Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

V NJ absolvovali zápisy první letošní předškoláci

18. ledna 2016 13:12 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na základních školách odstartovaly zápisy do prvních tříd. V Novém Jičíně se letos týkají zhruba 260 dětí. Na území města je 6 základních škol, z toho jedna soukromá. Právě zde už mají registraci předškoláků za sebou.

Pohřešovanou Lucii našli v Novém Jičíně mrtvou

15. ledna 2016 13:58 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Šestnáctiletá Lucie Konečná z Nového Jičína, po které pátrali policisté deset dní, byla nalezena mrtvá. V pátek dopoledne ji našli policisté v oblasti Na skalkách u Nového Jičína bez známek života. Při prvotním ohledání nebylo zjištěno cizí zavinění.

V Novém Jičíně postaví novou hasičskou stanici

14. ledna 2016 12:37 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně vyroste nová centrální hasičská stanice. Stát bude na okraji města blíže hlavnímu tahu na Ostravu. Současná budova v centru je pro hasiče z více důvodů nevyhovující. Jedním z nich je i nepříliš bezpečný výjezd zásahových vozidel.

Ve Štramberku budou patrně strážníci z Kopřivnice

13. ledna 2016 12:44 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Štramberk se rozhodl po 24 letech zrušit městskou policii. Zanikne k 31. březnu. Poté budou na pořádek ve městě dohlížet pravděpodobně hlídky kopřivnických městských strážníků. Obě radnice teď jednají o uzavření veřejnoprávní smlouvy.

Klienti novojičínské Effathy okusili chuť Francie

12. ledna 2016 13:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Lidé s mentálními a kombinovanými handicapy z Nového Jičína okusili chuť Francie. Alespoň tedy zprostředkovaně díky projektu mezinárodního dobrovolnictví. Spolu se studentkou z Lyonu upekli tradiční francouzský koláč.

Pátrání po Lucii z Nového Jičína stále pokračuje

11. ledna 2016 15:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Policie už téměř týden hledá 16letou Lucii Konečnou z Nového Jičína. Dívka odešla z domu minulé úterý odpoledne jen s mobilem v ruce. Rozsáhlá pátrací akce teď proběhla v lesním terénu na Svinci u Nového Jičína. Zatím stále bezvýsledně.

Lidé bez domova mají v NJ denní centrum

8. ledna 2016 9:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Podle odhadu Charity se v Novém Jičíně pohybuje zhruba 50 lidí bez domova. Teď pro ně nově zřídili dlouho očekávanou službu - denní nízkoprahové centrum. Střechu nad hlavou i během dne tu může najít až 15 lidí.

Tříkrálová sbírka v Novém Jičíně má nový cíl

7. ledna 2016 13:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Do ulic Nového Jičína vyrazili tříkráloví koledníci na tradiční dobročinnou sbírku, kterou pořádá Charita. Její výtěžek bude mít letos nový cíl. Část se stane základem Fondu přímé humanitární pomoci určené zejména zdejším lidem.

Novojičínské kino zažilo divácky rekordní rok

6. ledna 2016 12:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Rekordní návštěvnost zažilo v loňském roce novojičínské kino Květen. Na filmy sem zavítalo nejvíce diváků za posledních sedm let. Největšími trháky byly filmy zahraniční produkce, zejména animované, naopak propadly české snímky.

Strážníci v NJ zachraňovali v mrazivé noci muže

4. ledna 2016 11:47 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městští policisté v Novém Jičíně zachraňovala během mrazivé noci muže. Ten zůstal v mínus 15 stupních ležet na náměstí na lavičce. Nešťastník byl po operaci zad a právě ta ho zradila. Strážníci situaci zaregistrovali na kamerovém systému.

Komerční sdělení více

Blíží se největší taneční párty pod otevřeným nebem! Festival Beats for Love láme rekordy

Jubilejní 10. ročník festivalu Beats for Love se blíží raketovou rychlostí. Na začátku července festival rozproudí život v populární ostravské oblasti Dolních Vítkovic. Svým nabitým line-upem organizátoři nenechají v klidu žádného nadšence do elektronické taneční hudby. Aktuálně je navíc k dispozici kompletní seznam a denní line upy všech zahraničních hvězd, které na akci vystoupí. A je to doopravdy přehlídka jmen světových formátů!

OSTROJ slaví první úspěchy po náročném období. V prvním čtvrtletí 2024 rostl a hlásí zisk

Český průmysl prochází v posledních letech těžkým obdobím. Etapa dramatických změn zasáhla také společnost OSTROJ, pro kterou byl rok 2023 především o investicích a transformaci. Strategická rozhodnutí se pak pozitivně promítla už na začátku letošního roku – OSTROJ dosáhl v prvním čtvrtletí roku 2024 hospodářského výsledku před zdaněním o více jak 25 mil. Kč nad plánem pro toto období. První kvartál byl pro firmu naposledy ziskový v roce 2021.


Do strojírenství a metalurgie vstupují nové technologie, vodík a AI

České strojírenství a metalurgický byznys se nezadržitelně mění. Do hry vstupuje další automatizace, smart systémy, vodík a umělá inteligence. Tahounem změn jsou zatím spíše velké firmy, malým a středním podnikům stojí v cestě méně zdrojů na investice, nedostatek špičkových lidí i obava o kyberbezpečnost. V případě inovativních vodíkových technologií je pak problémem přílišná regulace předbíhající vývoj. Uvedli to zástupci Národního strojírenského klastru a účastníci konference Strojírenství Ostrava 2024.

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.

Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Více