Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Daniel, Klaudie a Lukáš., to jsou hned tři děti, které se narodily na Nový rok v havířovské nemocnici

Havířov |

Havířovská nemocnice zaznamenala v loňském roce rekord v počtu narozených dětí. Na svět tam přišlo hned 1 120 novorozenců. První dítě v letošním roce se narodilo o půl třetí ráno.

Daniel, Klaudie a Lukáš. To jsou hned tři děti, které se narodily na Nový rok v havířovské nemocnici. Všechny jsou zdravé a maminky šťastné.

Monika Kubalová, maminka Lukáše: “Já jsem si vybrala tuto porodnici, protože je respektující. Je to Baby friendly porodnice. Pro mne bylo důležité, protože jsem po sekci, aby miminko nebylo separované, což se nám podařilo. Potom, když mě převezli na JIP, tak i tam byl po celou dobu s námi tatínek. Dítě mám neustále při sobě.”

Kdo vám pomáhal v tom předporodním období i u samotného porodu?

Monika Kubalová, maminka Lukáše: “U samého porodu jsme měli dulu, kterou jsem si sama našla, která mi byla nejvíce k srdci blízká a hrozně mi to u porodu pomohlo a porodnice Havířov je taková, že umožňuje i tyto duly u porodu mít.”

První narozené děti měly samozřejmě i gratulanty.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Tak letos padl v porodnici rekord 1 120 dětí. Je to opravdu úžasné číslo. Už loni to číslo bylo pěkné a blížilo se k tisícovce, ale letos naše porodnice tu magickou hranici překročila. Je to poprvé od roku 1994, takže je to skvělé a myslím, že ti v tomto směru v dnešní době slyšet takto pozitivní zprávy, je velmi dobré a všem novým novorozeňatům z Havířova přeji jen to nejlepší. Hodně zdraví a štěstí a mám velkou radost, že se naší nemocnici a porodnici daří.”
Lucie Kantorová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického odd.: “První porod byl ve 2,33, poslední 15,19. K dnešnímu ránu už máme sedm porodů a další tři na porodním sále čekají na porod. Jinak bych chtěla poděkovat maminkám za projevenou důvěru a také personálu lékařskému i nelékařskému za dobře odvedenou práci.”

Oddělení čekají v letošním roce velké změny.

Irma Kaňová, PR manažer Nemocnice Havířov: “Budeme hned na začátku roku, začneme v průběhu třech, čtyřech týdnů, budovat nový porodní box a v průběhu letošního roku zahájíme velkou rekonstrukci celého porodního a novorozeneckého oddělení, kdy vybudujeme nové rodinné pokoje, kdy dopřejeme maminkám ten komfort, který by měly mít v rámci požadavku této doby.”

Co u vás rodičky, nebo rodiče nejvíce oceňují?

Irma Kaňová, PR manažer Nemocnice Havířov: “Je to přístup, protože ten u nás nacházejí a dostávají a je výjimečný. Máme naprosto jedinečné primáře, ať už porodního, nebo novorozeneckého oddělení, kteří přijímají veškeré nové trendy, které ve světě jsou, které se vracejí zpět k tomu přirozenu, k přírodě. Takže maminkám dovolujeme mít soukromí na porodních pokojích, nezasahovat do porodu, pokud je to možné. Velmi podporujeme kojení. U nás nenajdete dudlík, lahvičku. Takže veškeré trendy, které jsou a naši primáři sledují, u nás s okamžitě aplikujeme. To je hlavní důvod.”
Nahlásit chybu


K tématu

Viktorka z Orlové narozená v Havířově je prvním dítětem roku 2024 v Moravskoslezském kraji

1. ledna 2024 11:04 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Prvním dítětem letošního roku v Moravskoslezském kraji je Viktorie. Narodila se 26 minut po půlnoci v havířovské porodnici. Maminka do porodnice přijela z Orlové. V porodnicích napříč krajem se do rána narodilo 6 děvčat a jeden chlapec.

Rodičky v Havířově se budou cítit na oddělení šestinedělí jako v hotelu

1. prosince 2023 12:40 | Havířov | Bára Kelnerová

Nemocnice v Havířově si dala za cíl zmodernizovat oddělení šestinedělí porodnice. Práce trvaly přes rok a nastávající rodiče se mají opravdu na co těšit. Došlo také k rozšíření kapacity.

V havířovské nemocnici se narodilo první miminko MSK, holčička dostala jméno Viktorie

2. ledna 2024 16:10 | Havířov | Bára Kelnerová

Prvním dítětem letošního roku v Moravskoslezském kraji je Viktorie. Narodila se 26 minut po půlnoci v havířovské porodnici. Jelikož se miminko narodilo na Nový rok, má rodina má nárok na vyšší rodičovský příspěvek. Myslí si však, že je to není spravedlivé.


Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Studénka zkouší u Národní sportovní agentury uspět se dvěma projekty

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu - rozhodlo o tom dubnové zastupitelstvo. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, o tu se pokouší už počtvrté, druhá stavby nové multifunkční haly.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Včera 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Klavíristka Wanda Miech oslavila 95. narozeniny svým koncertem. V hudebním světě je aktivní už 80 let

Wanda Miech z Karviné je zřejmě nejstarší a nejdéle aktivní klavíristkou v České republice. Koncertuje od svých 15 let a letos oslaví 95. narozeniny. K jubileu uspořádala slavnostní koncert, na kterém sama účinkovala.

ZUŠ Orlová zve zájemce o hru na hudební nástroj

24. dubna 2024 16:04 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

Základní umělecká škola v Orlové uspořádala projekt s názvem Hudební pokojíček pro předškoláky z mateřských škol.

