Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Mensa ČR podporuje nadané děti pro budoucnost

12. října 2017 18:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Téma, které se na českých školách skloňuje stále častěji, je problematika práce s nadanými dětmi. Někteří učitelé by uvítali změnu přístupu k těmto žákům, jiným to přijde nepotřebné. Mensa České republiky proto uspořádala pro zástupce škol vzdělávací seminář, kde chtěla problematiku blíže objasnit.

Bezručova škola má novou fasádu, okna i šatny

9. října 2017 20:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Základní škola Petra Bezruče procházela během prázdnin rozsáhlou rekonstrukcí. Cílem bylo opravit fasádu, vyměnit stará okna za nová a vybudovat nové šatny pro děti. Dnes jsou práci již hotovy a vy se teď můžete podívat, jak to dopadlo.

Farmářské trhy zvou na dušičkové zboží i zabijačku

9. října 2017 18:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku pokračují v pravidelných intervalech Beskydské farmářské trhy. Ty nejbližší, které proběhnou 19. října, nabídnou tradiční dušičkové zboží. Těšit se ale můžete i na oblíbenou zabijačku, která se uskuteční v listopadu.

Ve Frýdku-Místku proběhla 98. schůze Rady města

5. října 2017 18:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na frýdeckém magistrátu proběhlo další jednání Rady města Frýdku-Místku. Radní měli na programu několik důležitých bodů a my vám některé z nich představíme.

Městské zóny Frýdku-Místku budou mít jednotný mobiliář

5. října 2017 18:49 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vedení Frýdku-Místku hodlá postupně obměnit a v jednotlivých zónách sjednotit městský mobiliář. Chce aby tak plnil nejen funkci praktickou, ale také estetickou. Cílem je hlavně zvýšení atraktivity veřejného prostoru.

Dětské hřiště v Janáčkové parku ve F-M prochází úpravou

5. října 2017 18:45 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku i přes chladnější počasí pokračují různé stavební práce. Mimo jiné prochází v těchto dnech úpravami dětské hřiště v Janáčkové parku. Jedná se hlavně o obnovu dopadových ploch.

Nemocnice ve F-M otevřela nové odd. gynekologie

5. října 2017 17:46 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nemocnice ve Frýdku-Místku se může pochlubit nově zrekonstruovaným gynekologickým oddělením. Pacientům nyní nabízí daleko větší komfort a práci ulehčuje také lékařům.

Výstava v textilce přiblíží problematiku sousedství

2. října 2017 18:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V areálu textilky Slezan na Těšínské ulici ve Frýdku-Místku probíhá zajímavá výstava s názvem Sousedé. Jak už napovídá její název, pojednává o problematice sousedských vztahů. Jejími autory je ostravské sdružení 9,99%.

F-M prochází další vlnou oprav chodníků a silnic

2. října 2017 17:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek prochází další vlnou oprav a rekonstrukcí silnic a chodníků. Některé práce už zaměstnanci Technických služeb provedli během září, další probíhají v těchto dnech.

F-M prochází další vlnou oprav chodníků a silnic

2. října 2017 17:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek prochází další vlnou oprav a rekonstrukcí silnic a chodníků. Některé práce už zaměstnanci Technických služeb provedli během září, další probíhají v těchto dnech.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více