Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Hřbitov v Panských Nových Dvorech prochází opravami

12. července 2018 17:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecký centrální hřbitov v Panských Nových Dvorech prochází renovací. Pracovníci Technických služeb tam v těchto dnech provádí kompletní výměnu chodníků. V plánu jsou i terénní úpravy.

Hasičské zbrojnice v příměstských částech F-M projdou rekonstrukcemi

10. července 2018 13:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Hasičské zbrojnice v příměstských částech města projdou nejrůznějšími rekonstrukčními pracemi. Už v loňském roce prošla úpravami hasičská zbrojnice v Lískovci a s dalšími zbrojnicemi se bude pokračovat i letos.

Frýdek-Místek nově zavádí čištění ve vnitroblocích

10. července 2018 13:46 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby Frýdku-Místku v tomto týdnu začaly s čištěním vnitrobloků sídlištních částí. Jedná se o novinku, kterou si vyžádali sami občané města.

Staňte se dobrovolníkem na urologickém oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

10. července 2018 13:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nadační fond Pavla Novotného hledá dobrovolníky na urologické oddělení frýdeckomístecké nemocnice. Jejich činností bude pomáhat a zpříjemňovat pobyt onkologickým pacientům.

Oprava Rubikovy křižovatky ve Frýdku-Místku začne příští rok

5. července 2018 17:40 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občané Frýdku-Místku se začali obávat, že se ve městě ke stávajícím opravám silnic přidá ještě rekonstrukce křižovatky na třídě T. G. Masaryka. Ta se však chystá až na příští rok, k dopravnímu omezení souvisejícího s touto opravou tak letos nedojde.

Frýdek-Místek i nadále spolupracuje s HC Oceláři Třinec

5. července 2018 17:39 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek bude i nadále spolupracovat s HC Oceláři Třinec. Na svém posledním zasedání tuto spolupráci schválili zastupitelé města.

Stromy ve Frýdku-Místku prošly zkouškou stability

3. července 2018 13:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vytipované stromy ve Frýdku-Místku mají za sebou kontrolu bezpečnosti. Použita při tom byla speciální technologie i technika. Kontrolou prošlo na padesát stromů.

Ve Frýdku-Místku testují stroj na odstranění plevele

2. července 2018 16:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby Frýdku-Místku testují nové zařízení na odstranění plevele. To díky infračervenému záření dokáže zničit už i semena rostlin.

Frýdek-Místek vydražil Hotel Centrum

2. července 2018 16:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek vydražil Hotel Centrum. Jedna z dominant města a zároveň stavba, která budila obavy nejen občanů, ale i zastupitelů, tak s největší pravděpodobností skonči v majetku města. Mohly by v něm vzniknout startovací byty nebo třeba bydlení pro seniory.

Penzion pro seniory Frýdek-Místek prochází rekonstrukcí

2. července 2018 16:49 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Penzion pro seniory ve Frýdku-Místku prochází rekonstrukcí. Konkrétně se tam mění bytová jádra, která jsou ve špatném stavu. Město tak vychází vstříc nájemníkům a ti to pozitivně kvitují.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Více