Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Open air festival Pivopění opět přichází do Frýdku-Místku

30. července 2018 16:40 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

První srpnová sobota se ve Frýdku-Místku ponese ve znamení bigbítu a piva. V areálu textilky Slezan bude na tři desítky minipivovarů z Moravskoslezského kraje i z krajů sousedních, a samozřejmě skvělá hudba.

Frýdek-Místek opět hledá ten nejlepší štrúdl

26. července 2018 16:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek totiž i v tomto roce hledá ten nejlepší štrúdl. Do soutěže se může zapojit kdokoli. Vítěze pak vybere porota na letošních Beskydských rekordech a gastrofestivalu.

Frýdek-Místek má projekt na revitalizaci Riviéry

26. července 2018 16:49 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Sídliště Riviéra ve Frýdku-Místku je zase blíže své revitalizaci. Město má vypracovaný projekt, který poskytuje ucelenou představu o jeho přeměně. Vypracován byl i v souvislosti s žádostí o dotace, bez něj totiž o dotace nejde žádat.

Ve Frýdku-Místku naplno běží třetí seč trávy

26. července 2018 16:45 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě naplno probíhá úprava travnatých ploch. V těchto dnech běží sečení v rámci třetí parkové seče a souběžně čtvrtá seč parterových ploch.

Školy ve Frýdku-Místku prochází o prázdninách rekonstrukcemi

26. července 2018 16:43 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

O letních prázdninách panuje ve frýdeckomísteckých mateřských a základních školách čilý stavební ruch. Školská zařízení prochází zateplením i rekonstrukcemi vnitřních prostor. Vše tak, aby bylo s příchodem nového školního roku vše připraveno na návrat dětí.

Technické zázemí Penzionu pro seniory Frýdek-Místek je zatepleno

23. července 2018 18:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V Penzionu pro seniory pokračují rekonstrukční práce. V minulých dnech bylo zatepleno jeho technické zázemí, do kterého zatékala voda. Současně dále probíhají práce na výměně bytových jader.

Frýdek-Místek přemístí bludné balvany z ochranného pásma

23. července 2018 18:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek nechá přemístit bludné balvany u Kina Petra Bezruče. Ty v současné době leží v místě ochranného pásma. Souhlas s přemístěním ale musí ještě vydat krajští památkáři.

Chodník v Janáčkově parku ve Frýdku-Místku prošel rekonstrukcí

23. července 2018 18:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku pokračují četné rekonstrukce silnic a chodníků. Ty prochází obnovou nejen podél cest a na sídlištích, ale také v některých parcích. V minulých dnech se práce prováděly v Janáčkově parku.

Ve Frýdku-Místku běží Prázdniny ve městě

23. července 2018 17:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Děti se o prázdninách ve městě určitě nenudí. Město pro ně ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč připravilo tradiční „Prázdniny ve městě“. Ty nabídnou přes padesát nejrůznějších akcí, které je ve všední letní dny pobaví.

Poznejte historii hudebních automatů v Muzeu Beskyd Frýdek-Místek

19. července 2018 17:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Muzeum Beskyd Frýdek-Místek zve veřejnost na novou výstavu. Lidé na ní spatří hudební automaty od orchestrionu přes rádio až po mp3 a dozví se řadu zajímavých informací o jejich historii.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více