Kdo přišel, skvěle si pochutnal. Gastrofestival Pojez fest je totiž zárukou nejen dobrého jídla a pití, ale i zábavy.
Petr Koudela, jednatel krajské centrály cestovního ruchu Moravian-Silesian Tourism: “Kromě šikovných podnikatelů v gastro segmentu je tady taky přehlídka toho nejzajímavějšího na naší Technotrase, od vláčků přes přehrady, doly, těžní věže, mlýny.”
K ochutnání byla jídla inspirovaná kuchyněmi z různých koutů světa. Díky kuchařským show se lidé mohli podívat i na přípravu světových specialit, které pak mohli ochutnat.
anketa: regionální gastro podnikatelé: “Grilujeme zrovna jamajské kuře ve spešl mohito marinádě, je to výborný. Kluci ve foodtrucku napařují Bao knedlíčky asijské a zapékáme sendviče americké, takže my si to dneska užíváme.”
“Nabízíme tady vlastně koblihy plněné pistáciovým krémem nebo vanilkovým krémem, máme skořicové šneky, máme dýňový chleba, tartine jsme měli, ten už je vyprodaný, bůčkovou pomazánku.”
anketa: návštěvníci Pojez festu: “My jsme se tady zastavili u těch bagrů, protože je to něco, co jsme ještě neviděli a samozřejmě první, co nás praštilo do nosu, tak je ta vůně všech těch jídel, super.”
“My jsme tady nadšení. I naše Terka, která ráda plní úkoly tady, super, máme radost.”
Další Pojez fest proběhne 10. srpna v Karlově Studánce a 7. září pak na Ostravici v Beskydech.