Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Avion Shopping Park vytvoří 400 nových pracovních míst!

Ostravský Avion Shopping Park, jako jedno z mála obchodních center v České republice, investuje i v této náročné ekonomické době do svého rozšíření, čímž významně napomáhá rozvoji kraje. Téměř 1,5 miliardová investice do nových projektů Sever a Jih již nyní přilákala do regionu nové významné partnery.

„Po dostavbě obou částí centra vznikne navíc v Avionu až 400 nových pracovních míst," konstatuje Kateřina Ježková, ředitelka Avion Shopping Parku v Ostravě.

Již v listopadu letošního roku se obchodní centrum rozšíří o dalších 13 obchodů o celkové výměře 2086 m² se zaměřením na sportovní značky a módu jako jsou Nike, Alpine Pro, Nord Blanc a další.

Překvapením pro zákazníky budou zcela jistě i úplně nové značky, které míří poprvé do tohoto regionu jako Esprit, Swarovski nebo The North Face. V Avionu však přibudou i obchody Kara, CCC boty nebo Max Tara a nově návštěvníci budou moci využívat také novou čistírnu oděvů Dry Clean. Po realizaci přístavby v roce 2011 pak přibude dalších 29 obchodů a vznikne až 150 nových pracovních míst. Investice do severního projektu jen do roku 2011 bude přes 470 mil. korun.

„Na jaře příštího roku budou moci zavítat první návštěvníci i do nové jižní části Avionu (retail Park na druhé straně ul. Rudné). Hlavním nájemcem se stane obchodní dům s nábytkem a doplňky KIKA, jehož objekt bude třípodlažní. Kromě toho zde vnikne 5 dalších obchodů (tzv. strip mall) o rozloze 9 300 m2 s podobným zaměření jako KIKA," pokračuje Kateřina Ježková.

Na této straně Rudné přibude také více než 650 parkovacích míst patřících ostravskému Avionu, které se po dokončení celého projektu stane opět největším centrem na Moravě. A nejen to, v jižní části Avionu nalezne uplatnění více než 260 nových zaměstnanců!

„Uvědomujeme si, že společně s rozšířením centra, by se mohla častěji komplikovat také dopravní situace, zvlášť příjezd návštěvníků z ulice Rudné. Proto v současné době dokončujeme vícepruhový kruhový objezd, který by měl podstatně usnadnit a zrychlit dopravu zvláště o víkendech a v období Vánoc," dodává na závěr ředitelka centra.

Celková velikost nákupního centra bude po realizaci kompletního projektu více než 100 tisíc čtverečních metrů a lidé zde najdou zhruba 200 obchodů! Jde však jen o nepatrnou část z celkem zhruba 5 mld. Kč, které společnost Inter Ikea Centre Group plánuje investovat do svých obchodních center v Česku v následujících pěti letech.

Investice do ostravského Avionu krok za krokem...

Hodnota samotné výstavby Avion Shopping Parku v Ostravě, která byla ukončena v roce 2001, dosáhla zhruba 2 mld. Kč. Renomovaná nadnárodní společnost Inter IKEA Centre Group (IICG) však do tohoto nejnavštěvovanějšího centra na Moravě nepřestala investovat, naopak... V roce 2003 směřovalo 350 mil. Kč na výstavbu atraktivních obchodních domů Elektroworld a Gigasport, dalších zhruba 400 mil. Kč pak v roce 2005 investovala IICG do rozšíření galerie o prodejny s módou v těsné blízkosti obchodního domu IKEA. Ostravský Avion měl v té době na ploše zhruba 65 000 m2 celkem 77 obchodů a 2500 parkovacích míst. Na jaře loňského roku pak byla ukončena další etapa rozšíření směrem k ulici Výškovické. Díky investici v hodnotě zhruba 1,5 mld. Kč se tak od dubna 2008 velikost nákupní galerie zvětšila o dalších 20 500 m2, přibylo 65 nových obchodů a 600 parkovacích míst v podzemních garážích. V prosinci loňského roku pak byla ukončena rekonstrukce hypermarketu Albert hodnotě 110 mil. Kč, díky níž se zmenšila rozloha původní Hypernovy z 15 300 m² na 6500 m² a naopak přibylo naproti pokladnám nového hypermarketu 15 obchodů zaměřených především na služby.

 



ON-LINE: Povodně v Moravskoslezském kraji ustoupily, obnova postižených oblastí ale bude trvat dlouho

Včera 18:34, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj se potýká s následky ničivých povodní. Situace se sice uklidňuje, ale mnoho lidí stále řeší problémy s bydlením a zničeným majetkem, stejně jako firmy, samosprávy a instituce v regionu. V tomto infoservisu přinášíme na jednom místě aktuální informace, fotografie, reakce politiků i osobností Moravskoslezského kraje.

Přehrady Slezská Harta a Kružberk začaly odpouštět nahromaděnou vodu

Dnes 6:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vodohospodáři společnosti Povodí Odry začali v pátek ráno odpouštět vodu z vodních nádrží Slezská Harta a Kružberk. Odtok je regulovaný tak, aby se toky pod přehradami nedostaly ani do 1. povodňového stupně.

