Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Důležité stavby v kraji se daří realizovat. Ještě letos začne stavba II. etapy obchvatu F-M

7. srpna 2019 11:58 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Důležité stavby v kraji se daří realizovat. Ještě v tomto roce by mohla začít výstavba druhé části obchvatu Frýdku-Místku stejně tak dostavba obchvatu Třince mezi Třanovicemi a Nebory. Na návštěvě Moravskoslezského kraje to oznámil nový ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

Ve Frýdlantu proběhlo MČR v parašutismu. Podívejte se, jak probíhalo

6. srpna 2019 17:07 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Aeroklub Frýdlant nad Ostravicí pořádal na tamním letišti Mistrovství České republiky v klasických parašutistických disciplínách. Na programu byly dvě disciplíny, první byla individuální akrobacie, druhá přesnost přistání.

Jíme zdravě, chlubí se mateřinka ve Frýdku-Místku. Co mají děti na jídelníčku?

5. srpna 2019 17:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Mateřská škola Mateřídouška se pyšní certifikátem Zdravá školní jídelna. Získala jej v rámci projektu, jehož cílem je podávat dětem zdravá a pestrá jídla.

Do F-M míří divadelní festival Odpoutaná scéna. Zahraje Hrušínský i Děrgela

5. srpna 2019 17:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Do města míří divadelní festival Odpoutaná scéna. Nabídne tři dny plné divadelních představení v místních divadlech i pod širým nebem. Na své si přijdou jak dospělí, tak i děti a mládež.

Základní školy ve Frýdku-Místku se opravují. 11. ZŠ bude mít i nový bazén

1. srpna 2019 17:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Základní a mateřské školy jsou v době prázdnin plné pracovníků. Léto je totiž ideální doba pro nejrůznější opravy. V těchto dnech se pracuje i na základní škole Jiřího z Poděbrad.

Skatulův hliník už neohrožuje stavbu obchvatu F-M. V jeho trase vytěžili 70 tisíc tun odpadu

1. srpna 2019 16:23 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Jedna z největších překážek při výstavbě frýdeckomísteckého obchvatu je minulostí. Sanace skládky Skatulův hliník je v jeho trase prakticky dokončena. Stavba obchvatu zde tak může plynule navazovat.

Do Frýdlantu nad Ostravicí se sjela historická vozidla. Nejstarší bylo z roku 1907

30. července 2019 9:54 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Frýdlant nad Ostravicí se stal startem letošní Beskydské rallye. Občanům i návštěvníkům se představilo téměř 170 krásných historických vozidel.

23 let usilovala frýdecká nemocnice o magnetickou rezonanci. Nyní ji slavnostně zprovoznila

29. července 2019 17:40 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nemocnice ve Frýdku-Místku zprovoznila magnetickou rezonanci. Zvýší se tak kvalita péče, kterou toto zdravotnické zařízení poskytuje, a samozřejmě také komfort pacientů.

Frýdeckomístecký skatepark bude výjimečný. Bazénová část má být největší na Moravě

29. července 2019 17:37 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vyznavači kolečkových sportů se ve Frýdku-Místku už za nedlouho projedou po novém skateparku. Jeho výstavba je dnes v plném proudu. V příštím roce by jej měl navíc doplnit ještě pumptrack.

Máte rádi pivo? Dorazte do Frýdku-Místku na festival Pivopění

29. července 2019 17:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

První srpnová sobota bude patřit festivalu Pivopění. V areálu textilky Slezan budete moci ochutnat piva z více než dvou desítek minipivovarů. Součástí bude hudební program a mnoho dalšího.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více