Vůně medových perníčků se linula Střediskem volného času Juventus už od samého rána. Tradiční vánoční perníková pekárna opět po dvou letech přilákala malé i velké, aby si tady společně nazdobili své výtvory hned poté, co je pracovníci střediska vyndali z trouby. A měli se co ohánět, aby se jim nic nepřipálilo.
Jiří Koch, SVČ Juventus: "Cekově pečeme v pěti troubách kolem 16 plechů. Až to je, tak to je. Některé perníčky jsou hodně tlusté, některé jsou nižší . Některé jsou tam déle, jiné jsou rychlovka."
Lenka Včelková, organizátorka Perníkové pekárny SVČ Juventus: "Vím, že jsme rozklepli 150 vajíček celkem, které se použili na potírání, na míchání těsta, které se míchá dva dny předem. Den před pekárnou se váží to těsto, chystá se poleva, sál."
Dospělí většinou dětem s vykrajováním pomáhali, zdobení už ale nechali na dětské fantazii. Občas bylo pro malé cukráře těžké odolat ochutnání jak nazdobeného perníčku tak samotné polevy.
anketa: návštěvníci Perníkové pekárny: "Nazdobila jsem hodně perníčků. Poleva je opravdu dobrá. Mě se tu líbí moc, ale některé budeme zdobit doma." "My jsme rádi, že se to znovu obnovilo, protože jsme na to čekali tři roky, chodili jsme tady předtím. Jsme fakt rádi. A moc jsme se těšili."
I když si někteří na upečených perníčcích pochutnali už v sále, domů si přeci jen něco odnesli, aby si na nich pochutnali i u svého rozsvíceného vánočního stromečku.