Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

CHYTRÝ REGION: Projekt Pojez podporuje turistiku v kraji

V MS kraji vzniká speciální program na podporu gastroturistiky. Projekt Pojez propojí osvědčené gastroslužby v regionu a turisty bude lákat na zážitky spojené s dobrým jídlem a pitím.

Během covidových vln se zájem o turistiku v našem regionu dramaticky snížil a tak MS kraj přišel s projektem, který by měl atraktivitu místních destinací opět nakopnout.

Jan Krkoška (ANO), náměstek hejtmana MS kraje: „Oblast gastroslužeb se v posledních letech v našem regionu dynamicky rozvíjí. A to i přes to, že do podnikání v tomto oboru výrazně zasáhla pandemie a restrikce s ní spojené. Fungují u nás kvalitní restaurace i kavárny, farmy i výrobci lokálních produktů. Právě tyto služby a práci lidí, kteří stojí za nimi, chceme vyzdvihnout a prezentovat tak, abychom na kvalitní gastronomii nalákali co nejvíce turistů i místních. Lidé tak díky Pojezu zjistí, za kolika místními lahůdkami mohou vyrazit.“

Pojez je celoroční aktivita, která má jeden hlavní cíl – podporu gastroturistiky v MS kraji.

Petr Koudela, jednatel MS Tourism: „Díky Pojezu spojíme vše dobré, co náš kraj nabízí. Už v minulosti se tady objevil nápad podporovat regionální gastronomii. Jednalo se o projekt Jak šmakuje Moravskoslezsko. Ale tentokrát chceme tento původní nápad rozšířit, pojmout jinak a vytvořit úspěšný brand. Teď aktivněji zapojíme samotné podnikatele, kteří nám pomohou propagovat gastro v kraji. Vznikne mapa fungujících podniků a v plánu je i aplikace, která lidem zobrazí farmy, trhy, restaurace i kavárny v jejich okolí. Kvalitní gastronomii budeme prezentovat i na speciálních festivalech. Pilotní Pojez fest se bude konat už 14. května v Dolních Vítkovicích.“

Zatím se do nového projektu přihlásilo devět podniků.

Richard Mauler, manažer projektu Pojez: „Chceme, aby se podniky mohly dál rozvíjet, takže budeme pořádat kurzy s odborníky i workshopy, na kterých si partneři budou moci předávat své know-how. Vzdělávací kulinářské lekce a kurzy pak plánujeme pořádat i pro širokou veřejnost.“

Seznam spolupracujících podniků není konečný, hospody, restaurace a další gastrozařízení se mohou stále přihlásit.

Nahlásit chybu

Nejčtenější zprávy