Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Dalších šest ulic ve F-M se dočká nových silnic, podívejte se, které to jsou

12. září 2019 17:26 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě se chystají další vysprávky silnic a chodníků. Na svém posledním jednání schválila opravy rada města. Dotkne se celkem šesti ulic, tři budou v Místku, tři ve Frýdku.

Rakovina vážně i vesele, putovní výstava v Místku chce oddémonizovat strašáka lidí

12. září 2019 17:24 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Místecké náměstí Svobody hostilo putovní výstavu Ligy proti rakovině Praha. Návštěvníci se vesele i vážně seznámili s prevencí rakoviny, mohli se nechat zdarma vyšetřit, nebo si vyzkoušeli některou ze zábavných aktivit.

Školní potřeby pro sociálně slabší za symbolické ceny, charitativní obchůdky ADRA rozšířily sortiment

12. září 2019 13:15 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Návštěvníci charitativního obchůdku Dobrovolnického centra ADRA ve Frýdku-Místku v něm nově naleznou i školní potřeby. Aktovky, penály a další věci nabízí sociálně slabším za symbolické ceny. Lidé také mohou do obchůdků sami přinášet nepotřebné školní potřeby.

Folklorní soubor Chasička z Frýdlantu nad Ostravicí slaví čtvrt století, takto vypadala oslava

10. září 2019 17:07 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

V Kulturním centru ve Frýdlantu nad Ostravicí se konala velká událost. Folklorní soubor Chasička tam oslavil čtvrt století své existence.

Vítání občánků se po rekonstrukci vrací zpět na frýdecký zámek, prohlédněte si historické prostory

9. září 2019 17:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Obřad vítání občánků se ve Frýdku-Místku po letech vrací zpět na zámek. Miminka budou mezi občany města vítána v reprezentativním prostředí Rytířského sálu.

Peripetie kolem druhé části obchvatu Frýdku-Místku jsou u konce, bude se stavět

9. září 2019 17:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Skvělá zpráva pro všechny obyvatele Frýdku-Místku i řidiče, kteří jím projíždí. Ředitelství silnic a dálnic vybralo firmu, která postaví druhou část obchvatu města a podepsalo smlouvu. S pracemi se začne ještě v září.

Čistota města na první místě, lidé ve Frýdku-Místku hodnotili práci technických služeb

9. září 2019 17:44 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby města opět testovaly spokojenost občanů s poskytovanými službami. Lidé se měli možnost formou dotazníku vyjádřit k úrovni veřejné zeleně, pořádku ve městě nebo třeba ke stavu chodníků.

Rozpočet, dotace i nemovitosti. Zastupitelé ve F-M na 6. zasedání řešili i názvy mostů

5. září 2019 17:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě ve středu usedli zastupitelé. Schvalovali návrh 3. změny rozpočtu, rozhodovali o dotacích a zabývali se mimo jiné také návrhem na změnu usnesení zasedání zastupitelstva v souvislosti s prodejem části pozemku v lokalitě Malý Koloredov.

Frýdek-Místek se zapojil do projektu Euroklíč, lidé s handicapem s ním otevřou WC nebo výtahy

5. září 2019 17:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Osoby se zdravotním postižením mohou ve Frýdku-Místku požádat o vydání Euroklíče. Tím mohou otevřít Eurozámky ke zvedacím plošinám, výtahům i veřejným toaletám v řadě vyspělých evropských zemí, včetně České republiky.

Magistrát ve F-M vyslyšel přání lidí, ve Skalici bude nové veřejné LED osvětlení

5. září 2019 17:48 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Skalici se buduje nové veřejné osvětlení. Magistrát takto zareagoval na četné požadavky tamních obyvatel, kteří v místě bydliště dosud osvětlení neměli.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více