Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Ve F-M je v karanténě kvůli koronaviru přes 50 lidí, složitá situace panuje na 8. ZŠ

5. března 2020 17:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na půdě magistrátu zasedala Bezpečnostní rada města. Jejím cílem bylo stanovit doporučující opatření, která povedou k větší prevenci před šířením koronaviru. Ve městě je v tuto chvíli v karanténě přes 50 lidí.

Ve F-M už běží přípravy na jarní výsadbu. Chystá se i údržba pískovišť

5. března 2020 17:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě začínají pomalu rozkvétat záhony s cibulovinami. Může za to extrémně teplé počasí, které tuto zimu panuje. Proto se už dnes začíná s jejich údržbou.

Prodáváte tradiční velikonoční zboží? Frýdek-Místek hledá prodejce do Velikonočního městečka

5. března 2020 17:05 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Kvapem se blíží Velikonoce a ve městě se svátky opět ponesou v duchu Velikonočního městečka. To nabídne širokou škálu produktů a zboží i bohatý kulturní program. V současné době město hledá prodejce pro velikonoční trhy.

Mírná zima umožňuje ve Frýdku-Místku dřívější opravy silnic i jejich čištění

2. března 2020 17:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dosavadní mírný průběh zimy umožňuje Technickým službám provádět činnosti, které se v zimě běžně nedělají. Namísto odklízení sněhu a solení ledovky se tak pustily do vysprávek a úklidu města.

Od 9. března budou ve F-M rozmístěny velkoobjemové kontejnery

2. března 2020 17:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Blíží se jaro, a to je ten správný čas na pořádný jarní úklid. Pokud máte doma nepotřebné věci, v následujících dnech se jich můžete zdarma zbavit. Magistrát ve spolupráci s Frýdeckou skládkou totiž připravil další harmonogram svozu objemného odpadu.

Osoby s postižením z F-M se pobavily na karnevalu. Podívejte se

2. března 2020 17:29 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Katolický lidový dům uspořádal karneval v maskách pro lidi s postižením. Hudba a tanec se tak celé jedno dopoledne nesly sálem a o zábavu nebylo nouze.

Nebezpečné stromy z Palkovic musely pryč. Obec je nahradila novou výsadbou

1. března 2020 17:34 | Palkovice | Marek Remeta

Tak jako vše v životě lidském, ani v životě stromů nic netrvá věčně a jak se říká, žádný strom neroste do nebe. Proto je potřeba stromy hlídat a v případě jejich napadení škůdcem či nemocí, je třeba je z bezpečnostních důvodů pokácet. Tak se děje i v Palkovicích, které se ale vždy snaží pokácené stromy nahradit.

Dotace, rekonstrukce, vyhlášky. O všem rozhodnou zastupitelé F-M 4. března

27. února 2020 17:45 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve středu 4. března usednou zastupitelé města. Budou se zabývat dotacemi, vyhláškou o nočním klidu, ale také rekonstrukcemi a mnoha dalšími body.

Rada F-M schválila dotace do soc. a zdrav. oblasti. Konečné slovo budou mít zastupitelé

27. února 2020 17:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na blížícím se zastupitelstvu se budou projednávat mimo jiné dotace do sociální a zdravotní oblasti. Ty už schválila rada města. Zastupitelé teď na svém zasedání o jejich poskytnutí organizacím rozhodnou.

Lukáš Horký v Muzeu Beskyd: objevte jeho Příběh krajiny

27. února 2020 17:39 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Příběh krajiny, tak zní název nové výstavy, která je dnes k vidění v Muzeu Beskyd. Jejím autorem je frýdeckomístecký patriot - fotograf Lukáš Horký.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více