Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nemocnice zvyšuje kapacity očkování a testování, po testech se pídí i pořadatelé táborů

Nový Jičín |

Očkování zájemců proti nemoci covid-19 v novojičínské nemocnici zrychluje. Denně tu vakcínu dostane více než 500 lidí. Před nástupem prázdninami se tu také snaží rozšířit kapacity preventivního testování

V novojičínské nemocnici bylo očkování proti nemoci covid 19 spuštěno v lednu. Do poloviny června tu podali celkem 21 a půl tisíce vakcín.

Petra Czyžová, manažer ošetřovatelské péče, Nemocnice AGEL Nový Jičín: “Zájem ze strany veřejnosti je nepolevující. V současné chvíli evidujeme největší počet zájemců v kategorii šestnáct až třicet let. Řekla bych, že seniory máme v tuto chvíli proočkovány, tam už evidujeme minimum zájemců, ale neustále se hlásí.”

Očkovací centrum pro veřejnost připravila nemocnice mimo areál, pod Španělskou kaplí, příjezd k místu je označen a informace o poloze jsou na webu zdravotnického zařízení. Tam je také odkaz pro registraci. Kapacity očkovacího místa se dle zájmu lidí snaží nemocnice rozšiřovat.

Petra Czyžová, manažer ošetřovatelské péče, Nemocnice AGEL Nový Jičín: “Navýšili jsme z 350 očkování za den na nějakých 500 s tím, že v tomto týdnu očkujeme až 550 zájemců za den, a to právě z důvodů minimalizace té čekací doby.”

Další skupina lidí míří do nemocnice v souvislosti s kovidem na testování. Jednak je to stále na vyžádání lékařů a hygieny, dále pro návštěvy příbuzných pacientů hospitalizovaných v nemocnici, a také na preventivní testování, které je pro určité aktivity a vstup na některá místa povinné.

Petra Czyžová, manažer ošetřovatelské péče, Nemocnice AGEL Nový Jičín: “My vlastně tu kapacitu navyšujeme ve prospěch preventivního testování, to znamená, že se teď opravdu zaměřujeme spíše na ty PCR a antigenní testy pro veřejnost. A naopak zkracujeme provozní dobu pro PCR testování, které je indikováno lékařem, v současné chvíli je to pouze hodina denně.”

Informaci o výsledku antigenního testu získají lidé přímo na místě, výsledek PCR testu se dozví sms zprávou do 24 hodin.

Ti, kdo nyní asi nejvíce tyto testy řeší, jsou i rodiče dětí, které se chystají na tábory, a jejich provozovatelé.

Monika Vindišová, SVČ Fokus Nový Jičín: “Ačkoli vládní nařízení sledujeme opravdu nejen ze dne na den, ale dalo by se říci z hodiny na hodinu, tak stále nemáme janské podmínky, za kterých tábory budou fungovat, a především, co děti budou potřebovat před odjezdem, jaké konkrétní testování. V tuto chvíli jsme připravili varianty především pro ty první turnusy, rodiče už dostali informace e-mailem. Snažíme se navázat spolupráci se společností Agel, a to tak, že by Agel přijel a děti před táborem otestoval.”

Další variantou, která nyní přichází v úvahu, je také to, že Fokus zajistí antigenní testy, kterými děti otestuje na místě odjezdu a ty, které jsou na delších pobytových turnusech, pak také v půlce tábora. Na jejich nákup se snaží zajistit finanční prostředky.

Nahlásit chybu


K tématu

Hornická poliklinika v Ostravě má novou odběrovou místnost

21. září 2023 14:51 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Zvýšení komfortu pacientů, kteří nebudou muset přejíždět k odběrům do jiného zařízení, i spolehlivá a rychlá vyšetření pro odesílající lékaře nabídne nové odběrová místnost v Ostravě. Hornická poliklinika ji otevírá prostorách v Modrého pavilonu na Slezské Ostravě.

Nemocnice v Třinci-Podlesí má novou magnetickou rezonanci za 33 milionů

18. června 2023 14:39 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Špičková magnetická rezonance v hodnotě 33 milionů korun slouží nově pacientům Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí. Zdravotnické zařízení po 11 letech provozu obměnilo toto přístrojové vybavení, které je vybaveno kromě jiného také hardwarem a softwarem umožňujícím provádět jak vyšetření srdce, tak i vyšetření periferního cévního systému v plně požadovaném rozsahu komplexního kardiovaskulárního centra Ministerstva zdravotnictví ČR, mezi která se třinecká nemocnice v Podlesí řadí.

