Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Policisté dopadli muže, který má na svědomí několik vloupání v Havířově

Havířov |

Škodu za více než 200 tisíc korun měl způsobit 30letý muž, který se vloupával do různých objektů v Havířově. Po dopadení se policistům ke všemu přiznal a čeká na verdikt soudu o trestu.

Zlatuše Viačková, mluvčí Policie ČR MSK: "Do policejního hledáčku se muž dostal postupných vyhodnocením informací, zajištěných stop a důkladné operativní práci havířovských policistů. Kriminalisté ho zadrželi a on začal spolupracovat. Celkem mu bylo prokázáno devět skutků spáchaných od začátku prosince uplynulého roku do současnosti. Přesněji, z prosince jsou zadokumentovány tři skutky, z toho dva jsou spáchané během jednoho dne. V noci na 2. 12. 2021 se měl v ulici Nad Terasou pokoušet násilně dostat do provozovny, což se nepodařilo. Nicméně dveře a zárubně poškodil tak, že škoda je bezmála za 27 tisíc korun. Tentýž den na Dlouhé třídě v městské části Podlesí měl páčením odstranit visací zámek zajišťující stavební kontejner. Z místa měl vzít ventily, hadice, kohouty a další různé komponenty z mědi, mosazi a bronzu. Mezi 8. 12. a 10. 12. 2021 na automyčce se pokoušel páčením dostat do mincovního automatu. Z místa odešel s nepořízenou, k mincím se nedostal." 

Krást nepřestal ani v novém roce. 

Zlatuše Viačková, mluvčí Policie ČR MSK: "Hned na začátku nového roku se pokoušel dostat do restaurace nejdřív přes okno, pak přešel ke vstupním dveřím. S sebou si odnesl několik lahví alkoholu a platební terminál. O tři dny později, v noci na 8. 1. rozbil okno zaparkované dodávky Fiat Ducato a uvnitř vzal zimní bundy. Zřejmě o několik hodin později zašel na ulici V Zátiší, tady se zase po páčení měl dostat do provozovny. S sebou si měl odnést 24 lahví alkoholu. A do třetice se ještě pokusil násilně dostat do provozovny na Studentské ulici, což se mu nepodařilo. Za dva dny si náhodně vybral prodejnu s autodíly a motoristické doplňky v městské části Podlesí. Prostory prodejny prohledal a měl odcizit 14 kusů potahů na volant." 

Poslední výpravu spáchal před několika dny. Hned dvakrát se vypravil do restaurace v ulici E. Krásnohorské. 

Zlatuše Viačková, mluvčí Policie ČR MSK: "Pachatel doznal, že tady vzal několik lahví alkoholu, asi 140 krabiček cigaret a 50 kusů zapalovačů. V součtu poškozeným na odcizených věcech způsobil škodu ve výši 93 tisíc a svým jednáním poškodil vstupy a zařízení ve škodě vyčíslené na 123 tisíc korun. Komisař proti důvodně podezřelému zahájil trestní řízení a obvinil ho ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže i přečinu poškození cizí věci. V případě prokázání viny muži, který byl v minulosti již 4krát soudně trestán, hrozí až dvouleté odnětí svobody."
Nahlásit chybu


K tématu

Svědek pomohl policistům v Ostravě dopadnout dva muže při vloupání

29. května 2023 15:54 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Viděl dva muže, jak se snaží vloupat do vinotéky v Ostravě. Okamžitě proto přivolal policii. Ta pachatele zadržela přímo při činu. Kriminalisté pak zjistili, že na jednoho z mužů mají spadeno delší dobu, vloupal se totiž do 14 objektů a způsobil škodu přes půl milionu korun. Navíc neplatil výživné.

Nenapravitelný zloděj ukradl ze skladu v Havířově alkohol za 100 tisíc korun

26. března 2024 13:44 | Havířov | Jiří Cileček

Zřejmě nenapravitelný 36letý recidivista vykrádal auta, byty, sklepy. Zaměřoval se také na různé prodejny v Havířově, kde bral vše na co přišel. Chytili ho už na začátku března a rozhodně si nedal říct. Nyní mu policisté prokázali další vloupání a krádeže. V jednom z havířovských skladů dokonce ukradl alkohol za 100 tisíc korun.

Udělali díru do zdi a vykradli sklad obchodu v Ostravě

14. února 2024 14:37 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Zlodějský pár udělal díru do zdi, aby se dostal do prostor obchodu v Ostravě-Hrabůvce. Tam potom dvojice doslova vybílila sklad. Policisté je ale díky kamerovým záznamům dopadli za několik hodin. Ukázalo se, že toho mají na svědomí mnohem víc. A muž je navíc známý recidivista. Škoda byla odhadnuta na 180 tisíc korun.


