Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Strážníci městské policie F-M hlídkují na hřbitovech

30. října 2017 19:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na hřbitovy ve Frýdku-Místku a v jeho příměstských částech během těchto dní ve větší míře dohlíží strážníci městské policie. Důvodem je památka zesnulých, kvůli které je na hřbitovech zvýšená návštěvnost. Strážníci se zaměřují na zloděje věnců i vykradače aut na parkovištích.

Město F-M si připomnělo vznik samostatného Československa

30. října 2017 18:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

28. října si celá země připomíná Den vzniku samostatného československého státu. Město Frýdek-Místek si jej připomnělo už o jeden den dříve u památníku Tomáše Garrigue Masarika.

Sběrné dvory ve F-M staré pneumatiky neodebírají

30. října 2017 17:58 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Krátká zpráva je určena hlavně motoristům. Pokud jste už přezuli letní pneumatiky na zimní a potřebujete se starých gum zbavit, ale nevíte jak, poradíme vám, kam s nimi.

Město Frýdek-Místek opět rozběhá Hornická desítka

30. října 2017 17:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město se už zanedlouho opět stane dějištěm Mezinárodního silničního běžeckého závodu Hornická desítka. Letos se koná už 32. ročník tohoto populárního závodu, kterého se každoročně účastní tisícovky běžců.

Houbařská sezóna si v Beskydech vyžádala tři oběti

27. října 2017 11:34 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Krušnou houbařskou sezónu mají za sebou záchranáři beskydské horské služby. Kromě ošetřování drobnějších úrazů museli řešit i smrtelné nehody houbařů.

Chodník na ulici Revoluční ve F-M prochází opravou

26. října 2017 18:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby mají před zimou plné ruce práce s dokončováním rozjetých oprav chodníků. Jednou z větších rekonstrukcí je i oprava chodníku na Revoluční ulici, která jde v těchto dnech do finále.

Květinové záhony ve F-M se už teď připravují na jaro

26. října 2017 18:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zaměstnanci technických služeb vysazují v těchto dnech na květinové záhony macešky, pomněnky, ale i tulipány a hyacinty, které budou obyvatele města těšit spolu s příchodem jara. Aby tomu tak bylo, musejí se právě zasadit už teď.

Frýdek-Místek čeká ještě letos významná oprava silnice

26. října 2017 17:45 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ještě v tomto roce zahájí Moravskoslezský kraj rekonstrukci silnice z ulice Bruzovská směrem na Staré město. Řidiče, kteří tímto úsekem projíždějí, tak čeká ještě před zimou dopravní omezení. Více v následující krátké zprávě.

Farmářské trhy ve F-M nabídnou zabijačkové speciality

26. října 2017 16:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občané Frýdku-Místku, ale i jeho návštěvníci se mohou opět těšit na oblíbenou zabijačku, která proběhne v rámci Beskydských farmářských trhů. Uskuteční se zkraje listopadu a jako tradičně nabídne zabijačkové speciality a doprovodný kulturní program.

Horská služba bude mít na Lysé hoře novou stanici

26. října 2017 12:14 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Horská služba Beskydy dočasně přišla o stanici na Lysé hoře. Kvůli jejímu havarijnímu stavu musela být zbourána. Nové stanice se záchranáři dočkají v příštím roce.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více