O Den prevence melanomu byl na poliklinice v centru Ostravy rekordní zájem

19. září 2023 13:06 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Lékařky kožní ambulance Polikliniky AGEL Ostrava vyšetřily rekordní počet 103 zájemců v rámci bezplatného preventivního vyšetření mateřských znamének. Výsledkem byly tři podezřelé záchyty, které byly odeslány na podrobnější vyšetření. Kožní ambulance si stabilní zájem veřejnosti o vyšetření pochvaluje, včasný nález melanomu totiž významně přispívá k jeho úspěšné léčbě.


Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Masturbace online neměla šťastný konec. Vyděrači chtěli za nezveřejnění videa 150 tisíc kč

V posledních dnech policisté evidují případy vydírání prostřednictvím sociálních sítí. V Ostravě pachatelům naletěl muž středního věku, který poslechl údajnou krásnou blondýnu a natáčel se mobilem při masturbování. Byl pak velmi překvapen, když po něm chtěla 150 tisíc, jinak video zveřejní na internetu.

V životických sadech mají kvůli počasí obavy o úrodu jablek

V roce 2018 sklidili v životických sadech rekordních 1 900 tun jablek. Letošní sklizeň může ohrozit počasí. Sady nyní nově vlastní město Havířov, které chce získat do vlastnictví pronajaté pozemky od zemědělského půdního fondu.

Ne nadarmo se zámku Nová Horka u Studénky přezdívá "malá Vídeň"

Včera 17:45 | Studénka | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

Od příchodu říšského hraběcího rodu Vetter von der Lilie do lůna úrodné krajiny podél Odry se z původně malé tvrze stává významné aristokratické sídlo, centrum hudební i výtvarné kultury.

Nemocnice Karviná-Ráj připravila pro páry čekající potomka předporodní pokoj v porodnici

Nemocnice Karviná-Ráj investovala peníze do vybudování předporodního pokoje pro páry, které čekají na příchod svého potomka. Po celou dobu hospitalizace, v době porodu i po porodu, tak nemusí být partneři vůbec separováni.

Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

Originální dresy opavských basketbalistů se vydražily za více než 108 tisíc. Peníze pomůžou charitě

Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

Mistrovství ČR dětí a mládeže ve fitness sportu proběhlo v Bruntále

Včera 15:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

Vize tělocvičny Tyršovy školy už má reálné obrysy, stát by mohla do čtyř let

Absenci kvalitní tělocvičny se základní škola na Tyršově ulici snaží řešit asi dvacet let. Nyní rada města její požadavek posvětila, schválila studii nového školního sportoviště, to by mohlo stát do čtyř let.

Radnice v rámci akce Brány památek dokořán ukázala svou historii i moderní prostory

Nový Jičín se připojil k výzvě Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska a v rámci akce Brány památek dokořán otevřel veřejnosti prostory radnice, které nejsou běžně přístupné. Akci využili k návštěvě úřední budovy i školní skupiny.

Města podpořila novinku společnou jízdou zástupců radnic

Zahájení provozu sdílených kol podpořili zástupci novojičínské a kopřivnické radnice společnou cyklojízdou. Ta startovala na Masarykově náměstí a zhruba za 50 minut končila před městským úřadem v Kopřivnici.

Bleší trh lidé vítali, zbavili se oblečení i gramodesek. Jiní si je spokojení odnesli domů

Obliba bleších trhů mezi nakupujícím i prodejci roste. V Novém Jičíně se původně jednodenní akce konaná v uzavřeném prostoru rozšířila na dva dny, a uskutečnila se na Masarykově náměstí.

Novojičínská “Tyršovka” prosadila stavbu nové tělocvičny

Absenci kvalitní tělocvičny se základní škola Tyršova v Novém Jičíně snaží řešit asi dvacet let. Nyní rada města její požadavek posvětila, schválila studii nového školního sportoviště, to by mohlo stát do čtyř let.

