Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také online do rádia

Bruntál |  | Regionální zprávy POLAR

Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají online zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Táborníci jsou nejen z Česka, ale i z dalších zemí Evropy.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Teď probíhá zrovna mezinárodní tábor. Máme tady děti z Rakouska, máme tady děti z Polska, Izraelce. Priorita toho tábora je výuka anglického jazyka metodou Helen Doron. Teď momentálně nejmladšímu je 7 let a nejstarší je 19 letá. Je to týden, turnusy začínají vždycky nedělí a končí sobotou.“
Jakub Kořistka, táborník: „Máme vysílání rádia Máme Teen Buzz Radio, můžete si to najít na internetu. My tam jsme každý den od dvou hodin odpoledne a máme připravený hodinový program i s písničkami. To si vybíráme sami, vždycky máme poradu před tím vysíláním a tam máme papír společně v vždycky si projíždíme playlist písniček a stavíme ho podle toho, jak chceme.“

Také táboroví vedoucí ovládají jazyky, ale starají se i o běžný táborový program.

Filip Stanzel, vedoucí: „Já jsem na tomhle táboře vlastně učitel a vlastně i instruktor. Se mnou děti mají ráno dvě hodiny angličtiny a odpoledne pro ně pořádám různý program. Spolu se svými kolegy se staráme o celkový průchod tohoto tábora.“
Natálka Hermanová, vedoucí: „Na táboře jsem vedoucí a zodpovídám vlastně ze chod a organizaci tábory a jsem taky zdravotník. Umím anglicky, učím i angličtinu. Myslím si, že děti baví hlavně vody, lodičky a samozřejmě jezdí sem i kvůli angličtině.“

Ani o běžný život v táboře a táborovou stravu děti nejsou ochuzeny.

Matyáš táborník: „Mě se nejvíc líbí, že jdeme do jezera a angličtina a se mi tady líbí všechno.“
Matyáš, táborník: „Já už jsem tu potřetí, program se mi tu líbí, obědy jsou taky dobré, stany jsou dobré, někdy je v noci zima.“
Vítek, táborník: „Kuchyň je tady dobrá, vaří se tady dobře, dneska třeba byla polívka, která mi moc nechutnala, ale jinak je to tady super. Třeba dneska byl řízek s bramborovou kaší a ten byl opravdu výborný.“

No a protože se tábor nachází na břehu přehrady Slezská Harta, jeho velkou část tvoří i pobyty ve vodě.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Máme tady paddle boardy, máme tady kajaky, máme tady jachty, takže děti jsou vlastně nonstop ve vodě.“
Ondřej, táborník: „Mě se tady hodně líbí, je to tady zábavné a mě nejvíc baví, chodit do vody. Tam furt skáču.“
Honza, táborník: „Mě se tady nejvíc líbí, jak hrajeme hry, hrajeme fotbal a jak chodíme do vody a je to tu super.“

Po týdenním turnusu tábor nekončí, ale přivítá další účastníky se zájmem o vodu a jazyky.

Nahlásit chybu


K tématu

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také on line do rádia

15. srpna 2024 19:40 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají on line zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Krajský BESIP uspořádal pro školy dopravní a zábavnou akci na břehu Slezské Harty

25. září 2023 9:06 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Do Leskovce nad Moravicí k břehům Slezské Harty se sjely školy z Bruntálska, aby se pobavily a hlavně poučily na dopravně bezpečnostní akcí BESIPu. Na připravených stanovištích si žáci mohli vyzkoušet nejen své znalosti, ale i zručnost a orientaci. Čekala je tu také i zábava.

Vodní plochy po celém kraji obohatí plovoucí mola. Je o ně velký zájem

15. prosince 2023 12:26 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj chce co nejvíce podporovat turistiku i rekreaci. V příštím roce na dalších čtyřech přehradách vzniknou nová plovoucí mola, která si letos získala velkou oblibu. Další finance půjdou také pro města a obce na rozvoj cykloturistiky.


ON-LINE: Extrémní povodně hrozí podle meteorologů v celé zemi

Dnes 15:30, vydáno dnes 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Celá Česká republika se připravuje na situaci, která tady ještě nebyla. Až do neděle jsou hlášeny extrémní srážky, které mají způsobit výrazný nárůst hladin řek. Meteorologové zároveň hlásí riziko extrémních povodní. V Moravskoslezském kraji má napršet v úhrnu až 300 milimetrů srážek, což je v přepočtu 300 litrů na metr čtvereční.

