Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nová stanice i zásahový vůz. Frýdek-Místek investoval do dobrovolných hasičů 84 milionů

Frýdek-Místek |

Dobrovolní hasiči z Frýdku-Místku dostali profesionální zázemí a nový zásahový vůz. Město nechalo zrekonstruovat jejich původní zbrojnici, která nyní jako jedna z mála v kraji splňuje standardy stanice pro profesionální sbor.

Ve Střelniční ulici ve Frýdku-Místku už stojí úplně nová zbrojnice dobrovolných hasičů. Vznikla kompletní přestavbou a zvětšením té původní. Hasiči získali nové prostory pro techniku i větší zázemí.

Radim Lojkásek, velitel SDH Frýdek: "V této budově se nachází nová školící místnost. Nachází se tam nové kanceláře, kde mohou velitelé družstev psát zprávu o zásahu. Je tam nová denní místnost pro sloužící hasiče. Je tam dokonce i noční pohotovost, která předtím nebyla. Kde mohou ti sloužící hasiči nocovat."

Kromě stanice získali hasiči ještě jeden dárek v podobě úplně nového automobilu CAS30.

Radim Lojkásek, velitel SDH Frýdek: "Vozidlo je určeno na velkokapacitní hašení. To znamená, že má větší obsah vody. Toto vozidlo pojme až 9 tisíc litrů vody. 510 litrů pěnidla. Je postaveno na terénním podvozku značky Tatra."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Já jsem velmi rád, že jsme dotáhli rekonstrukci hasičárny. Dneska jsme předali hasičskou zbrojnici, která má parametry naprosto špičkové a vyrovná se profesionálnímu zázemí. A s tou třešničkou jsem jako velitel předal i nové zásahové vozidlo. Je to opravdu velká událost pro Frýdek-Místek a myslím si, že občané mohou zase o něco klidněji spát."

Město se pustilo do oprav stanic dobrovolných hasičů v roce 2017. V roce 2021 pak začala oprava stanice na Střelniční, která byla nejrozsáhlejší.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Nakonec jsme po výběrovém řízení dosáhli ceny 74 milionů. Ušetřili jsme zhruba 9 milionů oproti rozpočtované ceně a celkový dojem můžete vidět za mnou. Je to na úrovni stanic profesionálních hasičů. K tomu jsme ještě udělali takový malý dárek pro hasiče. A to je nové hasičské auto, které nás stálo kolem 10 milionů."

Zdejší jednotka je v kategorii JPO II a přímo napojena na řízení IBC v Ostravě.

Miloš Střelka, náměstek ředitele pro prevenci a CNP HZS MSK: "V loňském roce Hasičský záchranný sbor České republiky asistoval u 170 tisíc mimořádných událostí. Sbory dobrovolných jednotek u 73 tisíc událostí. Tady jde jasně vidět, jak jsou potřební. To samé, 246 je stanic profesionálních a 6 232 je stanic jednotek sboru dobrovolných hasičů. Tady vidíme opravdu jasně, že se bez nich neobejdeme."
David Kareš, velitel Záchranného útvaru HZS ČR: "Osobně jsem velmi rád za každou investici, která jde do dobrovolných hasičů. Přispívá to jednoznačně bezpečnosti občanů České republiky. A musím říct, že zrovna tato budova a toto zázemí, co jsem dneska viděl, tak patří k tomu nejlepšímu, co jsem viděl."

Frýdek-Místek má 6 dobrovolných jednotek. Letos navíc frýdecký sbor oslaví 150 let svého fungování.

Nahlásit chybu


K tématu

Generální ředitel hasičů ocenil modernizaci zbrojnice dobrovolných hasičů ve Frýdku-Místku

31. srpna 2023 13:42 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Rekonstruovaná zbrojnice dobrovolných hasičů ve Frýdku-Místku nadchla generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky. Osobně si ji totiž přijel prohlédnout. A ocenil, že město do její modernizace investovalo 74,5 milionu korun. A za dalších 10 milionů pořídilo hasičům nový vůz.

Dobrovolní hasiči v Ostravě-Heřmanicích fungují už 130 let

4. července 2023 9:01 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Sbor dobrovolných hasičů Ostrava-Heřmanice oslavil 130 let své existence. Hasiči prošli v průvodu Heřmanicemi, který zakončil slavnostní ceremoniál u zbrojnice. V rámci oslav připravili výstavu o historii sboru a také celodenní program. Zároveň byl poklepán základní kámen nové zbrojnice.

Osobní auto spadlo u Fulneku ze srázu, vytahoval ho hasičský speciál

25. listopadu 2023 10:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Tři hasičské jednotky se v sobotu dopoledne zapojily do řešení následků dopravní nehody osobního automobilu ve fulnecké místní části Děrné. Vůz spadl ze srázu a vytáhnout ho musel hasičský speciál Bison. Řidička skončila v péči záchranářů.


Děti si v Palkovicích užily čarodějnické odpoledne a s dospělými postavily májku

Všichni malí čarodějové a čarodějky z Palkovic se poslední dubnový pátek sešli ve sportovním areálu, kde si společně užili zábavné čarodějnické odpoledne plné soutěží.

