Libušín - druhý den po tragickém požáru. Požářiště se stává poutním místem. Všichni si ohořelé trosky fotí a pokládají otázky - jak je to možné? Jak oheň vznikl ? Proč hasiči nezkrotili plameny dříve?
Libor Netopil, mluvčí HZS Zlínského kraje
Hasiči přijeli asi po dvaceti minutách. Vyšetřovatelé zjišťují, proč se neozvala dříve protipožární čidla. Hasiče totiž zavolala žena, která plameny zpozorovala ze sousední Maměnky. Zabezpečení prý ale bylo v pořádku.
Milan Gesierich, náměstek ředitele Valašského muzea v přírodě
Experti ve spolupráci s hasiči prkno po prkně rozebírají trosky stavby. Místo také prohledává vycvičený pes, který je schopen najízjistit přítomnost hořlaviny. Podle prvních šetření to vypadá, že oheň vznikl venku u zadní části budovy restaurace.
Libor Netopil, mluvčí HZS Zlínského kraje
Už teď je jisté, že při rekonstrukci Libušína bude kladen velký důraz na požární bezpečnost. Pro hasiče je totiž tento objekt nejvzdálenějším místem, s nejdelším dojezdovým časem.