Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zástupci vedení Frýdku-Místku navštívili novou basketbalovou halu

Frýdek-Místek |

Nová basketbalová hala ve Frýdku-Místku už slouží dětem a sportovcům. Nyní se byli v jejich prostorách podívat i zástupci vedení magistrátu. Město na výstavbu přispělo částku 17 milionů korun. Aktuálně se také jedná o tom, že by halu mohly využívat i okolní školy.

Unikátní basketbalovou halu postavenou po vzoru japonských školních tělocvičen už naplno využívají stovky dětí. Chodí sem trénovat a hrát zápasy. Dokonce si ji nedávno vyzkoušela i mladá česká basketbalová reprezentace.

Anketa: 1.) "Celý klub je rád, že máme konečně nějaké prostředí, že nemusíme pendlovat po školách, takže můžeme tady, máme vlastně takové naše zázemí, takže je to velmi super." 2.) "Je dobrá, jsou tu dvě hřiště, takže můžou hrát dva týmy najednou, máme tam i šatny a v šatně televizi." 3.) "Je super, mám to od domu kousek, takže tu můžu chodit i dříve nebo tu můžu i déle zůstat."

    Na halu se nyní přišli podívat také zástupci vedení Frýdku-Místku. Provedl je osobně předseda klubu Basketpoint a zároveň autor nápadu toto zázemí pro děti vybudovat.

    Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Já jsem rád, že se tady nové vedení města ukázalo, po v podstatě dvou letech, kdy tady ještě jako zástupci opoziční formace klepali na základní kámen."
    Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Jsem moc rád, že ta hala vypadá tak, jak vypadá. Bezesporu má světová měřítka a já jsem rád, že něco takového máme ve Frýdku-Místku a myslím si, že ta významná částka, kterou město investovalo do té haly se určitě vrátí v tom, jaký prostor budou mít děti a co jim to přinese do budoucna."
    Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Já jsem hrál basketbal, házenou, volejbal, takže mě se to strašně líbí. Je to krásná hala. Myslím si, že každý, kdo sem přijde, tak se musí cítit velmi inspirativně a musí se tady báječně trénovat. A hrát ty zápasy musí být úplně úžasné. Za město můžu říct, že jsme se tady podíleli investicí 17 milionů korun, které jsme schvalovali. Byli jsme při položení základního kamene. Dneska vidíme, že ten objekt je hotový a slouží dětem. O to šlo, takže ten cíl byl splněn."

    Hala stála zhruba 80 milionů korun. Kromě Frýdku-Místku přispěly 17 milionů kraj, 30 milionů ministerstvo školství a zbytek zaplatil pan Navrátil.

    Zbyněk Šostý, radní Frýdku-Místku/NMFM/: "Hala je to krásná, přiznám se, že jsem tady poprvé a vím, že některé městské organizace jednají tady s majiteli o využití pro školské účely. Věřím, že třeba školy, které jsou tady nejblíž, tady najdou nějakou dohodu a bude to nejen k prospěchu basketu, ale také k prospěchu městských škol a hlavně dětí. Že se budou mít kde hýbat."

    Předseda klubu Basketpoint zároveň otevřel diskuzi na téma celkové koncepce sportu ve městě.

    Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek "Ne našeho basketbalu, ne našeho klubu, ne naší haly, ale celková koncepce. To mě bude dneska hodně zajímat."
    Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Když jsem začínal, tak mi lidé vysvětlovali, že děti chtějí být u počítačů. Že si chtějí hrát doma, že chtějí ležet na gauči, že nechtějí chodit ven, že nechtějí sportovat. Ale děti chtějí sportovat. Potřebují k tomu, ale kvalitní prostředí a potřebují k tomu kvalitní profesionály. A myslím si, že role města je taková, aby se postaralo, aby ti kvalitní profesionálové se starali právě z toho daného města."

    Magistrát už mobilizoval všechny kluby a v létě je zapojil do projektu Vraťme dětem pohyb. Dále vylepšil systém čerpání dotací pro sport ve městě a hledá i další cesty, jak podpořit sport hlavně u dětí.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Show v Novém Jičíně připomněla zisk jediného titulu před 25 lety

    Uplynulo čtvrt století od doby, kdy basketbalisté Nového Jičína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

    Basketbalisté zabojují o účast v play off, mají na to tři venkovní zápasy

    Basketbalisté mají aktuálně na programu nadstavbovou část první ligy a bojují o postup do play off. Po domácí výhře nad Libercem je čekají tři venkovní zápasy.

    Hráči a fanoušci basketbalu oslavili čtvrtstoletí od titulu

    Uplynulo čtvrtstoletí od doby, kdy basketbalisté Nového JIčína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.


    Ostrava bude mít nové divadlo ve Vítkovicích. Město už pro budovu schválilo prodej pozemků

    Ostrava bude mít nové divadlo. Unikátní projekt herce Alberta Čuby navazuje na jeho úspěšné Divadlo Mír a bude to v podstatě další scéna v těsné blízkosti současného divadla ve Vítkovicích. Město už schválilo prodej pozemku, kde je dnes parkoviště.

