Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Na Novojičínsku pátrali po mladé sebevražedkyni

9. listopadu 2015 12:32 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

O sebevraždu se pokusila mladá žena z Příborska na Novojičínsku. Spolykala velké množství prášků a odešla do lesa. O svém rozhodnutí ovšem zanechala zprávu na sociální síti, a to ji zřejmě zachránilo život.

Novojičínský rodák má obraz ve slavné galerii

5. listopadu 2015 12:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Klub rodáků obdržel před pár dny zajímavou zprávu - jediný žijící čestný občan Nového Jičína Max Mannheimer se ve svých 95 letech dočkal významného okamžiku. Jeho obraz byl umístěn do proslulé německé galerie v Murnau.

Novojičínské děti vytvořily “Kouzlo vánoc”

3. listopadu 2015 11:56 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Načerpat už nyní inspiraci na vánoční tvoření mohou lidé, kteří zavítají na Starou poštu v Novém Jičíně. Vystavené dekorace a sváteční výzdoby jsou dílem tří stovek dětí ze základních škol a družin.

Poctiví nálezci peněženek v Novém Jičíně

2. listopadu 2015 12:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Strážníci Městské policie v Novém Jičíně zažívají neskutečný fenomén. Tím je až neuvěřitelná poctivost lidí, kteří v posledních dnech přinesli na služebnu nalezené peněženky. Ve většině byl i finanční obsah.

Zámek Kunín uzavírá úspěšnou sezonu

29. října 2015 13:11 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Den státního svátku byl letos jednou z posledních příležitostí nahlédnout do Zámku Kunín na Novojičínsku. Lákadlem pro návštěvníky byly zejména prohlídky, během kterých komnatami provázely děti.

Novojičínští strážníci proškolí ženy v sebeobraně

27. října 2015 8:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Volat o pomoc není projevem zbabělství, ale je to jeden z prvků sebeobrany. Také to se naučí ženy v kurzu, který pro ně připravuje novojičínská Městská policie.

Kontroly na alkohol jsou v Novém Jičíně pravidelné

22. října 2015 13:24 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nalévání alkoholu mladistvým nehodlají tolerovat v Novém Jičíně. Strážníci městské policie tu restaurace kontrolují pravidelně a stejně tak netrpí podnapilé na veřejných místech.

Pamětnice odhalila střípek dějin zámku v N. Jičíně

20. října 2015 12:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový střípek do historie Žerotínského zámku v Novém Jičíně dosadila jedna z jeho zřejmě posledních žijících obyvatelek. Paní Hedvika Macháčová tu žila před 77 lety v prostorách, kde historikové byty nepředpokládali.

Na Novojičínsku se jezdí pod vlivem alkoholu a drog

19. října 2015 14:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Policisté se v novojičínském okrese zaměřili na kontrolu řidičů, zda za volant neusedli po požití alkoholu nebo jiných omamných látek. V síti hlídek uvízl muž, který měl řízení soudem zakázáno, byl pod vlivem drog a převážel marihuanu.

Na Novojičínsku se množí případy domácího násilí

15. října 2015 11:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na Novojičínsku vyplouvají stále častěji na povrch případy domácí agrese. Policisté prošli v těchto dnech i speciálním školením, jak v těchto situacích efektivně postupovat.

Komerční sdělení více

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.


Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Český Bazar - Online inzerce zdarma

Český Bazar je nově vzniklá online inzerce zdarma pro soukromé i firemní účely. Inzerci založil v roce 2023 její majitel, Jaroslav Průcha z Čeladné, s cílem nabídnout soukromou i komerční inzerci na jednom místě.

OZO Ostrava chystá Green swap = výměnu rostlin a workshop Mozaikový květináč 2024

V úterý 14. 5. 2024 se naše Reuse centrum Ostrava zbarví do zelena. Od 14 hodiny v něm totiž bude probíhat oblíbený GREEN SWAP alias VÝMĚNA ROSTLIN. Přijďte si s námi zaswapovat pokojové, balkonové i venkovní rostliny. A dále také semínka a sazenice zeleniny, bylin i květin. Rostliny k výměně můžete přinášet od rána, vyměňovat je začneme od 14 do 18 hodiny.

FN Ostrava spoluorganizovala 1. konferenci dětských sester

Historicky první konference dětských sester, kterou spolupořádala FN Ostrava se Střední zdravotnickou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Ostravě, nabídla celkem 15 odborných přednášek. Všech 150 míst v konferenčním sále Výstaviště Černá louka Ostrava bylo zaplněných do posledního místa.

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Více