Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také on line do rádia

Bruntál |

Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají on line zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Táborníci jsou nejen z Česka, ale i z dalších zemí Evropy.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Teď probíhá zrovna mezinárodní tábor. Máme tady děti z Rakouska, máme tady děti z Polska, Izraelce. Priorita toho tábora je výuka anglického jazyka metodou Helen Doron. Teď momentálně nejmladšímu je 7 let a nejstarší je 19 letá. Je to týden, turnusy začínají vždycky nedělí a končí sobotou.“
Jakub Kořistka, táborník: „Máme vysílání rádia Máme Teen Buzz Radio, můžete si to najít na internetu. My tam jsme každý den od dvou hodin odpoledne a máme připravený hodinový program i s písničkami. To si vybíráme sami, vždycky máme poradu před tím vysíláním a tam máme papír společně v vždycky si projíždíme playlist písniček a stavíme ho podle toho, jak chceme.“

Také táboroví vedoucí ovládají jazyky, ale starají se i o běžný táborový program.

Filip Stanzel, vedoucí: „Já jsem na tomhle táboře vlastně učitel a vlastně i instruktor. Se mnou děti mají ráno dvě hodiny angličtiny a odpoledne pro ně pořádám různý program. Spolu se svými kolegy se staráme o celkový průchod tohoto tábora.“
Natálka Hermanová, vedoucí: „Na táboře jsem vedoucí a zodpovídám vlastně ze chod a organizaci tábory a jsem taky zdravotník. Umím anglicky, učím i angličtinu. Myslím si, že děti baví hlavně vody, lodičky a samozřejmě jezdí sem i kvůli angličtině.“

Ani o běžný život v táboře a táborovou stravu děti nejsou ochuzeny.

Matyáš táborník: „Mě se nejvíc líbí, že jdeme do jezera a angličtina a se mi tady líbí všechno.“
Matyáš, táborník: „Já už jsem tu potřetí, program se mi tu líbí, obědy jsou taky dobré, stany jsou dobré, někdy je v noci zima.“
Vítek, táborník: „Kuchyň je tady dobrá, vaří se tady dobře, dneska třeba byla polívka, která mi moc nechutnala, ale jinak je to tady super. Třeba dneska byl řízek s bramborovou kaší a ten byl opravdu výborný.“

No a protože se tábor nachází na břehu přehrady Slezská Harta, jeho velkou část tvoří i pobyty ve vodě.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Máme tady paddle boardy, máme tady kajaky, máme tady jachty, takže děti jsou vlastně nonstop ve vodě.“
Ondřej, táborník: „Mě se tady hodně líbí, je to tady zábavné a mě nejvíc baví, chodit do vody. Tam furt skáču.“
Honza, táborník: „Mě se tady nejvíc líbí, jak hrajeme hry, hrajeme fotbal a jak chodíme do vody a je to tu super.“

Po týdenním turnusu tábor nekončí, ale přivítá další účastníky se zájmem o vodu a jazyky.

Nahlásit chybu


K tématu

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také online do rádia

25. srpna 2024 21:16 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají online zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Krajský BESIP uspořádal pro školy dopravní a zábavnou akci na břehu Slezské Harty

25. září 2023 9:06 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Do Leskovce nad Moravicí k břehům Slezské Harty se sjely školy z Bruntálska, aby se pobavily a hlavně poučily na dopravně bezpečnostní akcí BESIPu. Na připravených stanovištích si žáci mohli vyzkoušet nejen své znalosti, ale i zručnost a orientaci. Čekala je tu také i zábava.

Vodní plochy po celém kraji obohatí plovoucí mola. Je o ně velký zájem

15. prosince 2023 12:26 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj chce co nejvíce podporovat turistiku i rekreaci. V příštím roce na dalších čtyřech přehradách vzniknou nová plovoucí mola, která si letos získala velkou oblibu. Další finance půjdou také pro města a obce na rozvoj cykloturistiky.


ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Dnes 18:09, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

Hejtman žádá armádu o pomoc s odklizením následků povodní, voda si vyžádala další dva lidské životy

Dnes 17:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji nadále probíhá boj s povodněmi, voda stále neopadla. Krajský krizový štáb se proto rozhodl požádat Armádu České republiky o pomoc s odklízecími pracemi.

