Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

CHYTRÝ REGION: Řeznictví H+H se vyhýbá potravinovým náhražkám

Celý MS kraj |

Řeznictví H+H z Hladkých Životic nemá ambice stát se největším výrobcem masných výrobků v České republice. Ale určitě chce nadále patřit k těm nejkvalitnějším dodavatelům čerstvého masa a výrobcům uzenin, kteří nepoužívají ve výrobě potravinové náhražky.

Řeznictví H+H založil v roce 1991 pan Vladimír Hájek. O dvacet let později společnost prodal rodině Pilčíků, pocházejících z Bratřejova u Vizovic. Ta má s řeznictvím zkušenosti po šest generací.

Karel Pilčík, jednatel Řeznictví H+H: „V době, kdy jsem společnost převzal a začal řídit, tak primárně vyráběla jak vepřově maso, hovězí maso i masné výrobky pro vlastní síť prodejen. Toto jsme mnohonásobně navýšili, ať už se bavíme o objemu, a nebo o samotných masných výrobcích."
Jak se vám daří zajišťovat výrobní kapacity v době, kdy je těžké sehnat kvalifikovanou pracovní sílu?
Karel Pilčík, jednatel Řeznictví H+H: „Hlavně investicemi. Ať už je to do výrobních zařízení, nebo do stavebních úprav výrobní haly kvůli optimalizování procesů.“

Ale pojďme se podívat, co se děje v řeznickém procesu děje od samotného příjmu masa.

René Bartek, vedoucí úseku masa: „Hlavní vstupní suroviny jsou hovězí čtvrtě jenom v hrnci a vepřové půlky, vše původem výhradně z České Republiky.“
Co je na procesu bourání nejnáročnější?
René Bartek, vedoucí úseku masa: „Čtvrtě se rozdělují na jednotlivé části. Dále jde maso s kostí na pilu a pokračuje na bouracím páse, kde si každý bourač bere jednotlivé části, které upravuje dále, aby splnily kritéria pro prodej anebo další výrobu."

A jaké jsou hlavní operace při výrobě masa a masných výrobků?

Ondřej Cahel, vedoucí výroby: „Surovina se nejčastěji mele, míchá, naráží. Poté dochází k tepelnému opracování naraženého výrobku, který se zchladí a nakonec se zabalí.“
Jak se vyrobí ten správný párek?
Ondřej Cahel, vedoucí výroby: „Měl by být z masa jako hlavní suroviny. Pokud je to dobrý párek, bude obsahovat hovězí i vepřové maso a minimálně třicet procent tuku.“
Našli bychom tady u vás nějaké náhražky?
Ondřej Cahel, vedoucí výroby: „Určitě ne. Máme svou vlastní bourárnu, kde produkujeme velké množství výsekového masa. S tím souvisí zpracování ořezů, z kterých následně uděláme další výrobky.“
Všiml jsem si, že některé vaše výrobky mají certifikát "regionální výrobek", jak se to podařilo získat?

Ondřej Cahel, vedoucí výroby: "V podstatě je to známka toho, že to děláme dobře, z kvalitních surovin."

Řeznictví H+H z Hladkých Životic má před sebou velké plány.

Karel Pilčík, jednatel Řeznictví H+H: „Díky tomu, že se nám v letošním roce podařilo certifikovat společnost mezinárodními certifikáty, tak se v tomto a dalších letech budeme snažit zvyšovat spolupráci i s obchodními sítěmi typu řetězců a samozřejmě se co nejvýznamnějším způsobem dostávat do zahraničí.“
Nahlásit chybu


Podjezd ve Studénce bude stát téměř 600 milionů, stavět se začne v březnu

Včera 13:07 | Studénka | Jiří Cileček

Správa železnic vybrala zhotovitele podjezdu ve stanici Studénka. Stavební práce provedou společnosti Firesta-Fišer, rekonstrukce, stavby a IDS – Inženýrské a dopravní stavby Olomouc. Jejich nabídková cena byla přes 598,5 milionu korun. Stavět se začne v březnu.

Domovy pro seniory čeká po povodních ještě spousta práce. Na obnovu lze přispět na transparentní účty

17. ledna 2025 10:53 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Zářijové podvodně v Ostravě zatopily také dva domovy pro seniory - Iris v Mariánských Horách a Slunovrat v Přívozu. Do obou už se sice klienti mohli vrátit, ale ještě stále je před nimi spousta práce. Na jejich obnovu mohou zájemci přispívat na transparentní účty.

