Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Nová služba pro občany Frýdku-Místku, imobilní občané mohou využít mobilní úřad

16. března 2020 17:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě funguje služba mobilní úřad pro imobilní občany. Cílem je umožnit těmto lidem uzavírat nebo rušit smlouvy, přepisovat majetek nebo udělovat plné moci k jistým úkonům, a to z místa jejich bydliště či pobytu.

Nakaženou sestru z F-M kritizují kolegové, ředitel nemocnice se jí veřejně zastal

16. března 2020 12:46 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Zdravotní sestra z frýdeckomístecké nemocnice, která se nakazila novým koronavirem, čelí kritice některých kolegů. Prý se nechovala dostatečně zodpovědně. Toto pobouřilo ředitele nemocnice Tomáše Stejskala, který na její podporu napsal otevřený dopis.

Kvůli koronaviru v Palkovicích uzavřeli obecní úřad. Pracuje se ale dál

15. března 2020 17:09 | Palkovice | Marek Remeta

Opatření kvůli koronaviru se nevyhýbají ani menším obcím v kraji. V Palkovicích na Frýdeckomístecku z preventivních důvodů uzavřeli obecní úřad. I když se lidé dovnitř nedostanou, vedení obce a úředníci využívají nastalý klid k práci.

Frýdek-Místek kvůli koronaviru zvažoval uzavření školek. Zatím nic nezavírá

12. března 2020 18:02 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Koronavirus. Téma, které hýbe celým světem. Také ve Frýdku-Místku se v souvislosti s ním děje řada věcí. Omezují se kulturní akce, zakazují návštěvy v zařízeních sociálních služeb. Jaká další opatření zvažuje vedení města se dozvíte v příspěvku.

Frýdek-Místek je městem květin. Na jaře opět rozkvete do krásy

12. března 2020 17:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě začínají rozkvétat záhony s cibulovinami. Na jaře se mohou lidé těšit na záhony plné pestrobarevných květů.

Primátor F-M přivítal prvního občánka roku 2020, je jím Štěpánek Zich

12. března 2020 17:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na frýdeckém magistrátu proběhlo setkání primátora města Michala Pobuckého a rodičů letos prvního narozeného občánka roku. Primátor popřál rodičům a hlavně miminku do života vše dobré a předal jim dárky.

Výročí T. G. Masaryka si ve F-M připomněli i cyklisté. Uspořádali manifestační jízdu

9. března 2020 17:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vedení města si spolu s občany u pomníku T. G. Masaryka ve Frýdku připomnělo 170. výročí narození prezidenta Osvoboditele. U příležitosti tohoto významného výročí se konala také manifestační jízda cyklistů.

Frýdek-Místek třídí: svozy bioodpadu a jedlých tuků ze sídlišť pokračují i letos

9. března 2020 17:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

I v tomto roce bude město pokračovat ve svážení bioodpadu a jedlých tuků a olejů ze sídlišť. Navíc má v plánu letos rozšířit svoz do dalších lokalit.

Vjezd vozidel na Frýdecký hřbitov bude omezen. Bude nutné povolení správce

9. března 2020 17:06 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pokud jste byli do této chvíle zvyklí, že můžete vjíždět autem na hřbitov v Panských Nových Dvorech, zbystřete. Město totiž vjezd na centrální pohřebiště omezilo. Od 16. března už bude vjezd možný pouze na povolení.

Mar. Hory a Hulváky chtějí zregenerovat vnitrobloky. S návrhy pomáhali studenti z VŠB-TUO

5. března 2020 17:42 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

Ostravský obvod Mariánské Hory a Hulváky chce zregenerovat nevzhledné vnitrobloky. S návrhy, co všechno by se dalo v určených lokalitách vylepšit, pomáhali v rámci workshopu studenti Fakulty stavební VŠB-TUO.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více