S velkou vodou nejen z řeky Opavy bojují na Hlučínsku

Dnes 15:48 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Řeka Opava, která posbírala obrovské množství vody z Jeseníků a podhůří se vybřežila také na Hlučínsku. V Děhylově kulminovala v pondělí ráno ve 3.30 hodin na výšce 618 centimetrů, a od té doby její hladina pomalu klesá. Mnoho oblastí je však zaplaveno.

Policie v Moravskoslezském kraji řeší první případy rabování evakuovaných objektů

Dnes 12:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tvrdé tresty žádá hejtman Moravskoslezského kraje pro všechny, kteří se pokusí parazitovat na povodňovém neštěstí.

Velká voda řádila i ve Frýdku-Místku, město řeší následky

Velká voda se převalila i přes Frýdek-Místek. Díky vodní nádrži Šance ale nebyly následky katastrofální. Město řeší hlavně odklízení povodňového odpadu z cyklostezky a zatopené kolektory. Evakuace obyvatel nutná nebyla.

Na soutoku Odry a Opavy se protrhla hráz, voda zalila Přívoz, jeden most je v ohrožení

Dnes 10:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nečekanou pohromu řeší od pondělního dopoledne v Ostravě. Jedna hráz nevydržela a voda zaplavila Přívoz.

Hráz na Odře ve Slezské Ostravě vydržela a voda opadává, nejhorší je situace v Koblově a Antošovicích

Stejně jako většina Ostravy a Moravskoslezského kraje se ani Slezská Ostrava nevyhnula záplavám, souvisejícím s dlouhotrvajícími intenzivními dešti. Zasaženy byly hlavně části Koblov a Antošovice, které přímo sousedí s řekou Odrou. Lidé museli opustit své domovy a několik desítek nemovitostí skončilo pod vodou. Momentálně už hladina Odry ve Slezské Ostravě klesá.

Mladíka na procházce překvapil silný proud, zachránili ho hasiči

Dnes 10:55 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Až s pomocí hasičů se dostal v neděli večer domů mladý muž, kterého v Ostravě zaskočil silný proud vody a neměl dost sil na to, aby ho překonal.

Tiskový brífing krizového štábu k aktuální situaci v Opavě

Dnes 13:29 | Opava | Yvona Fajtová

Jak to aktuálně vypadá v Opavě, to se dozvíte z tiskové konference krizového štábu, která proběhla na Magstrátu města Opavy na Krnovské ulici.

Aktuální ničivé povodně uspíší stavbu přehrady Nové Heřminovy, která ochrání Krnov a Opavu

Dnes 11:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Současná pohroma, která postihla Krnovsko a Opavsko bude patrně pádným argumentem pro zrychlení příprav stavby nové vodní nádrže Nové Heřminovy.


Ohrožení Černým potokem si i v Bruntále vynutilo evakuace obyvatel z okolí

Na Bruntálsku momentálně přestalo pršet, voda však stále stéká z kopců a situace je na některých místech kritická. Město vyhlásilo 3 stupeň povodňové aktivity a zakázalo vstup do některých oblastí v okolí a do prostor kolem vodních toků

Situace v podhůří Jeseníků

12. září 2024 16:54 | Bruntál | Karel Soukop

Ve čtvrtek večer je situace v podstatě klidná, pouze zvýšené průtoky v potocích a řekách. Přehrada Slezská Harta odpouští velké množství vody a vytváří rezervu pro případnou velkou vodu příštích dnů.

Bruntálská zámecká zahrada hostila již potřetí slavnosti vína

1. září 2024 17:19 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Muzeum v Bruntále připravilo na zahradě bruntálského zámku již třetí ročník úspěšné akce Slavnosti vína. Bruntál není vinařskou oblastí, o to větší je však zájem místních o produkty z Jižní Moravy.

