Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Další rána pro pervitinovou scénu v MS kraji: zatýkalo se v Havířově a na Novojičínsku

Celý MS kraj |

Toxi tým policie Moravskoslezského kraje hlásí další aktuální úspěchy v boji s drogami v našem regionu, konkrétně s pervitinem. Na Havířovsku a Frýdecko-Místecku policisté zatkli 35letého recidivistu s 15 záznamy v rejstříku trestů, dále 48letého muže a 32 letou ženu. Zatýkalo se také na Novojičínsku, kde v poutech skončil 32letý recidivista. Všichni mají jedno společné: výrobu a distribuci pervitinu.

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR: "Výsledkem zdařilé akce havířovského TOXI týmu je zatčení trojlístku dealerů. Hlavního aktéra, důvodně podezřelého muže (35), zadrželi policisté zásahové jednotky. Nato proběhly domovní prohlídky bytových i nebytových prostor na Karvinsku a Frýdeckomístecku. Policisté našli různé chemikálie, laboratorní sklo a další komponenty určené pro výrobu nelegální látky. Komisař proti všem třem zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy." 

Všichni tři jsou obviněni, že nejméně několik měsíců na Karvinsku a Frýdeckomístecku vyráběli a dále distribuovali pervitin. Hrozí jim vězení na dva roky až deset let. Všichni jsou aktuálně ve vazební věznici. Kriminalisté vyšetřují i případ recidivisty, který na Novojičínsku vyráběl pervitin. Jde o 32letého muže. Drogu vyráběl převážně ve svém rodinném domě a garáži a pak ji následně prodával. V minulých dnech si vyslechl obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také obvinění z přečinu nedovoleného ozbrojování. Policisté totiž už něj našli také zbraň.

René Černohorský, mluvčí PČR: "Novojičínští policisté a kriminalisté z „TOXI“ týmu na konci měsíce dubna tohoto roku zadrželi 32letého muže, který měl v přesně neustanovené době od počátku letošního roku do konce dubna 2022 v místě bydliště, a to převážně v prostorách svého rodinného domu a v přilehlé garáži, několikráte nelegálně vyrobit nejméně 300 gramů amfetaminu/metamfetaminu. Muž vyrobený pervitin distribuoval po celém Novojičínsku a Frýdecko-Místecku, podle policie prodával gram látky za 900 korun. René Černohorský, mluvčí PČR: "Při zadržení obviněného muže zakročující policisté v rámci soudem nařízené domovní prohlídky dané garáže a přilehlého rodinného domu na Novojičínsku zajistili dvě kompletní varny s prekurzory, s různými chemikáliemi, s laboratorním sklem a s dalšími komponenty k celkové výrobě pervitinu, přičemž v jedné z těchto varen byl ještě takzvaný nedokončený var."
René Černohorský, mluvčí PČR: "Dále byla na místě nalezena i nelegálně držená samonabíjecí útočná (střelby schopná) puška včetně dvou příslušných zásobníků s 63 kusy nábojů, což bylo rovněž zajištěno společně s několika gramy již vyrobeného pervitinu. U výše jmenovaného 32letého muže se jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán pro obdobné protiprávní jednání a chování, a to rozsudkem Krajského soudu v Ostravě k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na 9 let, přičemž byl podmínečně propuštěn na jaře roku 2020 se zkušební dobou až do poloviny roku 2027. V současné chvíli se tento muž nachází ve Vazební věznici v Ostravě. Jako případný výnos z této trestné činnosti zajistili novojičínští policisté a kriminalisté v uplynulých dnech u obviněného muže dvě cestovní motorky v hodnotě okolo 400 tisíc korun a celá záležitost je nadále ve stádiu intenzivního vyšetřování."
Nahlásit chybu


K tématu

Vyráběl a distribuoval drogy v Havířově, zásahovka ho vytáhla z taxíku

2. června 2023 14:38 | Havířov | Jiří Cileček

Kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy jedenačtyřicetiletého muže, který podle nich nejméně rok a půl distribuoval v Havířově na Karvinsku a jeho okolí pervitin. Také sám vyrobil téměř kilogram marihuany. Nyní mu hrozí až pět let vězení.

Další zářez TOXI týmu, zásahovka pozatýkala tři muže z Novojičínska, vyrobili 1,5 kila pervitinu

27. dubna 2023 9:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

TOXI tým policie na Novojičínsku si připisuje další úspěch. Kriminalisté spolu se zásahovou jednotkou zadrželi trojici mužů, kteří čtyři měsíce vyráběli pervitin a dále ho distribuovali. Zásah přišel ve chvíli, kdy pachatelé byli v jedné z fází výroby této rozšířené drogy, jeden z nich byl ozbrojený.

Novojičínský TOXI tým zadržel dalšího dealera pervitinu

4. ledna 2024 16:36 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Kriminalisté z TOXI týmu v Novém Jičíně si připsali další úspěch. Po důkladném prověřování zadrželi a následně obvinili 35letého muže z drogové trestné činnosti. Ten přibližně dva roky distribuoval pervitin, a to nejen v Novém Jičíně, ale například i v Jeseníku nad Odrou.


Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Studénka zkouší u Národní sportovní agentury uspět se dvěma projekty

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu - rozhodlo o tom dubnové zastupitelstvo. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, o tu se pokouší už počtvrté, druhá stavby nové multifunkční haly.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Včera 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Transport laboratorních vzorků z vyšetřoven do laboratoře je v krnovské nemocnici unikátní a první u nás

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Na hrad Sovinec se sjeli milovníci dravých ptáků a sokolnictví

Hrad Sovinec patřil o víkendu dravým ptákům a Sokolnickým slavnostem. V hlavní roli už tedy nebyly historické skupiny, šermíři a žongléři. Ti byli jen doplňkem hlavního programu slavností.

Do Ostravy přijedou největší beachvolejbalové hvězdy. Mají poslední možnost vybojovat olympiádu

Ostravu čeká velký sportovní svátek. Letošní beachvolejbalový turnaj v Dolních Vítkovicích je totiž poslední možností ke kvalifikaci na olympijské hry do Paříže, takže přijedou největší hvězdy tohoto sportu. Víkendové finálové duely jsou už vyprodány.

Přípravy na MS v hokeji vrcholí. Pozor na falešné vstupenky a na halu přijeďte tramvají

24. dubna 2024 13:02 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Hokejové MS se rychle blíží a pořadatelé hlásí, že je téměř vše připraveno. Velký důraz se klade na bezpečnost, na které budou s pořadateli spolupracovat i složky IZS. Ostravu čekají i dopravní omezení a například dopravní podnik chystá speciální tramvajovou linku X.

Další rána pro pervitinovou scénu v MS kraji: zatýkalo se v Havířově a na Novojičínsku
Vydáno 4. května 2022 10:17, Celý MS kraj, Lukáš Zavadil
Toxi tým policie Moravskoslezského kraje hlásí další aktuální úspěchy v boji s drogami v našem regionu, konkrétně s pervitinem. Na Havířovsku a Frýdecko-Místecku policisté zatkli 35letého recidivistu s 15 záznamy v rejstříku trestů, dále 48letého muže a 32 letou ženu. Zatýkalo se také na Novojičínsku, kde v poutech skončil 32letý recidivista. Všichni mají jedno společné: výrobu a distribuci pervitinu.

foto: PČR

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR: "Výsledkem zdařilé akce havířovského TOXI týmu je zatčení trojlístku dealerů. Hlavního aktéra, důvodně podezřelého muže (35), zadrželi policisté zásahové jednotky. Nato proběhly domovní prohlídky bytových i nebytových prostor na Karvinsku a Frýdeckomístecku. Policisté našli různé chemikálie, laboratorní sklo a další komponenty určené pro výrobu nelegální látky. Komisař proti všem třem zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy." 

Všichni tři jsou obviněni, že nejméně několik měsíců na Karvinsku a Frýdeckomístecku vyráběli a dále distribuovali pervitin. Hrozí jim vězení na dva roky až deset let. Všichni jsou aktuálně ve vazební věznici. Kriminalisté vyšetřují i případ recidivisty, který na Novojičínsku vyráběl pervitin. Jde o 32letého muže. Drogu vyráběl převážně ve svém rodinném domě a garáži a pak ji následně prodával. V minulých dnech si vyslechl obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také obvinění z přečinu nedovoleného ozbrojování. Policisté totiž už něj našli také zbraň.

René Černohorský, mluvčí PČR: "Novojičínští policisté a kriminalisté z „TOXI“ týmu na konci měsíce dubna tohoto roku zadrželi 32letého muže, který měl v přesně neustanovené době od počátku letošního roku do konce dubna 2022 v místě bydliště, a to převážně v prostorách svého rodinného domu a v přilehlé garáži, několikráte nelegálně vyrobit nejméně 300 gramů amfetaminu/metamfetaminu. Muž vyrobený pervitin distribuoval po celém Novojičínsku a Frýdecko-Místecku, podle policie prodával gram látky za 900 korun. René Černohorský, mluvčí PČR: "Při zadržení obviněného muže zakročující policisté v rámci soudem nařízené domovní prohlídky dané garáže a přilehlého rodinného domu na Novojičínsku zajistili dvě kompletní varny s prekurzory, s různými chemikáliemi, s laboratorním sklem a s dalšími komponenty k celkové výrobě pervitinu, přičemž v jedné z těchto varen byl ještě takzvaný nedokončený var."
René Černohorský, mluvčí PČR: "Dále byla na místě nalezena i nelegálně držená samonabíjecí útočná (střelby schopná) puška včetně dvou příslušných zásobníků s 63 kusy nábojů, což bylo rovněž zajištěno společně s několika gramy již vyrobeného pervitinu. U výše jmenovaného 32letého muže se jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán pro obdobné protiprávní jednání a chování, a to rozsudkem Krajského soudu v Ostravě k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na 9 let, přičemž byl podmínečně propuštěn na jaře roku 2020 se zkušební dobou až do poloviny roku 2027. V současné chvíli se tento muž nachází ve Vazební věznici v Ostravě. Jako případný výnos z této trestné činnosti zajistili novojičínští policisté a kriminalisté v uplynulých dnech u obviněného muže dvě cestovní motorky v hodnotě okolo 400 tisíc korun a celá záležitost je nadále ve stádiu intenzivního vyšetřování."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000031215/silna-rana-pro-pervitinovou-scenu-v-ms-kraji-zatykalo-se-v-havirove-a-na-novojicinsku