail: ivana.homolikova@mpss.cz



ON-LINE: Povodně v Moravskoslezském kraji ustoupily, obnova postižených oblastí ale bude trvat dlouho

Dnes 11:52, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj se potýká s následky ničivých povodní. Situace se sice uklidňuje, ale mnoho lidí stále řeší problémy s bydlením a zničeným majetkem, stejně jako firmy, samosprávy a instituce v regionu. V tomto infoservisu přinášíme na jednom místě aktuální informace, fotografie, reakce politiků i osobností Moravskoslezského kraje.

MSK poskytne finanční dar osmnácti postiženým obcím, peníze by měly mít na účtech do pátku

Moravskoslezský kraj daruje nejvíce povodněmi postiženým obcím jako bezprostřední pomoc devět milionů korun. Hejtman kraje Josef Bělica to oznámil na čtvrteční tiskové konferenci.

Evakuovaní psi z karvinského útulku jsou zpátky

Karvinský magistrát ještě v době před záplavami zajistil preventivní odvoz psů z útulku v Darkově. Nebylo jasné, zda se voda dostane až do areálu a ohrozí jejich životy. Nyni jsou už psi zpátky v kotcích.

Krnovská nemocnice byla povodní zcela ochromena, musela řešit dodávky vody i elektřiny

S velkými následky povodně se potýká také krnovská nemocnice. Velká voda zatopila sklepní prostory s technologiemi a ambulance ve sníženém přízemí. Nemocnice byla zcela ochromena bez elektřiny a vody. Materiální škody škody i nánosy bahna jsou obrovské.

MHD ve Frýdku-Místku má nově 12 nejmodernějších elektrobusů

Poskytovatel městské hromadné dopravy ve městě pořídil do výbavy 12 nejmodernějších elektrobusů. Zcela bezemisní vozy nahradí původní autobusy s pohonem na naftu a CNG. Pořízení vyšlo na 155 milionů korun. Velkou část ale zaplatila evropská dotace.

V Palkovicích po povodních řeší sesuvy svahů, které ohrožují domy

Hned několik sesuvů podmáčených svahů řeší v Palkovicích na Frýdecko-Místecku. Tuny ujíždějící zeminy tam ohrožují rodinné domy a hledá se řešení, jak sesuvy zastavit.

Začala oprava protržené hráze na soutoku Odry a Opavy. Zatím půjde jen o dočasné řešení

Hned po opadnutí vody u soutoku Opavy a Odry začaly práce na opravě hráze, kterou voda protrhla. Zatím jde pouze o provizorní a hlavně rychlé řešení, které by mělo ochránit obyvatele v případě dalšího výrazného stoupnutí hladiny řeky.

Lidé z Charity jezdí pomáhat na Krnovsko a Bohumínsko, potřeba jsou elektrocentrály

Velká voda přímo v Novém Jičíně výraznou škodu nenapáchala, pomoc zdejší Charity tak směřuje do oblasti Krnovska a Bohumína. Lidem vezou potraviny, čistící prostředky, ale i slova útěchy a podpory.

Nemocnice v Havířově otevřela Kavárnu života Jany Feberové, která byla dlouholetou dobrovolnicí

Nadační fond Pavla Novotného společně s havířovskou nemocnicí otevřel pro onkologické pacienty Kavárnu života Jany Feberové. Dcera zesnulé bývalé náměstkyně primátora věří, že její maminka, která nemocným pomáhala, by z toho měla radost.

V Porubě uklízí důsledky povodní. Radnice už je v provozu

Důsledky povodní jsou odklizeny a Úřad městského obvodu Poruba je tak opět přístupný lidem. Vrátila se sem i matrika, která se musela dočasně přestěhovat do informačního centra na Hlavní třídě.

Český Těšín nenechává nikoho po záplavách na holičkách

Úředníci, sociální pracovníci i neziskové organizace v Českém Těšíně spojili síly se složkami Integrovaného záchranného systému a zapojili se aktivně do pomoci lidem zasaženým povodněmi. Koordinační schůzky pomáhají v komunikaci a rozdělování jednotlivých úkolů.

V Moravskoslezském kraji se uchází o senátorské křeslo 20 kandidátů

V Moravskoslezském kraji se o senátorské křeslo v letošních volbách uchází ve třech obvodech celkem dvacet kandidátů. Hlasovací lístky už by měli mít všichni voliči ve svých schránkách. Pozor, to však nebude platit pro druhé kolo.

Expert: Klimatické změny nepřijdou, už jsou tady

MS kraj považuje za důležité, aby už žáci základních a středních škol vnímali klimatické změny, které se u nás v posledních letech dějí. Slouží k tomu například projekt Life Coala nebo třeba školení školních environmentálních koordinátorů.

Jádro vyžaduje odborníky, ČEZ zaměstná 4000 lidí

Energetická společnost ČEZ plánuje během deseti let nabrat 4000 odborníků nejen s technickým vzděláním, hlavně kvůli investicím do jaderné energetiky. Souvisí to s výstavbou nových bloků v dukovanské jaderné elektrárně, rozvojem malých modulárních reaktorů i modernizací stávajících elektráren.

Briketační linka výrazně sníží emise v Třineckých železárnách

Slavnostním poklepáním na základní kámen oficiálně začala stavba Železnorudné briketační linky v Třineckých železárnách. Jde o první projekt transformace huti, která zásadním způsobem sníží emise oxidu uhličitého, jak požaduje evropská legislativa.

Hasiči dále pokračují v odčerpávání vody ze zaplavených území a nasazují další čerpadla

Včera 22:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na nejrůznějších místech, která byla v Moravskoslezském kraji postižena záplavami, pokračují hasiči v odčerpávání vody. Většinou používají klasická čerpadla, někde nasazují velkokapacitní.