Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zástupci vedení Frýdku-Místku navštívili novou basketbalovou halu

Frýdek-Místek |

Nová basketbalová hala ve Frýdku-Místku už slouží dětem a sportovcům. Nyní se byli v jejich prostorách podívat i zástupci vedení magistrátu. Město na výstavbu přispělo částku 17 milionů korun. Aktuálně se také jedná o tom, že by halu mohly využívat i okolní školy.

Unikátní basketbalovou halu postavenou po vzoru japonských školních tělocvičen už naplno využívají stovky dětí. Chodí sem trénovat a hrát zápasy. Dokonce si ji nedávno vyzkoušela i mladá česká basketbalová reprezentace.

Anketa: 1.) "Celý klub je rád, že máme konečně nějaké prostředí, že nemusíme pendlovat po školách, takže můžeme tady, máme vlastně takové naše zázemí, takže je to velmi super." 2.) "Je dobrá, jsou tu dvě hřiště, takže můžou hrát dva týmy najednou, máme tam i šatny a v šatně televizi." 3.) "Je super, mám to od domu kousek, takže tu můžu chodit i dříve nebo tu můžu i déle zůstat."

    Na halu se nyní přišli podívat také zástupci vedení Frýdku-Místku. Provedl je osobně předseda klubu Basketpoint a zároveň autor nápadu toto zázemí pro děti vybudovat.

    Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Já jsem rád, že se tady nové vedení města ukázalo, po v podstatě dvou letech, kdy tady ještě jako zástupci opoziční formace klepali na základní kámen."
    Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Jsem moc rád, že ta hala vypadá tak, jak vypadá. Bezesporu má světová měřítka a já jsem rád, že něco takového máme ve Frýdku-Místku a myslím si, že ta významná částka, kterou město investovalo do té haly se určitě vrátí v tom, jaký prostor budou mít děti a co jim to přinese do budoucna."
    Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Já jsem hrál basketbal, házenou, volejbal, takže mě se to strašně líbí. Je to krásná hala. Myslím si, že každý, kdo sem přijde, tak se musí cítit velmi inspirativně a musí se tady báječně trénovat. A hrát ty zápasy musí být úplně úžasné. Za město můžu říct, že jsme se tady podíleli investicí 17 milionů korun, které jsme schvalovali. Byli jsme při položení základního kamene. Dneska vidíme, že ten objekt je hotový a slouží dětem. O to šlo, takže ten cíl byl splněn."

    Hala stála zhruba 80 milionů korun. Kromě Frýdku-Místku přispěly 17 milionů kraj, 30 milionů ministerstvo školství a zbytek zaplatil pan Navrátil.

    Zbyněk Šostý, radní Frýdku-Místku/NMFM/: "Hala je to krásná, přiznám se, že jsem tady poprvé a vím, že některé městské organizace jednají tady s majiteli o využití pro školské účely. Věřím, že třeba školy, které jsou tady nejblíž, tady najdou nějakou dohodu a bude to nejen k prospěchu basketu, ale také k prospěchu městských škol a hlavně dětí. Že se budou mít kde hýbat."

    Předseda klubu Basketpoint zároveň otevřel diskuzi na téma celkové koncepce sportu ve městě.

    Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek "Ne našeho basketbalu, ne našeho klubu, ne naší haly, ale celková koncepce. To mě bude dneska hodně zajímat."
    Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Když jsem začínal, tak mi lidé vysvětlovali, že děti chtějí být u počítačů. Že si chtějí hrát doma, že chtějí ležet na gauči, že nechtějí chodit ven, že nechtějí sportovat. Ale děti chtějí sportovat. Potřebují k tomu, ale kvalitní prostředí a potřebují k tomu kvalitní profesionály. A myslím si, že role města je taková, aby se postaralo, aby ti kvalitní profesionálové se starali právě z toho daného města."

    Magistrát už mobilizoval všechny kluby a v létě je zapojil do projektu Vraťme dětem pohyb. Dále vylepšil systém čerpání dotací pro sport ve městě a hledá i další cesty, jak podpořit sport hlavně u dětí.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Nový Jičín má představu o podobě nové sportovní haly

    25. dubna 2023 11:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Nový Jičín realizuje historicky první otevřenou architektonickou soutěž. Jejím předmětem je návrh podoby víceúčelové sportovní haly, kterou hodlá postavit v areálu letního stadionu. Své nákresy odevzdalo 23 architektů.

    Basketbalisté Opavy získali po 20 letech titul mistrů národní ligy

    1. června 2023 23:06 | Opava | Jiří Cileček

    Basketbalisté Opavy slaví po 20 letech pátý ligový titul. Čtvrté finále nad Děčínem vyhráli 108:104 po prodloužení a sérii ovládli 3:1 na zápasy. Svěřenci trenéra Petra Czudka triumfovali poprvé od roku 2003 a po osmnácti zlatech v řadě Nymburka, který při cestě až z předkola play off vyřadili v semifinále. Zajistili si tak účast v Lize mistrů. Děčín byl ve finále popáté a stejně jako v letech 2015, 2016, 2017, 2019 se musel spokojit se stříbrem.