Vidina vysokého zhodnocení peněz připravila dva muže z Karvinska o 3 miliony

Včera 15:43 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Inzerát na internetu sliboval vysoké zhodnocení peněz. Jenže šlo o podvod. Dva muži z Karvinska se chytili na udičku a podvodníci je dokázali tak oklamat, že jim muži bezmezně důvěřovali. Nakonec jim podvedení muži poslali dohromady téměř 3 miliony korun.

Karvinská regionální knihovna seznamuje děti s Braillovým písmem, připravila pro ně aktivity

17. ledna 2025 15:18 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

V rámci mezinárodního dne Braillova písma připravila karvinská regionální knihovna na celý leden pro děti akci navanou Čteme rukama. Malí čtenáři se prostřednictvím různých aktivit mohou tímto speciálním písmem seznámit. Součástí akce byla i beseda s nevidomou čtenářkou, která jim knihy v Braillově písmu předčítala.

Policisté zajistili doprovod do nemocnice řidiči, který vezl tatínka s mrtvicí

17. ledna 2025 8:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Muž v Ostravici dostal těžkou mozkovou mrtvici, ale nebyla volná sanitka. Syn ho proto naložil do auta a jel do nemocnice. Cestou požádal o pomoc dopravní policisty, kteří vůz doprovodili do nemocnice. Díky souhře rychlé pomoci muž přežil a už je v pořádku. Policistům zaslal i děkovný dopis.

Petr Vícha skončí po 30 letech ve funkci starosty Bohumína

17. ledna 2025 12:35 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V nejlepším se má přestat. To oznámil v novoročním proslovu starosta Bohumína Petr Vícha (SOCDEM). Starostu města byl dlouhých 30 let a nyní se rozhodl dobrovolně rezignovat.

V letošním roce se začne společnost OKD připravovat na ukončení těžby

16. ledna 2025 19:19 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Energie a kraj

Společnost OKD loni na Karvinsku vytěžila 1,202 milionu tun černého uhlí, čímž splnila plán. Letos se chystá vytěžit 1,145 milionu tun především koksovatelného uhlí. V druhé polovině roku se bude věnovat výstavbě hrází a přípravám na ukončení těžby.

Nový Jičín už je vlastníkem svého budoucího kulturního domu

Nový Jičín už je oficiálním majitelem objektu Nového Slunce. Původním vlastníkům za něj zaplatil 28 milionů korun. Tato budova se stane kulturním domem města.

Opava se připravuje na demolici povodněmi poškozeného mostu na Ratibořské ulici

15. ledna 2025 16:26 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě běží přípravy na demolici mostu na Ratibořské ulici v Opavě-Kateřinkách. Ta by měla začít už tuto sobotu a zcela omezí jak osobní, tak městskou hromadnou dopravu na této frekventované komunikaci.

Úlovek vedení HC VÍTKOVICE: získalo trenéra Václava Varaďu

Bombastickou posilu do kabiny se podařilo získat vedení HC VÍTKOVICE RIDERA. Novým trenérem týmu se stal Václav Varaďa, který bude zároveň zastávat funkci sportovního manažera.

Vidina vysokého zhodnocení peněz připravila dva muže z Karvinska o 3 miliony

Včera 15:43 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Inzerát na internetu sliboval vysoké zhodnocení peněz. Jenže šlo o podvod. Dva muži z Karvinska se chytili na udičku a podvodníci je dokázali tak oklamat, že jim muži bezmezně důvěřovali. Nakonec jim podvedení muži poslali dohromady téměř 3 miliony korun.

Muž vyhrožoval podpálením obchodního centra v Ostravě, hrozí mu vězení

17. ledna 2025 21:50 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Za špatné chování prodavaček hrozil 52letý muž podpálením obchodního centra v Ostravě. Poslal to SMS zprávou na policii, která neponechala nic náhodě a do obchodních center vyslala desítky policistů. Zároveň se podařilo muže vypátrat a teď mu hrozí 5 let vězení.

Nebezpečné odpady z Bohumína se likvidují s pomocí MS kraje

16. ledna 2025 19:06 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Energie a kraj

V Bohumíně začala likvidace nebezpečného odpadu, který k nám byl nelegálně přivezen z Polska. Postaral se o to krajský úřad, ale účty by měli nakonec zaplatit Poláci. Nebezpečné látky budou zlikvidovány v Ostravě.

Muži si objednali na dobírku elektroniku za statisíce. Pak chtěli vykrást výdejní místo

16. ledna 2025 13:02 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Přímo před očima policistů se snažili dva muži v noci vykrást výdejní místo přepravní společnosti v Šenově u Ostravy. Cílem byly zásilky s elektronikou za 230 tisíc korun, které si tam dvojice objednala na dobírku. Díky obezřetnosti jedné zaměstnankyně ale na lupiče policisté čekali a chytili je přímo při činu.