Záchranáři bojovali o život pacienta po pádu z výšky v Novém Jičíně

20. dubna 2024 12:29 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali ve čtvrtek v podvečer u kriticky zraněného muže v Novém Jičíně. Čtyřiačtyřicetiletý muž měl spadnout z okna domu. Záchranáři ho museli dvakrát oživovat a v kritickém stavu byl letecky přepraven do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Zámek Nová Horka u Studénky zahájil sezónu

20. dubna 2024 11:51 | Studénka | Jan Plášil | Novojičínský expres

Na zámku Nová Horka u Studénky zahájili sezónu, přibyde spousta novinek a nejen pro dospělé.

Nemocnice zvyšuje kapacity očkování a testování, po testech se pídí i pořadatelé táborů
Vydáno 19. června 2021 11:51, Nový Jičín, Petra Dorazilová
Očkování zájemců proti nemoci covid-19 v novojičínské nemocnici zrychluje. Denně tu vakcínu dostane více než 500 lidí. Před nástupem prázdninami se tu také snaží rozšířit kapacity preventivního testování

V novojičínské nemocnici bylo očkování proti nemoci covid 19 spuštěno v lednu. Do poloviny června tu podali celkem 21 a půl tisíce vakcín.

Petra Czyžová, manažer ošetřovatelské péče, Nemocnice AGEL Nový Jičín: “Zájem ze strany veřejnosti je nepolevující. V současné chvíli evidujeme největší počet zájemců v kategorii šestnáct až třicet let. Řekla bych, že seniory máme v tuto chvíli proočkovány, tam už evidujeme minimum zájemců, ale neustále se hlásí.”

Očkovací centrum pro veřejnost připravila nemocnice mimo areál, pod Španělskou kaplí, příjezd k místu je označen a informace o poloze jsou na webu zdravotnického zařízení. Tam je také odkaz pro registraci. Kapacity očkovacího místa se dle zájmu lidí snaží nemocnice rozšiřovat.

Petra Czyžová, manažer ošetřovatelské péče, Nemocnice AGEL Nový Jičín: “Navýšili jsme z 350 očkování za den na nějakých 500 s tím, že v tomto týdnu očkujeme až 550 zájemců za den, a to právě z důvodů minimalizace té čekací doby.”

Další skupina lidí míří do nemocnice v souvislosti s kovidem na testování. Jednak je to stále na vyžádání lékařů a hygieny, dále pro návštěvy příbuzných pacientů hospitalizovaných v nemocnici, a také na preventivní testování, které je pro určité aktivity a vstup na některá místa povinné.

Petra Czyžová, manažer ošetřovatelské péče, Nemocnice AGEL Nový Jičín: “My vlastně tu kapacitu navyšujeme ve prospěch preventivního testování, to znamená, že se teď opravdu zaměřujeme spíše na ty PCR a antigenní testy pro veřejnost. A naopak zkracujeme provozní dobu pro PCR testování, které je indikováno lékařem, v současné chvíli je to pouze hodina denně.”

Informaci o výsledku antigenního testu získají lidé přímo na místě, výsledek PCR testu se dozví sms zprávou do 24 hodin.

Ti, kdo nyní asi nejvíce tyto testy řeší, jsou i rodiče dětí, které se chystají na tábory, a jejich provozovatelé.

Monika Vindišová, SVČ Fokus Nový Jičín: “Ačkoli vládní nařízení sledujeme opravdu nejen ze dne na den, ale dalo by se říci z hodiny na hodinu, tak stále nemáme janské podmínky, za kterých tábory budou fungovat, a především, co děti budou potřebovat před odjezdem, jaké konkrétní testování. V tuto chvíli jsme připravili varianty především pro ty první turnusy, rodiče už dostali informace e-mailem. Snažíme se navázat spolupráci se společností Agel, a to tak, že by Agel přijel a děti před táborem otestoval.”

Další variantou, která nyní přichází v úvahu, je také to, že Fokus zajistí antigenní testy, kterými děti otestuje na místě odjezdu a ty, které jsou na delších pobytových turnusech, pak také v půlce tábora. Na jejich nákup se snaží zajistit finanční prostředky.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000026128/nemocnice-zvysuje-kapacity-ockovani-a-testovani-po-testech-se-pidi-i-poradatele-taboru