Medaile ukradené z hrobu policisty našli jeho kolegové pomocí DNA

Dnes 9:51 | Ostrava-město | Libor Běčák

Zloděje, který v roce 2022 ukradl medaile z hrobu ostravského policisty zemřelého při tragické nehodě, usvědčila DNA nalezená na stužkách, které po krádeži ještě na vítkovickém hřbitově odhodil.

Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Včera 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

25. dubna 2024 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

Dny dobrovolnictví přibližují činnost dobrovolníků. ADRA Frýdek-Místek stále hledá lidi ochotné pomáhat

Dobrovolníci slaví své dny. Členové různých organizací, kteří pomáhají bez nároků na odměnu, jsou nepostradatelnou skupinou v sociálních službách ve Frýdku-Místku. Aktuálně si zájemci mohou práci dobrovolníků dokonce vyzkoušet nebo se o dobrovolnictví něco dozvědět.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

Frýdek-Místek zpevní některé chodníky za Centrálním hřbitově

Procházení mezi hrobovými místy na Centrálním hřbitově ve Frýdku-Místku bude komfortnější. Radnice nechá ještě letos zpevnit některé travnaté chodníčky v urnovém háji. Dostanou pevné zatravňovací dlaždice. Město tak postupně pokračuje ve zlepšování komfortu pro návštěvníky hřbitova.

Kynologové z Frýdlantu nad Ostravicí pořádali Memoriál J. Kaštovského

V kynologickém areálu ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal 28. ročník Memoriálu Kaštovského, v jehož disciplínách museli své dovednosti prokázat nejen psi, ale také jejich vůdci.

Nová stanice i zásahový vůz. Frýdek-Místek investoval do dobrovolných hasičů 84 milionů
Vydáno 19. června 2023 12:09, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Dobrovolní hasiči z Frýdku-Místku dostali profesionální zázemí a nový zásahový vůz. Město nechalo zrekonstruovat jejich původní zbrojnici, která nyní jako jedna z mála v kraji splňuje standardy stanice pro profesionální sbor.

Ve Střelniční ulici ve Frýdku-Místku už stojí úplně nová zbrojnice dobrovolných hasičů. Vznikla kompletní přestavbou a zvětšením té původní. Hasiči získali nové prostory pro techniku i větší zázemí.

Radim Lojkásek, velitel SDH Frýdek: "V této budově se nachází nová školící místnost. Nachází se tam nové kanceláře, kde mohou velitelé družstev psát zprávu o zásahu. Je tam nová denní místnost pro sloužící hasiče. Je tam dokonce i noční pohotovost, která předtím nebyla. Kde mohou ti sloužící hasiči nocovat."

Kromě stanice získali hasiči ještě jeden dárek v podobě úplně nového automobilu CAS30.

Radim Lojkásek, velitel SDH Frýdek: "Vozidlo je určeno na velkokapacitní hašení. To znamená, že má větší obsah vody. Toto vozidlo pojme až 9 tisíc litrů vody. 510 litrů pěnidla. Je postaveno na terénním podvozku značky Tatra."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Já jsem velmi rád, že jsme dotáhli rekonstrukci hasičárny. Dneska jsme předali hasičskou zbrojnici, která má parametry naprosto špičkové a vyrovná se profesionálnímu zázemí. A s tou třešničkou jsem jako velitel předal i nové zásahové vozidlo. Je to opravdu velká událost pro Frýdek-Místek a myslím si, že občané mohou zase o něco klidněji spát."

Město se pustilo do oprav stanic dobrovolných hasičů v roce 2017. V roce 2021 pak začala oprava stanice na Střelniční, která byla nejrozsáhlejší.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Nakonec jsme po výběrovém řízení dosáhli ceny 74 milionů. Ušetřili jsme zhruba 9 milionů oproti rozpočtované ceně a celkový dojem můžete vidět za mnou. Je to na úrovni stanic profesionálních hasičů. K tomu jsme ještě udělali takový malý dárek pro hasiče. A to je nové hasičské auto, které nás stálo kolem 10 milionů."

Zdejší jednotka je v kategorii JPO II a přímo napojena na řízení IBC v Ostravě.

Miloš Střelka, náměstek ředitele pro prevenci a CNP HZS MSK: "V loňském roce Hasičský záchranný sbor České republiky asistoval u 170 tisíc mimořádných událostí. Sbory dobrovolných jednotek u 73 tisíc událostí. Tady jde jasně vidět, jak jsou potřební. To samé, 246 je stanic profesionálních a 6 232 je stanic jednotek sboru dobrovolných hasičů. Tady vidíme opravdu jasně, že se bez nich neobejdeme."
David Kareš, velitel Záchranného útvaru HZS ČR: "Osobně jsem velmi rád za každou investici, která jde do dobrovolných hasičů. Přispívá to jednoznačně bezpečnosti občanů České republiky. A musím říct, že zrovna tato budova a toto zázemí, co jsem dneska viděl, tak patří k tomu nejlepšímu, co jsem viděl."

Frýdek-Místek má 6 dobrovolných jednotek. Letos navíc frýdecký sbor oslaví 150 let svého fungování.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000037802/nova-stanice-i-zasahovy-vuz-frydekmistek-investoval-do-dobrovolnych-hasicu-84-milionu