Gymnázium Ostrava - Zábřeh se prezentuje soutěží Volgiáda

15. ledna 2025 21:30 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Gymnázium v Ostravě – Zábřehu pořádalo soutěž pro žáky pátých tříd základních škol. Nesla název Volgiáda a my jsme byli i s kamerou při tom.

Mistrovství ČR ve zpracování textů pořádala OA a SOŠ logistická v Opavě

15. ledna 2025 21:20 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

29. ročník mistrovství ČR ve zpracování textů pořádala Obchodní akademie a SOŠ logistická v Opavě. A jak sami uvidíte, úroveň byla opravdu obdivuhodná.

CHYTRÝ REGION: Řeznictví H+H se vyhýbá potravinovým náhražkám
Vydáno 16. června 2022 18:59, Celý MS kraj, Tomáš Tikal
Řeznictví H+H z Hladkých Životic nemá ambice stát se největším výrobcem masných výrobků v České republice. Ale určitě chce nadále patřit k těm nejkvalitnějším dodavatelům čerstvého masa a výrobcům uzenin, kteří nepoužívají ve výrobě potravinové náhražky.

Řeznictví H+H založil v roce 1991 pan Vladimír Hájek. O dvacet let později společnost prodal rodině Pilčíků, pocházejících z Bratřejova u Vizovic. Ta má s řeznictvím zkušenosti po šest generací.

Karel Pilčík, jednatel Řeznictví H+H: „V době, kdy jsem společnost převzal a začal řídit, tak primárně vyráběla jak vepřově maso, hovězí maso i masné výrobky pro vlastní síť prodejen. Toto jsme mnohonásobně navýšili, ať už se bavíme o objemu, a nebo o samotných masných výrobcích."
Jak se vám daří zajišťovat výrobní kapacity v době, kdy je těžké sehnat kvalifikovanou pracovní sílu?
Karel Pilčík, jednatel Řeznictví H+H: „Hlavně investicemi. Ať už je to do výrobních zařízení, nebo do stavebních úprav výrobní haly kvůli optimalizování procesů.“

Ale pojďme se podívat, co se děje v řeznickém procesu děje od samotného příjmu masa.

René Bartek, vedoucí úseku masa: „Hlavní vstupní suroviny jsou hovězí čtvrtě jenom v hrnci a vepřové půlky, vše původem výhradně z České Republiky.“
Co je na procesu bourání nejnáročnější?
René Bartek, vedoucí úseku masa: „Čtvrtě se rozdělují na jednotlivé části. Dále jde maso s kostí na pilu a pokračuje na bouracím páse, kde si každý bourač bere jednotlivé části, které upravuje dále, aby splnily kritéria pro prodej anebo další výrobu."

A jaké jsou hlavní operace při výrobě masa a masných výrobků?

Ondřej Cahel, vedoucí výroby: „Surovina se nejčastěji mele, míchá, naráží. Poté dochází k tepelnému opracování naraženého výrobku, který se zchladí a nakonec se zabalí.“
Jak se vyrobí ten správný párek?
Ondřej Cahel, vedoucí výroby: „Měl by být z masa jako hlavní suroviny. Pokud je to dobrý párek, bude obsahovat hovězí i vepřové maso a minimálně třicet procent tuku.“
Našli bychom tady u vás nějaké náhražky?
Ondřej Cahel, vedoucí výroby: „Určitě ne. Máme svou vlastní bourárnu, kde produkujeme velké množství výsekového masa. S tím souvisí zpracování ořezů, z kterých následně uděláme další výrobky.“
Všiml jsem si, že některé vaše výrobky mají certifikát "regionální výrobek", jak se to podařilo získat?

Ondřej Cahel, vedoucí výroby: "V podstatě je to známka toho, že to děláme dobře, z kvalitních surovin."

Řeznictví H+H z Hladkých Životic má před sebou velké plány.

Karel Pilčík, jednatel Řeznictví H+H: „Díky tomu, že se nám v letošním roce podařilo certifikovat společnost mezinárodními certifikáty, tak se v tomto a dalších letech budeme snažit zvyšovat spolupráci i s obchodními sítěmi typu řetězců a samozřejmě se co nejvýznamnějším způsobem dostávat do zahraničí.“
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000031967/chytry-region-reznictvi-h+h-se-vyhyba-potravinovym-nahrazkam