Lidé v Moravskoslezském kraji se připravují na velkou vodu, přehrady snižují hladiny

Včera 13:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na varování meteorologů před hrozícím nebezpečím při extrémně vydatných srážkách reagují jednotlivci, radnice obcí a měst, kraj a nejrůznější spolky či instituce, které mohou učinit opatření k zabránění škod.

Olympiáda dětí a mládeže produkuje reprezentanty a olympioniky

Maskotem 22. Olympiády dětí a mládeže, která se uskuteční od 26. do 30. ledna 2025 v Moravskoslezském kraji, je elegantní rys. Slavnostní představení maskota se uskutečnilo v Campusu Ostravské univerzity a odtajnily se i další podrobnosti akce.

V celém MS kraji hrozí povodně. Pršet má až do neděle a přidá se i silný vítr

Meteorologové vydali výstrahu před povodněmi a silným větrem. Pršet má až do neděle a na některých místech může napadnout lokálně i extrémní množství srážek. Ve čtvrtek se proto sešla krajská povodňová komise, které předsedá hejtman Josef Bělica, aby byli na hrozící nebezpečí všichni připraveni.

Alegorické vozy v průvodu slavnosti byly zahraniční inspirací

Součástí letošní slavnosti města byl průvod s alegorickými vozy. Jejich tvůrci navíc soutěžili o to, který bude nejkrásnější. Pořadatelé z městského kulturního střediska se pro tuto novinku inspirovali v partnerském městě ve Francii.

Za zavinění nehody, při které zemřeli dva spolucestující rybáři, dostal řidič podmínku a zákaz řízení

Včera 18:01, vydáno včera 17:23 | Těrlicko | Libor Běčák

Cesta na rybolov k Těrlické přehradě se 11. října 2023 v okamžiku změnila v tragédii. Řidič osobního auta se na silnici otáčel tak nešťastně, že nacouval na silnici přímo před další auto, které v té chvíli předjíždělo jiné.

V krnovské nemocnici otevřeli novou přístavbu rehabilitace a rehabilitační park s respiriem

Včera 14:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V krnovské nemocnici slavnostně otevřeli unikátní stavbu, kterou je rehabilitační budova, respirium a rehabilitační park. Po více než tok trvajících pracích získali pacienti i personál nemocnice jedinečný komplex pro svou rekonvalescenci po lékařských výkonech.

Gigafactory i blízké domy ve Věřňovicích mají ochránit protipovodňová opatření

Nová továrna, kterou chce na polích v Dolní Lutyni na Karvinsku stavět zahraniční investor, už začíná mít svou konkrétní podobu. Odborníci už také spočítali, jaká opatření musí při stavbě provést, aby ji neohrozila povodeň.

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí pozvednout úroveň klubu, dostat se do play off i do Polárky

Play off, takový je opět cíl frýdecko-místeckých házenkářů. Tým sice opustili výrazní hráči, ale klub věří, že je kvalitně nahradil. Dlouhodobou ambicí nového vedení je také zvýšit úroveň klubu a jednou také dostat největší zápasy do haly Polárka.

Podobu historické části města může ovlivnit veřejnost, dotazník je aktivní do neděle

Radnice nechává zpracovat studii, která navrhne podobu historické části města v oblasti ulic Tyršova a Generála Hlaďo. Vyjádřit se k ní může i veřejnost, a to prostřednictvím dotazníku.


Situace v podhůří Jeseníků

Včera 16:54 | Bruntál | Karel Soukop

Ve čtvrtek večer je situace v podstatě klidná, pouze zvýšené průtoky v potocích a řekách. Přehrada Slezská Harta odpouští velké množství vody a vytváří rezervu pro případnou velkou vodu příštích dnů.

Bruntálská zámecká zahrada hostila již potřetí slavnosti vína

1. září 2024 17:19 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Muzeum v Bruntále připravilo na zahradě bruntálského zámku již třetí ročník úspěšné akce Slavnosti vína. Bruntál není vinařskou oblastí, o to větší je však zájem místních o produkty z Jižní Moravy.

