Kuchyň s jídelnou v rájecké nemocnici začala po rozsáhlé rekonstrukci opět fungovat. Na změně vybavení kuchyně k lepšímu se začalo pracovat v červenci loňského roku, kdy musela být provedena kompletní přestavba inženýrských sítí, vzduchotechniky i provozu tak, aby kuchyň splňovala náročná hygienická kritéria.
Miroslav Janečka, ředitel NsP Ka-Ráj: "Kuchyň prošla celkovou rekonstrukcí technologické části, to znamená vývařovny, chladírenské části apod."
Naděžda Mašková, vedoucí stravování: "Jsme rádi, že máme novou kuchyni vybavenou novou technologií, která je řízena počítači. Máme víceúčelové pánve, konvektomaty jsou řízené počítačem, máme také meřiče teplot, které se zapisují do počítače a měřiče chladící techniky."
Miroslav Janečka, ředitel NsP Ka-Ráj: "Dalším nezbytným krokem a součástí tohoto technologického celku je současná rekonstruovaná jídelna. Jídelnu jsme na základě výběrového řízení rekonstruovali během jednoho měsíce za částku 1,3 miliony korun."
Petr Juras, náměstek primátora: "Každoročně je v rozpočtu města finanční částka okolo dvou milionů korun, které se přidávají jak karvinské hornické nemocnici tak nemocnici v Karviné-Ráji. Na to máme svoji zdravotní komisi, která nám doporučuje, které přístroje a zařízení můžeme spolufinancovat."
Zaměstnanci kuchyně vaří denně pro několik stovek strávníků z řad pacientů a zaměstnanců. Díky nové technologii mohou nyní kuchařky stravovací jídelníček rozšířit.
Naděžda Mašková, vedoucí stravování: "Využíváme noční vaření, máme shocker (šokér), můžeme jídlo zashockovat, můžeme podávat některé saláty třeba vařené, které jsme dříve nemohli zařazovat do jídelního lístku, protože jsme neměli právě ten shocker."
Nemocnice má v plánu v rekonstrukcích pokračovat. Budou se dokončovat celkové stavební úpravy budovy stravovacího zařízení na vzdělávací centrum pro akreditaci lékařů.