Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • HASIČI ZASAHOVALI U NOČNÍHO POŽÁRU NA KOLEJÍCH VŠB-TUO. INFO NA POLAR.CZ
  • OPAVA SE PYŠNÍ PRVNÍ INTEGRAČNÍ HOUPAČKOU V ČESKU PRO TĚLESNĚ POSTIŽENÉ
  • MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ PODPORUJE PROGRAMY OBCÍ NA OBNOVU VENKOVA
  • DOPRAVNÍ PODNIK OSTRAVA PRVNÍ V ČR ZAVÁDÍ ELEKTRONICKÉ DOHODY O POKUTÁCH
  • REKONSTRUKCE VENKOVNÍHO BAZÉNU V NOVÉM JIČÍNĚ ZAČÍNÁ, FIRMA MÁ NA PRÁCE ROK
  • ŘSD OPRAVÍ 11 PROPUSTKŮ V OKRESE OPAVA A BRUNTÁL
  • POLICIE A ÚŘADY NADÁLE ŠETŘÍ ÚHYN RYB V RYBNÍKU MÍČOVEC
  • TECHNICKÉ SLUŽBY V HAVÍŘOVĚ POŘÍDILY DEFIBRILÁTORY, ZAMĚSTNANCI PROŠLI ŠKOLENÍM
  • CENY STARŠÍCH BYTŮ V MS KRAJI MEZIROČNĚ VZROSTLY NEJVÍCE ZE VŠECH KRAJŮ
  • V NEMOCNICI KARVINÁ-RÁJ OTEVŘELI KURZY PRVNÍ POMOCI ZAMĚŘENÉ NA MALÉ DĚTI
  • RADNICE V HAVÍŘOVĚ ROZDÁVÁ OPĚT NÁDOBY NA BIOODPAD
  • KARVINÁ CHYSTÁ PROMĚNU AREÁLU LODIČKY V PARKU BOŽENY NĚMCOVÉ
  • FRÝDEK-MÍSTEK PŘIPRAVUJE ARCHITEKTONICKOU SOUTĚŽ NA ČESKÝ DŮM
  • OBVOD SLEZSKÁ OSTRAVA SHÁNÍ VYUŽITÍ PRO BUDOVU NA CHITTUSSIHO ULICI

V Palkovicích se v sobotu konal festival dechovky a týmy kuchařů soutěžily o nejchutnější guláš

Palkovice |

V Palkovicích se v sobotu konal 6. ročník festivalu dechovek a pivních a gulášových slavností.

Video Přehravač se načítá.
Aktuální čas 0:00
Doba trvání -:-
Načteno: 0%
Typ streamu ŽIVĚ
Zbývající čas 0:00
 
1x
    • Kapitoly
    • Bez popisů, vybráno
    • Bez titulků, vybráno
      Zdroj: TV Polar

      Každý kuchař ví, že udělat dobrý guláš vyžaduje čas. Jak jste na tom byli při této soutěž s časem vy?

      Imrich Melicher, Zelenáči: “S časem to má každý tým stejně. Měli jsme start asi o půl desáté a myslím si, že to záleží na množství guláše, na tom, jakým způsobem se vaří, jestli na plynu nebo na dřevu.”
      Teodor Mucha, Myslivci Palkovice: “Máme super srnčí guláš. To je náš recept a každý guláš je originál. Srnčí maso a vývary k tomu a ostatní ingredience. Paprika, pepř, sůl. Tři hodiny, to se musí pomalu, to nejde moc rychle, ale bude dobrý.”
      Petr Šajer, Na poslední chvíli: “Jsme tým Na poslední chvíli, protože jsme se to dozvěděli na poslední chvíli a tým jsme sestavili taky na poslední chvíli. Nikdy jsme spolu nevařili než v tomto složení. Děláme hovězí poctivý guláš na ohni. Nejsme zastánci dělání na plynu.”
      Ondra Michálek, Štola: “Já bych vám představil tým Štola. Jsme tady čtvrtým rokem, připravujeme hornický guláš z hovězího masa kližka, krk. Na konec se dávají speciální ingredience, které nikomu neřeknu. Doufám, že bude všem chutnat a díky skvělému týmu, který mám za sebou, si myslím, že bedna to bude.”

      Nad přípravou gulášů bděla odborná porota.

      porotkyně: “Od rána zjišťujeme, kdo má jaký základ v guláši, ochutnáváme, koukáme pod ruce, ale ještě nejsme ve finále. Ještě na to mají 15 či 20 minut, aby to doladili. Některé guláše už jsou top, některé ještě potřebují svůj čas.”

      Porotci sledovali také jaké suroviny kuchaři používají.