    Basketbalisté zabojují o účast v play off, mají na to tři venkovní zápasy

    Basketbalisté mají aktuálně na programu nadstavbovou část první ligy a bojují o postup do play off. Po domácí výhře nad Libercem je čekají tři venkovní zápasy.


    V životických sadech mají kvůli počasí obavy o úrodu jablek

    V roce 2018 sklidili v životických sadech rekordních 1 900 tun jablek. Letošní sklizeň může ohrozit počasí. Sady nyní nově vlastní město Havířov, které chce získat do vlastnictví pronajaté pozemky od zemědělského půdního fondu.

    Ne nadarmo se zámku Nová Horka u Studénky přezdívá "malá Vídeň"

    Včera 17:45 | Studénka | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

    Od příchodu říšského hraběcího rodu Vetter von der Lilie do lůna úrodné krajiny podél Odry se z původně malé tvrze stává významné aristokratické sídlo, centrum hudební i výtvarné kultury.

    Nemocnice Karviná-Ráj připravila pro páry čekající potomka předporodní pokoj v porodnici

    Nemocnice Karviná-Ráj investovala peníze do vybudování předporodního pokoje pro páry, které čekají na příchod svého potomka. Po celou dobu hospitalizace, v době porodu i po porodu, tak nemusí být partneři vůbec separováni.

    Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

    Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

    Originální dresy opavských basketbalistů se vydražily za více než 108 tisíc. Peníze pomůžou charitě

    Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

    Mistrovství ČR dětí a mládeže ve fitness sportu proběhlo v Bruntále

    Včera 15:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop

    Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

    Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

    Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

    Vize tělocvičny Tyršovy školy už má reálné obrysy, stát by mohla do čtyř let

    Absenci kvalitní tělocvičny se základní škola na Tyršově ulici snaží řešit asi dvacet let. Nyní rada města její požadavek posvětila, schválila studii nového školního sportoviště, to by mohlo stát do čtyř let.

    Komisařka vyhodila žáka od zkoušky v autoškole, když jí neřekl druhý způsob měření dezénu

    Včera 9:03 | Celý MS kraj | Libor Běčák

    Krajský soud v Ostravě se z rozhodnutí Nejvyššího správního soudu bude muset znovu zabývat případem, ve kterém jde o to, zda komisařka ve Frýdku-Místku měla právo vyhodit žáka od závěrečné zkoušky v autoškole jen proto, že jí po první správné odpovědi neřekl další alternativní způsob ověření hloubky dezénu pneumatiky.

    Bleší trh lidé vítali, zbavili se oblečení i gramodesek. Jiní si je spokojení odnesli domů

    Obliba bleších trhů mezi nakupujícím i prodejci roste. V Novém Jičíně se původně jednodenní akce konaná v uzavřeném prostoru rozšířila na dva dny, a uskutečnila se na Masarykově náměstí.

    Frýdek-Místek zpevní některé chodníky za Centrálním hřbitově

    Procházení mezi hrobovými místy na Centrálním hřbitově ve Frýdku-Místku bude komfortnější. Radnice nechá ještě letos zpevnit některé travnaté chodníčky v urnovém háji. Dostanou pevné zatravňovací dlaždice. Město tak postupně pokračuje ve zlepšování komfortu pro návštěvníky hřbitova.

    Kynologové z Frýdlantu nad Ostravicí pořádali Memoriál J. Kaštovského

    V kynologickém areálu ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal 28. ročník Memoriálu Kaštovského, v jehož disciplínách museli své dovednosti prokázat nejen psi, ale také jejich vůdci.

    Sezóna Beskydských farmářských trhů ve Frýdku-Místku začne letos dřív

    Frýdek-Místek opět připravilo další sezónu oblíbených Beskydských farmářských trhů. Letos začínají ještě dříve než loni a probíhat budou vždy jednou za 14 dní. Sezónu pak tradičně završí na konci listopadu oblíbená zabijačka.

    Zelené parkoviště na Slezské ve Frýdku-Místku má být hotové ještě letos

    Výstavba nového parkoviště na sídlišti Slezská ve Frýdku-Místku je před spuštěním. Místo zde najde na čtyři desítky aut. Stavba by měla začít do konce května a hotovo má být ještě letos. Parkoviště bude zasazeno do zeleně, aby se nenarušoval ráz okolí betonovou plochou.