Na Festivalu dračích lodí na Slezské Hartě úspěšně reprezentovalo několik posádek i město Bruntál

25. srpna 2024 11:58 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Na břehu Slezské Harty vyrostlo o víkendu malé městečko. Na festivalu dračích lodí se sjelo 62 dvaadvacetičlenných posádek ze celé republiky i Slovenska. Utkaly se v závodech ve sprintu na 200 metrů i stíhacím závodě na jeden kilometr.

Věž bruntálského farního kostela se již brzy dočká svého otevření

19. srpna 2024 12:02 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v centru Bruntálu, dříve kostel sv. Václava je trojlodní stavbou s gotickými základy z druhé poloviny 13. století. Ochoz jeho věže vždy poskytoval nádherné výhledy na celé centrum města i široké okolí Bruntálu. Vzhledem k jeho stáří a stavebnímu stavu se město rozhodlo ve spolupráci s římsko – katolickou církví stav věže zrekonstruovat a zpřístupnit veřejnosti.

Workout a Pumptrack – ve Světlé Hoře vybudovali dvě nová dětská hřiště

13. srpna 2024 9:31 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Jedním z projektů participativního rozpočtu v Bruntále, o kterém bude hlasovat veřejnost, je i pumptracková dráha pro cyklisty. Podobná vyrostla právě ve Světlé Hoře, společně s workoutovým hřištěm pro děti i dospělé.

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také online do rádia
Vydáno 25. srpna 2024 21:16, Bruntál, Karel Soukop
Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají online zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Táborníci jsou nejen z Česka, ale i z dalších zemí Evropy.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Teď probíhá zrovna mezinárodní tábor. Máme tady děti z Rakouska, máme tady děti z Polska, Izraelce. Priorita toho tábora je výuka anglického jazyka metodou Helen Doron. Teď momentálně nejmladšímu je 7 let a nejstarší je 19 letá. Je to týden, turnusy začínají vždycky nedělí a končí sobotou.“
Jakub Kořistka, táborník: „Máme vysílání rádia Máme Teen Buzz Radio, můžete si to najít na internetu. My tam jsme každý den od dvou hodin odpoledne a máme připravený hodinový program i s písničkami. To si vybíráme sami, vždycky máme poradu před tím vysíláním a tam máme papír společně v vždycky si projíždíme playlist písniček a stavíme ho podle toho, jak chceme.“

Také táboroví vedoucí ovládají jazyky, ale starají se i o běžný táborový program.

Filip Stanzel, vedoucí: „Já jsem na tomhle táboře vlastně učitel a vlastně i instruktor. Se mnou děti mají ráno dvě hodiny angličtiny a odpoledne pro ně pořádám různý program. Spolu se svými kolegy se staráme o celkový průchod tohoto tábora.“
Natálka Hermanová, vedoucí: „Na táboře jsem vedoucí a zodpovídám vlastně ze chod a organizaci tábory a jsem taky zdravotník. Umím anglicky, učím i angličtinu. Myslím si, že děti baví hlavně vody, lodičky a samozřejmě jezdí sem i kvůli angličtině.“

Ani o běžný život v táboře a táborovou stravu děti nejsou ochuzeny.

Matyáš táborník: „Mě se nejvíc líbí, že jdeme do jezera a angličtina a se mi tady líbí všechno.“
Matyáš, táborník: „Já už jsem tu potřetí, program se mi tu líbí, obědy jsou taky dobré, stany jsou dobré, někdy je v noci zima.“
Vítek, táborník: „Kuchyň je tady dobrá, vaří se tady dobře, dneska třeba byla polívka, která mi moc nechutnala, ale jinak je to tady super. Třeba dneska byl řízek s bramborovou kaší a ten byl opravdu výborný.“

No a protože se tábor nachází na břehu přehrady Slezská Harta, jeho velkou část tvoří i pobyty ve vodě.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Máme tady paddle boardy, máme tady kajaky, máme tady jachty, takže děti jsou vlastně nonstop ve vodě.“
Ondřej, táborník: „Mě se tady hodně líbí, je to tady zábavné a mě nejvíc baví, chodit do vody. Tam furt skáču.“
Honza, táborník: „Mě se tady nejvíc líbí, jak hrajeme hry, hrajeme fotbal a jak chodíme do vody a je to tu super.“

Po týdenním turnusu tábor nekončí, ale přivítá další účastníky se zájmem o vodu a jazyky.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000044544/na-mezinarodnim-tabore-s-anglictinou-na-slezske-harte-vysilaji-deti-take-online-do-radia