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také online do rádia

25. srpna 2024 21:16 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají online zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Na Festivalu dračích lodí na Slezské Hartě úspěšně reprezentovalo několik posádek i město Bruntál

25. srpna 2024 11:58 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Na břehu Slezské Harty vyrostlo o víkendu malé městečko. Na festivalu dračích lodí se sjelo 62 dvaadvacetičlenných posádek ze celé republiky i Slovenska. Utkaly se v závodech ve sprintu na 200 metrů i stíhacím závodě na jeden kilometr.

Věž bruntálského farního kostela se již brzy dočká svého otevření

19. srpna 2024 12:02 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v centru Bruntálu, dříve kostel sv. Václava je trojlodní stavbou s gotickými základy z druhé poloviny 13. století. Ochoz jeho věže vždy poskytoval nádherné výhledy na celé centrum města i široké okolí Bruntálu. Vzhledem k jeho stáří a stavebnímu stavu se město rozhodlo ve spolupráci s římsko – katolickou církví stav věže zrekonstruovat a zpřístupnit veřejnosti.

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také on line do rádia
Vydáno 15. srpna 2024 19:40, Bruntál, Karel Soukop
Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají on line zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Táborníci jsou nejen z Česka, ale i z dalších zemí Evropy.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Teď probíhá zrovna mezinárodní tábor. Máme tady děti z Rakouska, máme tady děti z Polska, Izraelce. Priorita toho tábora je výuka anglického jazyka metodou Helen Doron. Teď momentálně nejmladšímu je 7 let a nejstarší je 19 letá. Je to týden, turnusy začínají vždycky nedělí a končí sobotou.“
Jakub Kořistka, táborník: „Máme vysílání rádia Máme Teen Buzz Radio, můžete si to najít na internetu. My tam jsme každý den od dvou hodin odpoledne a máme připravený hodinový program i s písničkami. To si vybíráme sami, vždycky máme poradu před tím vysíláním a tam máme papír společně v vždycky si projíždíme playlist písniček a stavíme ho podle toho, jak chceme.“

Také táboroví vedoucí ovládají jazyky, ale starají se i o běžný táborový program.

Filip Stanzel, vedoucí: „Já jsem na tomhle táboře vlastně učitel a vlastně i instruktor. Se mnou děti mají ráno dvě hodiny angličtiny a odpoledne pro ně pořádám různý program. Spolu se svými kolegy se staráme o celkový průchod tohoto tábora.“
Natálka Hermanová, vedoucí: „Na táboře jsem vedoucí a zodpovídám vlastně ze chod a organizaci tábory a jsem taky zdravotník. Umím anglicky, učím i angličtinu. Myslím si, že děti baví hlavně vody, lodičky a samozřejmě jezdí sem i kvůli angličtině.“

Ani o běžný život v táboře a táborovou stravu děti nejsou ochuzeny.

Matyáš táborník: „Mě se nejvíc líbí, že jdeme do jezera a angličtina a se mi tady líbí všechno.“
Matyáš, táborník: „Já už jsem tu potřetí, program se mi tu líbí, obědy jsou taky dobré, stany jsou dobré, někdy je v noci zima.“
Vítek, táborník: „Kuchyň je tady dobrá, vaří se tady dobře, dneska třeba byla polívka, která mi moc nechutnala, ale jinak je to tady super. Třeba dneska byl řízek s bramborovou kaší a ten byl opravdu výborný.“

No a protože se tábor nachází na břehu přehrady Slezská Harta, jeho velkou část tvoří i pobyty ve vodě.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Máme tady paddle boardy, máme tady kajaky, máme tady jachty, takže děti jsou vlastně nonstop ve vodě.“
Ondřej, táborník: „Mě se tady hodně líbí, je to tady zábavné a mě nejvíc baví, chodit do vody. Tam furt skáču.“
Honza, táborník: „Mě se tady nejvíc líbí, jak hrajeme hry, hrajeme fotbal a jak chodíme do vody a je to tu super.“

Po týdenním turnusu tábor nekončí, ale přivítá další účastníky se zájmem o vodu a jazyky.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000044420/na-mezinarodnim-tabore-s-anglictinou-na-slezske-harte-vysilaji-deti-take-on-line-do-radia