Do druhého ročníku Gastrosoutěže se s chutí zapojili vybraní zástupci devátých tříd karvinských základních škol za hlasité podpory svých spolužáků. Jejich úkolem bylo vyzkoušet si soutěžní formou v praxi tři obory, které škola nabízí - kuchař, cukrář a číšník.
Božena Vránová, vedoucí učitel gastro oborů: "Soutěž spočívá v tom, že to tříčlenné družstvo, které si daná škola vybrala, soutěží v oboru cukrář, kde zdobí vánoční hvězdu glazurou, potom jsou to barmani v oboru číšník, kde připravují nápoj, dvě sklenice, dvě porce a kuchaři pečou palačinky pečou."
Upéct co největší počet palačinek před zraky vrstevníků a pod dohledem odborníků, chtělo odvahu a pár zkušeností.
Anketa, soutěžící ze ZŠ Majakovského: "Doma jsem jich pár dělal, takže žádný problém to nebyl."
U každého soutěžního stanoviště dohlíželi a pomáhali studenti hostitelské školy.
Martin Bernatík, student SŠTaS: "Ještě se mají co učit, samozřejmě, kuchařem se člověke nestane ze dne na den, ale jde jim to dobře."
Božena Vránová, vedoucí učitel gastro oborů: "Naši studenti pomáhají jako poradci a pokud si nevědí rady, tak jim řeknou, co mají dělat a jak to mají připravit, aby byli co nejlepší."
A dařilo se i při zdobení vánočních hvězdic. Tady hodně záleželo na fantazii každého soutěžícího.
Anketa, soutěžící ZŠ Borovského: "Je to veselé, velmi mě to baví."
Kateřina Škutová, studentka SŠTaS: "Na to, že to ještě nikdy nedělali, tak jim to jde dobře."
Na vítěze čekaly sladké dorty, které upekli žáci třetího ročníku oboru cukrář a diplomy. Nejlépe se dařilo ZŠaMŠ Prameny, druzí skončili žáci ze ZŠ Majakovského a třetí příčka patřila ZŠ Družby.