    Dívka poděkovala členům IZS za záchranu. Vytáhli ji z řeky Ostravice ve Frýdku-Místku

    Chtěla chytit padající mobilní telefon, jenže uklouzla a skončila pod splavem v řece Ostravici. Mladá dívka pak se štěstím ve vodě dlouhé minuty čekala na záchranu. Tu nakonec díky perfektní spolupráci bleskově zvládli strážníci, policisté a hasiči.

    Frýdek-Místek udržuje tradici Podbeskydského ještěra

    17. dubna 2024 21:46 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

    Podbeskydský ještěr je už zavedená značka soutěže mladých cukrářů. Pořádá ji SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku a rovněž na letošním ročníku jsme mohli obdivovat umění cukrářských talentů.

    Zástupci vedení Frýdku-Místku navštívili novou basketbalovou halu
    Vydáno 14. října 2021 11:47, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
    Nová basketbalová hala ve Frýdku-Místku už slouží dětem a sportovcům. Nyní se byli v jejich prostorách podívat i zástupci vedení magistrátu. Město na výstavbu přispělo částku 17 milionů korun. Aktuálně se také jedná o tom, že by halu mohly využívat i okolní školy.

    Unikátní basketbalovou halu postavenou po vzoru japonských školních tělocvičen už naplno využívají stovky dětí. Chodí sem trénovat a hrát zápasy. Dokonce si ji nedávno vyzkoušela i mladá česká basketbalová reprezentace.

    Anketa: 1.) "Celý klub je rád, že máme konečně nějaké prostředí, že nemusíme pendlovat po školách, takže můžeme tady, máme vlastně takové naše zázemí, takže je to velmi super." 2.) "Je dobrá, jsou tu dvě hřiště, takže můžou hrát dva týmy najednou, máme tam i šatny a v šatně televizi." 3.) "Je super, mám to od domu kousek, takže tu můžu chodit i dříve nebo tu můžu i déle zůstat."

      Na halu se nyní přišli podívat také zástupci vedení Frýdku-Místku. Provedl je osobně předseda klubu Basketpoint a zároveň autor nápadu toto zázemí pro děti vybudovat.

      Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Já jsem rád, že se tady nové vedení města ukázalo, po v podstatě dvou letech, kdy tady ještě jako zástupci opoziční formace klepali na základní kámen."
      Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Jsem moc rád, že ta hala vypadá tak, jak vypadá. Bezesporu má světová měřítka a já jsem rád, že něco takového máme ve Frýdku-Místku a myslím si, že ta významná částka, kterou město investovalo do té haly se určitě vrátí v tom, jaký prostor budou mít děti a co jim to přinese do budoucna."
      Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Já jsem hrál basketbal, házenou, volejbal, takže mě se to strašně líbí. Je to krásná hala. Myslím si, že každý, kdo sem přijde, tak se musí cítit velmi inspirativně a musí se tady báječně trénovat. A hrát ty zápasy musí být úplně úžasné. Za město můžu říct, že jsme se tady podíleli investicí 17 milionů korun, které jsme schvalovali. Byli jsme při položení základního kamene. Dneska vidíme, že ten objekt je hotový a slouží dětem. O to šlo, takže ten cíl byl splněn."

      Hala stála zhruba 80 milionů korun. Kromě Frýdku-Místku přispěly 17 milionů kraj, 30 milionů ministerstvo školství a zbytek zaplatil pan Navrátil.

      Zbyněk Šostý, radní Frýdku-Místku/NMFM/: "Hala je to krásná, přiznám se, že jsem tady poprvé a vím, že některé městské organizace jednají tady s majiteli o využití pro školské účely. Věřím, že třeba školy, které jsou tady nejblíž, tady najdou nějakou dohodu a bude to nejen k prospěchu basketu, ale také k prospěchu městských škol a hlavně dětí. Že se budou mít kde hýbat."

      Předseda klubu Basketpoint zároveň otevřel diskuzi na téma celkové koncepce sportu ve městě.

      Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek "Ne našeho basketbalu, ne našeho klubu, ne naší haly, ale celková koncepce. To mě bude dneska hodně zajímat."
      Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Když jsem začínal, tak mi lidé vysvětlovali, že děti chtějí být u počítačů. Že si chtějí hrát doma, že chtějí ležet na gauči, že nechtějí chodit ven, že nechtějí sportovat. Ale děti chtějí sportovat. Potřebují k tomu, ale kvalitní prostředí a potřebují k tomu kvalitní profesionály. A myslím si, že role města je taková, aby se postaralo, aby ti kvalitní profesionálové se starali právě z toho daného města."

      Magistrát už mobilizoval všechny kluby a v létě je zapojil do projektu Vraťme dětem pohyb. Dále vylepšil systém čerpání dotací pro sport ve městě a hledá i další cesty, jak podpořit sport hlavně u dětí.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000027960/zastupci-vedeni-frydkumistku-navstivili-novou-basketbalovou-halu