Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Průvod a porcování prasete: Masopustní jarmark ve F-M byl bohatý

17. února 2020 17:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město uplynulou sobotu ožilo Masopustním jarmarkem. Připraveno bylo bohaté občerstvení a nechyběly ani stánky s tradičním zbožím. Součástí byl také veselý průvod masek i ukázka porcování prasete.

Parkovací dům u Polikliniky ne F-M nebude. Město hledá nová místa pro parkování

17. února 2020 17:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Parkování je téma pro řadu měst, Frýdek-Místek proto není výjimkou. Město se snaží každým rokem vybudovat nová parkovací místa. Nyní se ale na sociálních sítích objevila vizualizace parkoviště, se kterým město nemá nic společného.

Technické služby Frýdku-Místku investují. Do techniky i zázemí půjde letos cca 14 milionů

13. února 2020 17:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby Frýdku-Místku každoročně investují do svého zázemí i techniky. Důvodem jsou hlavně zvyšující se požadavky města.

Statisícům řidičů letos končí platnost řidičáků, nejste mezi nimi?

13. února 2020 17:44 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Více než půl milionu řidičům v celé zemi letos končí platnost řidičských průkazů. Je proto vhodné si doklady včas zkontrolovat a v případě potřeby zařídit nové. Vyhnete se tak pokutám za případné řízení s neplatným řidičákem.

Příměstské části Frýdku-Místku se dočkají kanalizace. Jejich realizace právě začíná

13. února 2020 17:37 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na jaře tohoto roku se začne s budováním kanalizace v Chlebovicích, Skalici, Zelinkovicích a Lysůvkách. Smlouvy o dílo, které uzavřelo město se zhotoviteli prací, nabyly účinnosti ještě před koncem roku. V tuto chvíli probíhají přípravné práce nutné pro provedení díla.

Ve Frýdku-Místku chtějí ekologičtější a pohodlnější MHD. Obměňují vozový park

13. února 2020 17:29 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ulice města brázdí pět nových autobusů. Cestujícím přináší větší pohodlí a také méně zatěžují vzduch. Jsou totiž nízkopodlažní a na CNG pohon.

I ve stáří se dá studovat. Senioři z Frýdlantu se učí na Virtuální univerzitě třetí věku

12. února 2020 12:02 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Už druhým rokem probíhá ve Frýdlantu nad Ostravicí Virtuální univerzita třetího věku. Navštěvují ji senioři, kteří mají i ve stáří chuť učit se novým věcem. Za svou píli jsou odměněni nejen novými vědomostmi, ale i certifikátem o absolutoriu.

Ve F-M proběhl večírek na propagaci dárcovství krve. Dárci krve si vysloužili ocenění

10. února 2020 17:34 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V národním domě v Místku proběhl ples na propagaci dárcovství krve. Součástí akce bylo kromě zábavy a tance ocenění dárců za čtyřicet a osmdesát bezpříspěvkových odběrů krve.

F-M investuje do oprav silnic desítky milionů ročně, letos to bude 43 milionů

10. února 2020 17:28 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Desítky milionů korun ročně investuje město do oprav silnic a chodníků. I v tomto roce jsou v plánu velkoplošné opravy v několika lokalitách, pokračovat se bude v už probíhajících stavbách a samozřejmostí budou také vysprávky výtluků.

Přijďte se pobavit do Frýdku-Místku. Už tuto sobotu město ožije masopustním jarmarkem

10. února 2020 17:24 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Už tuto sobotu město ožije Masopustním jarmarkem. Připraveno bude bohaté občerstvení a nebudou chybět ani stánky s tradičním zbožím. Součástí bude také tradiční veselý průvod masek.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Více