V porubské ZŠ Dětská proběhla oblíbená interaktivní výstava Svět fantazie z kostek

Už pošesté se v Porubě uskutečnila výstava modelů ze stavebnice Lego nazvaná Svět fantazie z kostek. Probíhala v prostorách Základní školy Dětská a opět byl o ni velký zájem.

Ministerstvo schválilo záměr stavby Severního spoje. Ostrava o propojení Poruby a centra usiluje dlouho

Dobrá zpráva pro Ostravu přišla z ministerstva dopravy. Záměr výstavby tzv. Severního spoje, který propojí Porubu a centrum města je schválen. Investorem stavby je Moravskoslezský kraj.

Policisté se v pátek zaměřili silniční piráty. V MS kraji se měřilo na desítkách silnic

Dnes 10:46 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Policisté v pátek provedli v celé naší zemi monstrózní dopravní akci, zaměřenou na silniční piráty, kteří jezdí rychle. V Moravskoslezském kraji měřili například v Petřvaldu na Karvinsku, kde řidiči často překračují povolenou padesátku.

Marica už nebude strašákem Poruby. Po letech trápení se mění na bytový dům

Marica. Ruina, která několik let strašila obyvatele porubského 5. obvodu, se konečně mění k lepšímu. Poté, co získala nového majitele, vzniká tady moderní bytový dům.

Sdílená kola už jezdí, první půlhodina je zdarma

Nový Jičín nabízí lidem nový způsob dopravy. Začal tu fungovat bikesharing, neboli sdílená kola. Současně tento projekt zavádí i Kopřivnice a lidé tak mohou mezi těmito dvěma městy na vypůjčených kolech přejíždět.

OKD může dál těžit uhlí, schválilo to ministerstvo životního prostředí

Dnes 12:38 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Těžební společnost OKD získala od Ministerstva životního prostředí souhlasné závazné stanovisko v procesu posuzování vlivu hornické činnosti na životní prostředí. Takzvaná EIA platí pro období roku 2024 až do ukončení činnosti. Posuzovaná hornická činnost zahrnuje dobývání uhlí i technickou likvidaci Dolu ČSM, která bude následovat po ukončení těžby.

Bobr se stal hlavním hrdinou oslavy Dne Země

Na náměstí Republiky se v pátek konal Den Země, který se váže k ochraně životního prostředí. Žáci škol si užili bohatý program.

Nevyužívaná hřiště v Porubě nahradila zeleň. Proces proměn mapuje výstava na Hlavní třídě

Poruba proměnila 14 nevyužívaných betonových ploch v ostrovy plné zeleně. A to díky financí z Norských fondů. Veškeré proměny dokumentuje výstava ve středovém pásu Hlavní třídy pod kruhovým objezdem.

Summit v Abú Dhabí přinesl inspiraci pro energetiku v našem kraji

Delegace MS kraje přijala pozvání na World Future Energy Summit ve Spojených arabských emirátech. Světová obchodní událost pro budoucí energii a udržitelnost se konala v Abu Dhabi a přinesla spoustu inspirativních příkladů i pro náš region.

AZ Havířov bojuje ve finále o postup do 1. ligy, fanoušci jsou nadšení

Klubu i fanouškům se splnil sen. AZ bojuje ve finále o postup do první ligy. Stav po druhém zápase je 1:1. Tým nyní čekají dva zápasy v Chomutově.

Spolek Velká náruč z Horní Suché oslavil Mezinárodní den Romů

Spolek Velká náruč z Horní Suché se každoročně připojuje k Mezinárodnímu dni Romů. Svátek je přehlídkou romské kultury a zvyků. I v letošním roce spolek připravil pro veřejnost bohatý program.

Muzeum Těšínska chystá opravu životického památníku

Muzeum Těšínska se chystá zahájit práce na rekonstrukci životického památníku v Havířově. Práce by měly být dokončeny do srpna, aby se zde mohl uskutečnit pietní akt k uctění památky zavražděných mužů gestapem.

Památník životické tragédie čeká rekonstrukce, lidé to vítají

Muzeum Těšínska se chystá zahájit práce na rekonstrukci životického památníku v Havířově. Práce by měly být dokončeny do srpna, aby se zde mohl uskutečnit pietní akt k uctění památky zavražděných mužů gestapem.

