Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Frýdek-Místek hostil volejbalový turnaj R22 Cup 2018

2. července 2018 16:46 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhl mezinárodní volejbalový turnaj R22 Cup. Utkali se na něm družstva z České republiky, Slovenska a Polska.

Přichází změny ve vydávání občanek, pasů a řidičáků

28. června 2018 18:44 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Od 1. července dochází ke změnám ve vydávání občanských průkazů, pasů a řidičáků. Mění se lhůty i poplatky, které jsou stanoveny zákonem.

Ve městě dozněl benefiční festival Sweetsen fest

28. června 2018 18:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku dozněl jeden z vrcholů kulturních akcí letošního roku - benefiční festival Sweetsen fest. Jaký byl letošní ročník a co si pro nás chystá na příští rok? O tom jsme se bavili s ředitelem festivalu Petrem Korčem.

Olešná patřila extrémním závodům bruslařů i bikerů

28. června 2018 18:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nejvytrvalejší inlinisté a bikeři se o víkendu potkali na Olešné v extrémních 24 hodinových závodech. Letos byly kvůli nepříznivému deštivému počasí náročnější než kdy jindy. I tak to ale byla pořádná jízda.

Frýdek-Místek má za sebou Mezinárodní folklorní festival

25. června 2018 18:28 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek má za sebou letošní ročník Mezinárodního folklorního festivalu. Jako každoročně šlo o velkou podívanou. Lidem se představily soubory z naší republiky, ale hlavně ze zahraničí.

Ve Frýdku-Místku probíhají vysprávky silnic

25. června 2018 18:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zaměstnanci Technických služeb zahájili na území Frýdku-Místku celoplošné vysprávky místních a účelových komunikací. První silnicí, která v těchto dnech prošla opravou, byla komunikace na ulici Hasičská.

Proběhla 114. schůze Rady města Frýdku-Místku

25. června 2018 8:29 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhla 114. schůze Rady města. V prvním příspěvku vám představíme výběr několika zásadních bodů, kterými se radní zabývali.

Architektka Eva Jiřičná navštívila Frýdek-Místek

21. června 2018 17:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Organizátoři benefičního festivalu Sweetsen fest v letošním roce přišli s naprostou novinkou. Před samotným zahájením festivalu uspořádali v bývalé textilce Slezan výstavu Frýdek-Místek a architektura ve veřejném prostoru. V rámci ní navštívila město světoznámá architektka Eva Jiřičná.

Na Olešné odstartoval festival Sweetsen fest

21. června 2018 17:24 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na přehradě Olešná pompézně vypukl několikadenní maraton hudby, zpěvu, filmu a dalšího programu. Sweetsen fest letos skutečně posunul své hranice a vy se teď na slavnostní zahájení můžete podívat.

Na Olešné změří síly bruslaři i cyklisté

21. června 2018 17:23 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pokud si budete chtít na chvíli odpočinout od festivalového veselí, máme pro vás skvělý tip. Přehrada Olešná se totiž v sobotu stane dějištěm hned dvou extrémních závodů, a to INLINE24 a nový MTB závod PH24.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Více