    Kanonáda Baníku v Konferenční lize nadchla přes 13 tisíc fanoušků

    Fotbalisté Baníku Ostrava se po 14 letech představili v evropském poháru. Ve druhém předkole Konferenční ligy smetli doma arménské Urartu 5:1 a udělali tak rázný krok k postupu do další fáze soutěže.

    Studénka plánuje přidat desítky nových parkovacích míst

    Studénka pracuje na tvorbě studie parkování ve městě. V ideálním případě by tu mohlo přibýt 180 odstavných míst. Na realizaci všech by byla potřeba částka zhruba 20 milionů korun.

    Dopravní policista z Karviné se ve volném čase stává známým saxofonistou

    25. července 2024 20:26 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

    Teď vás seznámíme s karvinským dopravním policistou, který svůj život nedávno obohatil novým koníčkem a to hře na saxofon. Ve volném čase hraje známé skladby na různých místech v naší zemi i za hranicemi a naplňuje tak svůj život nevšední zážitky.

    Orlovský Gulášfest přilákal stovky návštěvníků

    V letošním ročníku se jednalo o rekordní počet přihlášených kuchařů, a to nejen z Orlové. Pětičlenná porota měla nelehký úkol, ale nakonec zvítězil fazolový guláš s uzeným masem.

    Letošní sezona na letním koupališti v Porubě je zatím slabší. Může za to nestálé počasí

    25. července 2024 17:50 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

    Tropické teploty lákají k vodě. V Porubě si lidé mohou bezpečně zaplavat na letním koupališti, které nabízí i jiné sportovní vyžití jako plážový volejbal, ping pong nebo badminton.

    Zastávka Jana Šoupala má novou image. Pro velký úspěch projdou opravou i další zděné zastávky v Porubě

    25. července 2024 15:44 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

    Původní zděné autobusové zastávky v Porubě jsou po letech v neutěšeném stavu. Postupně proto projdou revitalizací. První z nich, která se změnila v umělecké dílo, je zastávka Jana Šoupala.

    Při shodě hlasů určili vítěze letošních občanských projektů radní

    Participativní rozpočet na letošní rok zná své vítěze. Rozhodovala o nich až druhá veřejná anketa. Respektive, vzhledem k naprosté shodě hlasů, nakonec musela vyřknout definitivní verdikt rada města.

    Ostravskou městskou policii posílili nováčci. Bezpečnost ve městě se stále zlepšuje

    25. července 2024 10:48 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Magazín 112

    V Ostravě bude zase o trochu bezpečněji. Do rukou primátora Jana Dohnala složilo slib 13 nových městských policistů, kteří okamžitě nastupují na služebny po celém městě. Své úkoly ale samozřejmě budou plnit především přímo v ulicích.

    Lidé opět obdivují květinovou louku před havířovskou nemocnicí

    25. července 2024 12:00 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

    Nemocnice v Havířově i v letošním roce nechala před hlavním vstupem vysadit květinovou louku. Ta hraje doslova všemi barvami a nečekaně na ní vykvetly i slunečnice.

    Nošovičtí fotbalisté postupují poprvé v historii do krajské soutěže, prvním soupeřem bude Starý Jičín

    Fotbalový tým Nošovic se chystá na premiérovou sezónu v krajské soutěži. V červnu to totiž fotbalisté dotáhli na druhé místo v okresním přeboru, a to znamená pro Nošovice historický postup do 1. B třídy.

    Festival JAZZ VE MĚSTĚ se vrací na zámek ve Frýdku-Místku a je zdarma

    25. července 2024 16:15 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

    Hudební slavnost zabalená do všech barev jazzu. Takový bude mezinárodní jazzový open-air festival, který se opět po letech vrací na frýdecký zámek. Letos se navíc organizátoři rozhodli, že akci otevřou široké veřejnosti zcela zdarma. Lidé tak mohou zažít jazz světového formátu.

    Příměstský tábor MasterChef učí děti ve Frýdku-Místku vařit

    25. července 2024 14:10 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

    Pizza, croassaint nebo třeba moravské koláče. Nejen to si samy připravily děti v cvičné kuchyni střediska Volného času Klíč Frýdek-Místek. Oblíbený příměstský tábor, který učí děti vařit, byl opět kompletně zaplněn. Některé děti ho absolvují i opakovaně.

    Teplárna Frýdek-Místek vyrábí teplo už jen z biomasy a plynu

    25. července 2024 11:46 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

    Frýdecko-Místecká teplárna definitivně odešla od spalování uhlí. Nově vyrábí teplo pro domácnosti a další odběratele už jen z biomasy a zemního plynu. Tímto krokem se završil proces ekologizace teplárny, zahájený v roce 2021.