Opilý ujížděl policii a v Havířově srazil chlapce, na krku má obecné ohrožení

Včera 8:21 | Havířov | Jiří Cileček

Loni v září několik kilometrů zběsile ujížděl policistům. Byl opilý a bez řidičáku. Ohrozil mnoho lidí a v Havířově nakonec srazil chlapce u přechodu pro chodce. Policie dlouho prověřovala, kolik lidí celkem ohrozil a nyní případ překvalifikovala. 53letý muž byl obviněn z obecného ohrožení a nyní mu hrozí až 8 let vězení.

Studenti VŠB zkoumali možnosti rychvaldských veřejných prostranství a jejich využití

17. dubna 2024 20:00 | Rychvald | Michal Slonina | Rychvaldský miniexpres

Workshop studentů Vysoké školy báňské naplno odstartoval spolupráci s městem Rychvald. Cílem projektu bude zvelebit veřejná prostranství a navrhnout jejich možné další využití.

Filmoví fanoušci si prohlédli zázemí karvinského kina Centrum

17. dubna 2024 16:02 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

K 60. výročí založení karvinského městského domu kultury měli filmoví fanoušci možnost nahlédnout do zázemí kina Centrum. Dostali se ke konstrukci za plátno, prohlédli si akustiku i kabinu promítačů.

Policisté dopadli muže, který má na svědomí několik vloupání v Havířově
Vydáno 2. února 2022 19:10, Havířov, Libor Běčák
Škodu za více než 200 tisíc korun měl způsobit 30letý muž, který se vloupával do různých objektů v Havířově. Po dopadení se policistům ke všemu přiznal a čeká na verdikt soudu o trestu.

Foto: Policie ČR

Zlatuše Viačková, mluvčí Policie ČR MSK: "Do policejního hledáčku se muž dostal postupných vyhodnocením informací, zajištěných stop a důkladné operativní práci havířovských policistů. Kriminalisté ho zadrželi a on začal spolupracovat. Celkem mu bylo prokázáno devět skutků spáchaných od začátku prosince uplynulého roku do současnosti. Přesněji, z prosince jsou zadokumentovány tři skutky, z toho dva jsou spáchané během jednoho dne. V noci na 2. 12. 2021 se měl v ulici Nad Terasou pokoušet násilně dostat do provozovny, což se nepodařilo. Nicméně dveře a zárubně poškodil tak, že škoda je bezmála za 27 tisíc korun. Tentýž den na Dlouhé třídě v městské části Podlesí měl páčením odstranit visací zámek zajišťující stavební kontejner. Z místa měl vzít ventily, hadice, kohouty a další různé komponenty z mědi, mosazi a bronzu. Mezi 8. 12. a 10. 12. 2021 na automyčce se pokoušel páčením dostat do mincovního automatu. Z místa odešel s nepořízenou, k mincím se nedostal." 

Krást nepřestal ani v novém roce. 

Zlatuše Viačková, mluvčí Policie ČR MSK: "Hned na začátku nového roku se pokoušel dostat do restaurace nejdřív přes okno, pak přešel ke vstupním dveřím. S sebou si odnesl několik lahví alkoholu a platební terminál. O tři dny později, v noci na 8. 1. rozbil okno zaparkované dodávky Fiat Ducato a uvnitř vzal zimní bundy. Zřejmě o několik hodin později zašel na ulici V Zátiší, tady se zase po páčení měl dostat do provozovny. S sebou si měl odnést 24 lahví alkoholu. A do třetice se ještě pokusil násilně dostat do provozovny na Studentské ulici, což se mu nepodařilo. Za dva dny si náhodně vybral prodejnu s autodíly a motoristické doplňky v městské části Podlesí. Prostory prodejny prohledal a měl odcizit 14 kusů potahů na volant." 

Poslední výpravu spáchal před několika dny. Hned dvakrát se vypravil do restaurace v ulici E. Krásnohorské. 

Zlatuše Viačková, mluvčí Policie ČR MSK: "Pachatel doznal, že tady vzal několik lahví alkoholu, asi 140 krabiček cigaret a 50 kusů zapalovačů. V součtu poškozeným na odcizených věcech způsobil škodu ve výši 93 tisíc a svým jednáním poškodil vstupy a zařízení ve škodě vyčíslené na 123 tisíc korun. Komisař proti důvodně podezřelému zahájil trestní řízení a obvinil ho ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže i přečinu poškození cizí věci. V případě prokázání viny muži, který byl v minulosti již 4krát soudně trestán, hrozí až dvouleté odnětí svobody."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000029695/policiste-dopadli-muze-ktery-ma-na-svedomi-nekolik-vloupani-v-havirove