Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Petr Hub z Nového Jičína ve finále KOVO Junior

25. dubna 2016 12:44 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Petr Hub z novojičínské technické školy je osmým nejlepším učněm - zámečníkem v České republice. Své dovednosti změřili žáci tohoto oboru ve finále profesní soutěže, kterou vyhlašuje Cech KOVO. Učňovská soutěž je součástí projektu České ručičky a cílem je podpora řemesel a učňovského školství.

Between přivezl v Bratislavy 22 medailí

25. dubna 2016 10:52 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Skákání přes švihadlo se ještě donedávna považovalo jen za zábavu pro malé holky. Postupně se ovšem z volnočasové aktivity vyklubal nový sport - rope skipping. Dobré výsledky v něm prokazují skokani z Nového Jičína. Teď se vrátili ze soutěže z Bratislavy, kde v konkurenci 10 týmů vybojovali 22 medailí.

Disk starý 5 tisíc let zkoumají odborníci

24. dubna 2016 9:12 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ve sbírkách Muzea Novojičínska je ukryt unikátní poklad. Je jím stříbrná puklice stará více než 5 tisíc let. Odborníci teď zkoumají přesné složení materiálu, které by jim mohlo prozradit více o původu a historii tohoto předmětu.

Tým z NJ posbíral v rope skipping 22 medailí

22. dubna 2016 10:27 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Skákání přes švihadlo se ještě nedávno považovalo jen za zábavu pro malé holky. Postupně se z volnočasové aktivity vyklubal nový sport - rope skipping (rop). Dobré výsledky v něm prokazují skokani z Nového Jičína. Teď se vrátili ze soutěže z Bratislavy, kde v konkurenci 10 týmů vybojovali 22 medailí.

Muzeum Novojičínska zkoumá disk starý 5 tisíc let

21. dubna 2016 11:52 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ve sbírkách Muzea Novojičínska je ukryt unikátní poklad. Je jím stříbrná puklice stará více než 5 tisíc let. Odborníci teď zkoumají přesné složení materiálu, které by jim mohlo prozradit více o původu a historii tohoto předmětu.

Na koloně v Novém Jičíně tančili i žáci na vozíčku

20. dubna 2016 11:26 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Popularita tance stále roste. Svou roli v tom hrají různé taneční soutěže, ale i fakt, že tančit může každý. Tanec je oblíbenou aktivitou také u žáků praktické školy v Novém Jičíně. S polonézou nebo sambou se tu poperou i kluci a holky odkázaní na vozíček. Vše, co se naučili, teď předvedli na slavnostní koloně.

Aktuálně z Nového Jičína

20. dubna 2016 9:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zastupitelé města se sejdou na mimořádné schůzi. Hlavním bodem programu jsou žádost o individuální dotace z oblasti sporu. Jednání proběhne ve čtvrtek 28. dubna od 15hodin v aule budovy radnice. * A ještě jedna pozvánka do budovy radnice, tentokrát do jejího vestibulu, kde probíhá výstava Nejmohutnější památné stromy ČR. Návštěvníci se díky fotografiím Pavla Hössla a kresbám Jaroslava Turka mohou seznámit i s památnými stromy Novojičínska. Ty jsou zde prezentovány jako živí svědci minulosti. Rostly v době, o které se dovídáme z historických zápisů. Autorkou výstavy, která potrvá do konce dubna, je Marie Hrušková. * Motoristé se musí vypořádat s tříměsíční uzavírkou silnice v místní části Nového Jičína - Žilině. Z důvodu opravy mostu přes řeku Jičínku není možné projet ulicí Žilinská. Objížďka je vedena obousměrně po ulici Beskydská, Bezručova, Zborovská a Revoluční. Uzavírka silnice začala 18. dubna a potrvá do 17. července. Chodců se omezení netýká a projdou tudy bez problémů.

Taneční kolona praktické školy

19. dubna 2016 10:46 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Popularita tance v poslední době stále roste. Svou roli v tom hrají různé taneční soutěže, ale i fakt, že tančit může každý. Tanec je oblíbenou aktivitou také u žáků speciální praktické školy v Novém Jičíně. S polonézou nebo sambou se tu poperou i kluci a holky odkázaní na vozíček.

Na úklid Rakovce vyrazilo 40 dobrovolníků

19. dubna 2016 10:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dobrovolníci ochotní zkrášlit Nový Jičín a jeho okolí vyrazili na úklid potoka Rakovec. Na zhruba kilometr a půl dlouhém úseku naplnili odpadky téměř 50 pytlů. Tato jarní očista pořádaná v rámci Dne Země má ve městě více než desetiletou tradici.

ZUŠ pořádala soutěž mladých houslistů

19. dubna 2016 10:44 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

První ročník houslové soutěže s názvem O cenu Václava Krůčka pořádala novojičínská Základní umělecká škola. Myšlenka na její vznik se rodila několik let. Hlavním důvodem soutěžního setkání je možnost srovnání dětských houslových talentů napříč republikou.

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více