První ročník soutěže Bohumínské grilování - mezinárodní kuchařské soutěže v úpravě pokrmů na grilu pro žáky SŠ s gastronomickými obory hostilo bohumínské náměstí.
Liběna Orságová, ředitelka SŠ Bohumín: „Vymysleli jsme to už před třemi lety, ale museli jsme to kvůli covidu odložit. Cílem je stmelit všechny gastroškoly a udělat událost, která je neobvyklá. Zájem školy byl velký a tak bychom chtěli v této nové tradici pokračovat.“
Prezentaci středních škol netradičním a zajímavým způsobem podporuje i jejich zřizovatel, MS kraj.
Stanislav Folwarczny (ODS), náměstek hejtmana MS kraje: „Jsme rádi, že konečně mohou školy pořádat takové akce, prezentovat se před veřejností. Všechno klaplo, myslím, že všichni jsou spokojeni. Je to jedna z cest, jak prezentovat školu přímo ve městě. Je to výborný nápad.“
A co všechno se při soutěži v grilování hodnotí?
Karel Drápal, komisař AKC ČR: „Hodnotíme stejně jako na světových soutěžích. Prvořadá je chuť, poté příprava stanoviště, hygiena, celková organizace a také vzhled.“
Kolemjdoucí lákala vůně grilovaných pokrmů a nutno dodat, že mnohé z nich vypadali skutečně profesionálně. Bohumínské grilování se vydařilo, a tak už teď se všichni těší na další ročník, ve kterém se bezesporu utká ještě více středních škol než letos.