Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Propustek spojující Zelinkovice a Lysůvky je uzavřen

19. října 2017 22:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Touto zprávou nepotěšíme motoristy, kteří byli zvyklí projíždět ze Zelinkovic do Lysůvek a opačně přes tamní propustek. Z důvodu jeho havarijního stavu se musela cestu uzavřít a v současné době zde dochází k rekonstrukci propustku.

Objekt Slezanu na Frýdlantské ul. ve F-M je v demolici

19. října 2017 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na Frýdlantské ulici ve Frýdku-Místku probíhají demoliční práce. Bourací stroje se zakously do objektů bývalé přádelny společnosti Slezan. Areál už řadu let nemá využití, proto bude do příštího roku srovnán se zemí a na jeho místě časem vyroste něco smysluplnějšího.

Mensa ČR podporuje nadané děti pro budoucnost

17. října 2017 6:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Téma, které se na českých školách skloňuje stále častěji, je problematika práce s nadanými dětmi. Někteří učitelé by uvítali změnu přístupu k těmto žákům, jiným to přijde nepotřebné. Mensa České republiky proto uspořádala pro zástupce škol vzdělávací seminář, kde chtěla problematiku blíže objasnit.

Díla Antonína Kroči a rodiny v Muzeu Beskyd

16. října 2017 17:58 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Muzeum Beskyd uvedlo další zajímavou výstavu. Ve výstavních síních mohou v těchto dnech lidé obdivovat umělecká díla Antonína Kroči a jeho rodiny. Výstavou Kroča zároveň oslavuje své životní jubileum.

Žáci se utkali na mistrovství Euroregionu Beskydy

16. října 2017 17:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V rámci projektu „Společně“/„Razem“ se ve městě uskutečnilo Mezinárodní mistrovství žáků Euroregionu Beskydy v lehké atletice. Klání se zúčastnili mladí závodníci z Polska, Slovenska a České republiky.

Frýdek-Místek nebude zavádět nízkoemisní zóny

16. října 2017 17:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Omezení vjezdu neekologických automobilů do centra se v dohledné době ve Frýdku-Místku nechystá. Přestože magistrát může zavést nízkoemisní zóny, kvůli chybějícímu obchvatu takové opatření nepřichází v úvahu.

Schodiště na lávce na Revoluční ulici ve F-M je hotovo

16. října 2017 17:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě skončila další z mnoha rekonstrukčních prací. Schodiště na lávce pro pěší na ulici Revoluční, které už bylo ve velmi špatném stavu, je vyměněno za nové. To je nejen vyrobeno z kvalitnějšího materiálu, ale mělo by být i bezpečnější, například v zimě by nemělo tolik klouzat.

Na magistrátu proběhla 99. schůze Rady města F-M

12. října 2017 21:18 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na frýdeckém magistrátu proběhlo jednání Rady města Frýdku-Místku. Radní se zabývali mnoha důležitými body a my vám teď některé z nich představíme v příspěvku.

Přípravy kanalizace v příměstských částech F-M pokračují

12. října 2017 21:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Už jsme vám prostřednictvím našeho expresu říkali, že radnice chce pomoci okrajovým částem města se splněním povinností vyplývajících ze zákonných norem, které se týkají odpadních vod. Proto připravuje rozsáhlý projekt kanalizace v těchto částech.

Lokalita Olešné se vrátila do původního stavu

12. října 2017 18:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Přehrada Olešná na Frýdeckomístecku, na které v dubnu skončila těžba sedimentů, už je naplněná. Přestože její napouštění mělo trvat ještě několik dalších měsíců, zářijové deště pomohly zvednout její hladinu na požadované maximum. Skončily také práce na poškozených silnicích.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více