MSK poskytne finanční dar osmnácti postiženým obcím, peníze by měly mít na účtech do pátku

Moravskoslezský kraj daruje nejvíce povodněmi postiženým obcím jako bezprostřední pomoc devět milionů korun. Hejtman kraje Josef Bělica to oznámil na čtvrteční tiskové konferenci.

Mariánskohorská radnice také letos uspořádala adaptační pobyty pro prvňáčky a jejich rodiče

Mariánskohorská radnice už více než 10 let pořádá adaptační pobyty pro prvňáčky. Jejich cílem je, aby se děti poznaly dříve než nastoupí do prvních tříd. Zároveň se mezi sebou poznají i jejich rodiče a vytvoří si tak vztah na celých 9 let.

Český Těšín nenechává nikoho po záplavách na holičkách

Úředníci, sociální pracovníci i neziskové organizace v Českém Těšíně spojili síly se složkami Integrovaného záchranného systému a zapojili se aktivně do pomoci lidem zasaženým povodněmi. Koordinační schůzky pomáhají v komunikaci a rozdělování jednotlivých úkolů.

Evakuovaní psi z karvinského útulku jsou zpátky

Karvinský magistrát ještě v době před záplavami zajistil preventivní odvoz psů z útulku v Darkově. Nebylo jasné, zda se voda dostane až do areálu a ohrozí jejich životy. Nyni jsou už psi zpátky v kotcích.

Krnovská nemocnice byla povodní zcela ochromena, musela řešit dodávky vody i elektřiny

S velkými následky povodně se potýká také krnovská nemocnice. Velká voda zatopila sklepní prostory s technologiemi a ambulance ve sníženém přízemí. Nemocnice byla zcela ochromena bez elektřiny a vody. Materiální škody škody i nánosy bahna jsou obrovské.

MHD ve Frýdku-Místku má nově 12 nejmodernějších elektrobusů

Poskytovatel městské hromadné dopravy ve městě pořídil do výbavy 12 nejmodernějších elektrobusů. Zcela bezemisní vozy nahradí původní autobusy s pohonem na naftu a CNG. Pořízení vyšlo na 155 milionů korun. Velkou část ale zaplatila evropská dotace.

V Palkovicích po povodních řeší sesuvy svahů, které ohrožují domy

Hned několik sesuvů podmáčených svahů řeší v Palkovicích na Frýdecko-Místecku. Tuny ujíždějící zeminy tam ohrožují rodinné domy a hledá se řešení, jak sesuvy zastavit.

Začala oprava protržené hráze na soutoku Odry a Opavy. Zatím půjde jen o dočasné řešení

Hned po opadnutí vody u soutoku Opavy a Odry začaly práce na opravě hráze, kterou voda protrhla. Zatím jde pouze o provizorní a hlavně rychlé řešení, které by mělo ochránit obyvatele v případě dalšího výrazného stoupnutí hladiny řeky.

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. října 2024 od 35 000 do 40 000 Kč/měsíc

V Moravskoslezském kraji se uchází o senátorské křeslo 20 kandidátů

V Moravskoslezském kraji se o senátorské křeslo v letošních volbách uchází ve třech obvodech celkem dvacet kandidátů. Hlasovací lístky už by měli mít všichni voliči ve svých schránkách. Pozor, to však nebude platit pro druhé kolo.

Expert: Klimatické změny nepřijdou, už jsou tady

MS kraj považuje za důležité, aby už žáci základních a středních škol vnímali klimatické změny, které se u nás v posledních letech dějí. Slouží k tomu například projekt Life Coala nebo třeba školení školních environmentálních koordinátorů.

Jádro vyžaduje odborníky, ČEZ zaměstná 4000 lidí

Energetická společnost ČEZ plánuje během deseti let nabrat 4000 odborníků nejen s technickým vzděláním, hlavně kvůli investicím do jaderné energetiky. Souvisí to s výstavbou nových bloků v dukovanské jaderné elektrárně, rozvojem malých modulárních reaktorů i modernizací stávajících elektráren.

Briketační linka výrazně sníží emise v Třineckých železárnách

Slavnostním poklepáním na základní kámen oficiálně začala stavba Železnorudné briketační linky v Třineckých železárnách. Jde o první projekt transformace huti, která zásadním způsobem sníží emise oxidu uhličitého, jak požaduje evropská legislativa.

Hasiči dále pokračují v odčerpávání vody ze zaplavených území a nasazují další čerpadla

18. září 2024 22:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na nejrůznějších místech, která byla v Moravskoslezském kraji postižena záplavami, pokračují hasiči v odčerpávání vody. Většinou používají klasická čerpadla, někde nasazují velkokapacitní.

Největším znečišťovatelem ovzduší jsou domkaři a neekologické kotle, tvrdí Josef Bělica (ANO), lídr

18. září 2024 19:40 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková | Volební studio 2024

Na výměnu neekologických kotlů kraj připravil podpůrné programy a s největšími znečišťovali jsou podepsané dobrovolné dohody, jako další nástroje ochrany životního prostředí.