Těšínské divadlo muselo zrušit své představení ve Stonavě, nabídne náhradní termín

24. dubna 2024 16:03 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

V neděli 21.4. měla polská scéna Těšínského divadla už po druhé ve své novodobé historii zavítat do Stonavy. Na konci září roku 2019 přijela s představením divadelní hry Ondrášek, Pán Lysé Hory, kterou divákům zahráli pod širým nebem v parku U Domu PZKO. Tentokrát byla na programu hra podle předlohy knihy Karin Lednické Šikmý kostel. Sál Domu PZKO byl ale v 17.00 hod., kdy mělo představení začít prázdný. Představení muselo být na poslední chvíli zrušeno.

Stonavští krojovaní horníci oslaví 110 let

24. dubna 2024 16:02 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Stonavští krojovaní horníci letos slaví své 110. výročí svého působení. U té příležitosti se připravuje velkolepá oslava.

Ve Stonavě se odehrál 1. ročník nohejbalového turnaje

24. dubna 2024 16:01 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Ve Stonavě se uskutečnil první ročník nohejbalového turnaje trojic. Ten do sportovní haly přilákal místní amatérské nadšence, kteří vytvořili pět týmů.

Mariusz Wałach ponownie prezesem Kongresu Polaków w RC

24. dubna 2024 16:00 | Stonava | Otýlie Tobolová | Stonavský expres

Sobotnim obradom Zgromadzenia Ogólnego Kongresu Polaków przysłuchiwali się również oficjalni gości - przedstawicielka czeskiego ministerstwa kultury, delegacja światowej Polonii, ustawodawcy polskiego i czeskigo parlamentu czy ambasador Rzeczypospolitej Polski w Pradze, który między innymi podkreślił znaczenie Funduszu Rozwoju Zaolzia.

Daniel, Klaudie a Lukáš., to jsou hned tři děti, které se narodily na Nový rok v havířovské nemocnici
Vydáno 4. ledna 2022 16:33, Havířov, Bára Kelnerová
Havířovská nemocnice zaznamenala v loňském roce rekord v počtu narozených dětí. Na svět tam přišlo hned 1 120 novorozenců. První dítě v letošním roce se narodilo o půl třetí ráno.

Daniel, Klaudie a Lukáš. To jsou hned tři děti, které se narodily na Nový rok v havířovské nemocnici. Všechny jsou zdravé a maminky šťastné.

Monika Kubalová, maminka Lukáše: “Já jsem si vybrala tuto porodnici, protože je respektující. Je to Baby friendly porodnice. Pro mne bylo důležité, protože jsem po sekci, aby miminko nebylo separované, což se nám podařilo. Potom, když mě převezli na JIP, tak i tam byl po celou dobu s námi tatínek. Dítě mám neustále při sobě.”

Kdo vám pomáhal v tom předporodním období i u samotného porodu?

Monika Kubalová, maminka Lukáše: “U samého porodu jsme měli dulu, kterou jsem si sama našla, která mi byla nejvíce k srdci blízká a hrozně mi to u porodu pomohlo a porodnice Havířov je taková, že umožňuje i tyto duly u porodu mít.”

První narozené děti měly samozřejmě i gratulanty.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Tak letos padl v porodnici rekord 1 120 dětí. Je to opravdu úžasné číslo. Už loni to číslo bylo pěkné a blížilo se k tisícovce, ale letos naše porodnice tu magickou hranici překročila. Je to poprvé od roku 1994, takže je to skvělé a myslím, že ti v tomto směru v dnešní době slyšet takto pozitivní zprávy, je velmi dobré a všem novým novorozeňatům z Havířova přeji jen to nejlepší. Hodně zdraví a štěstí a mám velkou radost, že se naší nemocnici a porodnici daří.”
Lucie Kantorová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického odd.: “První porod byl ve 2,33, poslední 15,19. K dnešnímu ránu už máme sedm porodů a další tři na porodním sále čekají na porod. Jinak bych chtěla poděkovat maminkám za projevenou důvěru a také personálu lékařskému i nelékařskému za dobře odvedenou práci.”

Oddělení čekají v letošním roce velké změny.

Irma Kaňová, PR manažer Nemocnice Havířov: “Budeme hned na začátku roku, začneme v průběhu třech, čtyřech týdnů, budovat nový porodní box a v průběhu letošního roku zahájíme velkou rekonstrukci celého porodního a novorozeneckého oddělení, kdy vybudujeme nové rodinné pokoje, kdy dopřejeme maminkám ten komfort, který by měly mít v rámci požadavku této doby.”

Co u vás rodičky, nebo rodiče nejvíce oceňují?

Irma Kaňová, PR manažer Nemocnice Havířov: “Je to přístup, protože ten u nás nacházejí a dostávají a je výjimečný. Máme naprosto jedinečné primáře, ať už porodního, nebo novorozeneckého oddělení, kteří přijímají veškeré nové trendy, které ve světě jsou, které se vracejí zpět k tomu přirozenu, k přírodě. Takže maminkám dovolujeme mít soukromí na porodních pokojích, nezasahovat do porodu, pokud je to možné. Velmi podporujeme kojení. U nás nenajdete dudlík, lahvičku. Takže veškeré trendy, které jsou a naši primáři sledují, u nás s okamžitě aplikujeme. To je hlavní důvod.”
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000029233/daniel-klaudie-a-lukas-to-jsou-hned-tri-deti-ktere-se-narodily-na-novy-rok-v-havirovske-nemocnici