      David Valíček, porotce: “Žádná jíška, Prakticky jíška nepatří do guláše, nepatří tam mouka. V uvozovkách: ve starých českých normách je samozřejmě mouka, je tam roux, takzvaná francouzská zásmažka, ale prostě myslím si, že guláš je o té samotné síle, o tom vyrestování cibulky a dokonce, když zmiňuji cibulku, tak prostě Poláci, kteří tady jsou taky v soutěži, tak prostě nepoužili ani gram cibule na to, aby udělal dobrý guláš a myslím si, že tohle je velmi zajímavé.”
      Anketa: “Mám maďarský a chutná výborně. Je ostrý, ale dobrý. Pokud budou, tak ochutnám ještě jeden, víc už ne.”

      Zatímco návštěvníkům nejvíce chutnal maďarský guláš od volejbalistů, porota dala svou cenu Zelenáčům.

      Nahlásit chybu


      Noční požár na kolejích VŠB-TU Ostrava, autonomní hlásič zřejmě zachránil životy studentů

      Během pátečního večera zasahovali hasiči u požáru v sedmém patře kolejí Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. Díky autonomnímu hlásiči požáru se podařilo včas spustit evakuaci a zabránit větším škodám i zraněním. Budovu opustilo celkem 300 osob, hasiči zachránili dalších 37.

      Výstavba obchvatu Havířova budí v obcích velké emoce

      Ředitelství silnic a dálnic předalo krajskému úřadu dokumentaci EIA k obchvatu Havířova. Na to nyní reagují okolní obce, kterých se stavba bezprostředně týká. Debata s občany se konala už v Těrlicku i v Horní Suché.

      I lidé v Havířově projevili solidaritu a zapsali se do registru dárců kostní dřeně

      Příběh malé nemocné Madlen spustil mezi veřejnosti velkou solidaritu. Lidé napříč českou republikou se chtějí stát dárci kostní dřeně. Do náborové akce se zapojila i havířovská nemocnice.

      Moravskoslezský kraj podporuje programy obcí na obnovu venkova

      Také v letošním roce dostanou obce v Moravskoslezském kraji finanční podporu svých projektů, kterými chtějí zvelebit veřejná prostranství, školy nebo silnice. Na podporu obnovy venkova kraj vyčlenil 30 milionů korun.

      CirkArena v Třinci se zaměří na energetické zpracování odpadů

      10. dubna 2025 17:48 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Moravskoslezský expres

      Unikátní projekt CirkAreny v Třinci se blíží ke své realizaci. V místě bývalé hokejové arény tak vznikne výzkumně vývojové centrum pro cirkulární ekonomiku, které se zaměří na výzkum odpadů. Hotovo by mělo být v roce 2028.

      Nicola salon: Kromě pedikúry nyní také laminace obočí a prodlužování řas

      28. března 2025 8:03 | Komerční sdělení

      Nicola salon na místeckém náměstí se specializuje na profesionální pedikúru a nyní rozšiřuje nabídku o laminaci obočí a řas, prodlužování řas.

      Ironman má nový cíl, motivovat ke splnění výzev studenty

      Extrémní sportovec Jurij Tarča ze Studénky je třicetinásobným Ironmanem. Patří mezi nejlepší vytrvalce světa. Motivovat mladé lidi k dosažení cílů se teď snaží i formou besed ve školách.

      Exploze v rodinném domě na Frýdecko-Místecku, hasiči zasahovali u následného požáru sklepa

      10. dubna 2025 16:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

      Čtyři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek ráno u výbuchu propan-butanové lahve ve sklepě rodinného domu v Nýdku na Frýdecko-Místecku. Exploze způsobila požár, který hasiči rychle lokalizovali. Jeden muž byl zraněn, pět osob stihlo dům opustit ještě před příjezdem jednotek.

      Odborníci z celé republiky diskutovali téma transferu technologií

      10. dubna 2025 17:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Moravskoslezský expres

      Na VŠB – TU Ostrava se sjeli zástupci veřejných vysokých škol, výzkumných organizací a ministerstev, aby diskutovali problematiku transferu technologií. Tedy přesun výzkumu co nejrychleji a nejefektivněji rovnou do praxe.

      Moravská Ostrava a Přívoz ožije Velikonočním jarmarkem

      Masarykovo náměstí v centru Ostravy ožije velikonočním jarmarkem. Návštěvníci se mohou už od pondělí až do Velkého pátku těšit na tradiční řemesla, regionální speciality, tematickou výzdobu i kulturní program. Akci připravilo Centrum kultury a vzdělávání ve spolupráci s městským obvodem.

      Frýdek-Místek připravuje architektonickou soutěž na Český dům

      Historická budova Českého domu ve Frýdku-Místku se pomalu připravuje na svou novou podobu. O té rozhodne architektonická soutěž, která má být vyhlášena ještě v průběhu dubna. Výsledkem by mělo být nové zázemí pro aktivity dětí a mladých lidí pod Střediskem volného času Klíč.