    Bezpečně přejít lze v Čeladné po několika nových přechodech

    23. července 2024 7:30 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

    Na frekventovaném hlavním tahu, který vede Čeladnou, byly vybudovány a nasvíceny tři nové přechody pro chodce. Přejít z jedné strany na druhou je teď daleko bezpečnější, otestovaly to i děti místní základní školy.

    Ve Frýdku-Místku se otevřel nový Veřejný malířský ateliér

    22. července 2024 16:24 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

    Spolek Rosenfeld otevřel ve Frýdku-Místku nový Veřejný malířský ateliér. Jeho cílem je více přilákat k malbě širokou veřejnost. Sloužit bude výhradně k malování bez použití aromatických látek. Zároveň chystá i kurzy a malování za podpory asistence.

    Zástupci vedení Frýdku-Místku navštívili novou basketbalovou halu
    Vydáno 14. října 2021 11:47, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
    Nová basketbalová hala ve Frýdku-Místku už slouží dětem a sportovcům. Nyní se byli v jejich prostorách podívat i zástupci vedení magistrátu. Město na výstavbu přispělo částku 17 milionů korun. Aktuálně se také jedná o tom, že by halu mohly využívat i okolní školy.

    Unikátní basketbalovou halu postavenou po vzoru japonských školních tělocvičen už naplno využívají stovky dětí. Chodí sem trénovat a hrát zápasy. Dokonce si ji nedávno vyzkoušela i mladá česká basketbalová reprezentace.

    Anketa: 1.) "Celý klub je rád, že máme konečně nějaké prostředí, že nemusíme pendlovat po školách, takže můžeme tady, máme vlastně takové naše zázemí, takže je to velmi super." 2.) "Je dobrá, jsou tu dvě hřiště, takže můžou hrát dva týmy najednou, máme tam i šatny a v šatně televizi." 3.) "Je super, mám to od domu kousek, takže tu můžu chodit i dříve nebo tu můžu i déle zůstat."

      Na halu se nyní přišli podívat také zástupci vedení Frýdku-Místku. Provedl je osobně předseda klubu Basketpoint a zároveň autor nápadu toto zázemí pro děti vybudovat.

      Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Já jsem rád, že se tady nové vedení města ukázalo, po v podstatě dvou letech, kdy tady ještě jako zástupci opoziční formace klepali na základní kámen."
      Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Jsem moc rád, že ta hala vypadá tak, jak vypadá. Bezesporu má světová měřítka a já jsem rád, že něco takového máme ve Frýdku-Místku a myslím si, že ta významná částka, kterou město investovalo do té haly se určitě vrátí v tom, jaký prostor budou mít děti a co jim to přinese do budoucna."
      Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Já jsem hrál basketbal, házenou, volejbal, takže mě se to strašně líbí. Je to krásná hala. Myslím si, že každý, kdo sem přijde, tak se musí cítit velmi inspirativně a musí se tady báječně trénovat. A hrát ty zápasy musí být úplně úžasné. Za město můžu říct, že jsme se tady podíleli investicí 17 milionů korun, které jsme schvalovali. Byli jsme při položení základního kamene. Dneska vidíme, že ten objekt je hotový a slouží dětem. O to šlo, takže ten cíl byl splněn."

      Hala stála zhruba 80 milionů korun. Kromě Frýdku-Místku přispěly 17 milionů kraj, 30 milionů ministerstvo školství a zbytek zaplatil pan Navrátil.

      Zbyněk Šostý, radní Frýdku-Místku/NMFM/: "Hala je to krásná, přiznám se, že jsem tady poprvé a vím, že některé městské organizace jednají tady s majiteli o využití pro školské účely. Věřím, že třeba školy, které jsou tady nejblíž, tady najdou nějakou dohodu a bude to nejen k prospěchu basketu, ale také k prospěchu městských škol a hlavně dětí. Že se budou mít kde hýbat."

      Předseda klubu Basketpoint zároveň otevřel diskuzi na téma celkové koncepce sportu ve městě.

      Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek "Ne našeho basketbalu, ne našeho klubu, ne naší haly, ale celková koncepce. To mě bude dneska hodně zajímat."
      Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Když jsem začínal, tak mi lidé vysvětlovali, že děti chtějí být u počítačů. Že si chtějí hrát doma, že chtějí ležet na gauči, že nechtějí chodit ven, že nechtějí sportovat. Ale děti chtějí sportovat. Potřebují k tomu, ale kvalitní prostředí a potřebují k tomu kvalitní profesionály. A myslím si, že role města je taková, aby se postaralo, aby ti kvalitní profesionálové se starali právě z toho daného města."

      Magistrát už mobilizoval všechny kluby a v létě je zapojil do projektu Vraťme dětem pohyb. Dále vylepšil systém čerpání dotací pro sport ve městě a hledá i další cesty, jak podpořit sport hlavně u dětí.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000027960/zastupci-vedeni-frydkumistku-navstivili-novou-basketbalovou-halu