Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Bodl spolužáka

Nový Jičín |

Napadení mezi dvěma žáky základní školy v Příboru řeší novojičínští policisté. Přímo před školou bodl třináctiletý Adam svého o rok staršího spolužáka dvakrát do zad. Útočník tvrdí, že jej zraněný chlapec předtím provokoval.

Nahlásit chybu


Havířov se vrátil do doby krále Ludvíka XIII. a mušketýrů

Na náměstí Republiky v Havířově se konala dvoudenní akce Den historie pro všechny z doby mušketýrů a francouzského krále. Lidé mohli vidět dvorní tance, rytířské souboje i královský ples.

Nová výstava na hradě ukazuje loutky z depozitáře ostravského divadla, zaujme malé i velké

Maňásky, manekýny, javajky, marionety a spoustu dalších loutek z depozitáře ostravského loutkového divadla mohou návštěvníci nově obdivovat na Slezskoostravském hradě. V plánu jsou ale i lektorské programy a dílničky, věnující se třeba jejich výrobě.

FM City Fest očekává letos 20 tisíc návštěvníků

Oblíbený hudební festival FM City Fest se letos chystá přepsat své dějiny. Poprvé se uskuteční v novém a mnohem větším areálu. Očekává se až 20 tisíc návštěvníků. A zároveň do města přiveze velké hvězdy ze světové hudební scény.

Na radnici vystoupil světový klavírista Tomáš Kačo, obecenstvo aplaudovalo ve stoje

Obřadní síň Slezskoostravské radnice přivítala v minulém týdnu významného hosta. Za klavír tu usedl jeden z nejuznávanějších českých klavíristů, Tomáš Kačo. Jeho koncert si dokonce vysloužil potlesk ve stoje.

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil 100 let, na programu bylo několik utkání i udílení cen

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil o víkendu významné jubileum. Tělovýchovná jednota funguje v Koblově už rovných sto let. Součástí víkendových oslav bylo hned několik utkání v různých sportech, udílení cen, ale i večerní překvapení.

Běžci závodili na trasách rekultivovanou karvinskou krajinou, ti nejzdatnější si dali 50 kilometrů

Na několik tratí o délce 6, 10, 21 a dokonce i 50 kilometrů se v sobotu vydali běžci v Karviné. Trasy vedly podél řeky Olše a rekultivovanou pohornickou krajinou kolem Karvinského moře.

Folklorní festival Ve Frýdku-Místku přivítal i španělské dudáky, kteří hrají pro krále

Frýdek-Místek má za sebou 27. mezinárodní folklorní festival. Letos pořadatele opět potrápilo počasí. A tak museli program přestěhovat do haly Polárka. Přesto si návštěvníci užili soubory z šesti zemí světa, včetně deseti souborů a muzik z domácí scény.

Kvůli požáru se deváťáci se školou rozloučili o týden dříve

O týden dříve už převzali vysvědčení deváťáci ze Základní školy Butovická ve Studénce. Jejich loučení se školou uspíšil požár, který budovu vyřadil z provozu.

Zámek v Kuníně oslavil 20 let své existence dvěma dny plnými hudby a výstav

23. června 2024 21:07 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Zámek v Kuníně zažil svůj nejvýznamnější a současně nejkrásnější víkend v letošní sezóně. Oslavil totiž své 20. narozeniny v novodobé historii. Byl postaven rodinou Harrachů v polovině 18. století a po dalších změnách vlastníků a poválečné konfiskaci byl následně vypleněn vojáky Sovětské armády.

Jezdec na elektrokoloběžce se těžce zranil při pádu, policii mohou pomoci svědci

23. června 2024 16:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krvavé zranění si způsobil 42letý muž, který havaroval na Mánesově ulici v Havířově, když jí projížděl na silnější elektrokoloběžce.

Svůj den oslavila Loučka v zahradě u Orlovny

Největší místní část Nového Jičína, Loučka, oslavila svůj den. Akce se druhým rokem konala v zahradě u Orlovny. Program nabídl zábavu pro děti, kouzelníka a vystoupení kapel různých hudebních žánrů.

Technické služby otevřely areál na Palackého, ukázaly techniku, která pomáhá udržovat město upravené

Technické služby města uspořádaly den otevřených dveří, veřejnosti zpřístupnily areál střediska zeleně. Ten byl v nedávné době revitalizován. Zájemci si tu mohli prohlédnout nové haly a také techniku, která pomáhá udržovat město upravené.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě výstavy ukazují Studénku v čase

22. června 2024 13:34 | Studénka | Jan Plášil | Expres Studénky

Město Studénka má dvě výstavy k oslavám. Jedna je složená z historických fotografií, na druhé se podílely děti ze škol.

Hudební týden ve Studénce vyvrcholil oslavou u sportovního centra

21. června 2024 15:45 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

Město chce převzít majetek tělovýchovné jednoty, začne tribunou

21. června 2024 9:52 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Město převezme do vlastnictví od tělovýchovné jednoty tribunu fotbalového stadionu. Následně ji nechá zbourat a na jejím místě postaví multifunkční sportovní halu. Její součástí bude nová tribuna.

Školu na Butovické vyřadil z provozu požár, sanační firma už likviduje škody

21. června 2024 7:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

V Základní škola Butovická hořelo. Požár vypukl mimo vyučovací dobu. Škoda je odhadována na 5 milionů korun. Děti do budovy nesmí, interiér je zasažen zplodinami a popelem.

Bodl spolužáka
Vydáno 9. listopadu 2007 0:00, Nový Jičín, Eva Bednářová
Napadení mezi dvěma žáky základní školy v Příboru řeší novojičínští policisté. Přímo před školou bodl třináctiletý Adam svého o rok staršího spolužáka dvakrát do zad. Útočník tvrdí, že jej zraněný chlapec předtím provokoval.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/22213/bodl-spoluzaka