      Protidrogový vlak varuje před riziky závislostí. Ve Frýdku-Místku měl 500. zastávku

      Interaktivní vlaková expozice Revolution Train opět dorazila do Frýdku-Místku. Školáci si prošli multimediální program zaměřený na rizika závislostí. Frýdek-Místek se zároveň stal už 500. zastávkou projektu od jeho spuštění v roce 2015.

      Policie měřila rychlost na místech vytipovaných lidmi i ve Frýdku-Místku

      Ve středu proběhla na silnicích po Evropě bezpečnostní akce Speed Marathon. Policie se zaměřila především na kontrolu dodržování povolené rychlosti. A měřilo se i na několika místech ve Frýdku-Místku. Tipy na měření v této akci posílá pravidelně hlavně veřejnost.

      Frýdlantští školáci si užili zábavné chemické a fyzikální pokusy

      Zajímavé a netradiční chemické a fyzikální pokusy prováděli přímo ve svých třídách druháci a páťáci ZŠ TGM ve Frýdlantě nad Ostravicí.

      Hasiči z Jablunkova oslavili 30 let činnosti jednotky JPO II, převzali medaile i novou techniku

      9. dubna 2025 10:50 | Jablunkov | Libor Běčák | Jablunkovský miniexpres

      Předání medailí za dlouholetou činnost a také převzetí nové techniky. Tak vypadalo slavnostní setkání u jablunkovských dobrovolných hasičů.

      Participativní rozpočet podpoří ve Frýdlantě nad Ostravicí další zajímavé projekty

      Ve Frýdlantě nad Ostravicí se lidé opět ucházejí o peníze z městského rozpočtu na realizaci vlastních projektů.

      V Palkovicích se v sobotu konal festival dechovky a týmy kuchařů soutěžily o nejchutnější guláš
      Vydáno 17. července 2021 20:08, Palkovice, Bára Kelnerová
      V Palkovicích se v sobotu konal 6. ročník festivalu dechovek a pivních a gulášových slavností.

      Zdroj: TV Polar

      Každý kuchař ví, že udělat dobrý guláš vyžaduje čas. Jak jste na tom byli při této soutěž s časem vy?

      Imrich Melicher, Zelenáči: “S časem to má každý tým stejně. Měli jsme start asi o půl desáté a myslím si, že to záleží na množství guláše, na tom, jakým způsobem se vaří, jestli na plynu nebo na dřevu.”
      Teodor Mucha, Myslivci Palkovice: “Máme super srnčí guláš. To je náš recept a každý guláš je originál. Srnčí maso a vývary k tomu a ostatní ingredience. Paprika, pepř, sůl. Tři hodiny, to se musí pomalu, to nejde moc rychle, ale bude dobrý.”
      Petr Šajer, Na poslední chvíli: “Jsme tým Na poslední chvíli, protože jsme se to dozvěděli na poslední chvíli a tým jsme sestavili taky na poslední chvíli. Nikdy jsme spolu nevařili než v tomto složení. Děláme hovězí poctivý guláš na ohni. Nejsme zastánci dělání na plynu.”
      Ondra Michálek, Štola: “Já bych vám představil tým Štola. Jsme tady čtvrtým rokem, připravujeme hornický guláš z hovězího masa kližka, krk. Na konec se dávají speciální ingredience, které nikomu neřeknu. Doufám, že bude všem chutnat a díky skvělému týmu, který mám za sebou, si myslím, že bedna to bude.”

      Nad přípravou gulášů bděla odborná porota.

      porotkyně: “Od rána zjišťujeme, kdo má jaký základ v guláši, ochutnáváme, koukáme pod ruce, ale ještě nejsme ve finále. Ještě na to mají 15 či 20 minut, aby to doladili. Některé guláše už jsou top, některé ještě potřebují svůj čas.”

      Porotci sledovali také jaké suroviny kuchaři používají.

      David Valíček, porotce: “Žádná jíška, Prakticky jíška nepatří do guláše, nepatří tam mouka. V uvozovkách: ve starých českých normách je samozřejmě mouka, je tam roux, takzvaná francouzská zásmažka, ale prostě myslím si, že guláš je o té samotné síle, o tom vyrestování cibulky a dokonce, když zmiňuji cibulku, tak prostě Poláci, kteří tady jsou taky v soutěži, tak prostě nepoužili ani gram cibule na to, aby udělal dobrý guláš a myslím si, že tohle je velmi zajímavé.”
      Anketa: “Mám maďarský a chutná výborně. Je ostrý, ale dobrý. Pokud budou, tak ochutnám ještě jeden, víc už ne.”

      Zatímco návštěvníkům nejvíce chutnal maďarský guláš od volejbalistů, porota dala svou cenu Zelenáčům.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/palkovice/11000026594/v-palkovicich-se-v-sobotu-konal-festival-dechovky-a-tymy-kucharu-soutezily-o-nejchutnejsi-gulas