Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Policie prověřuje, zda zastřelený muž v Ostravě rybařil v lokalitě oprávněně

Ostrava-město |

Policie zveřejnila další podrobnosti k páteční tragické události u slepého ramena řeky Odry v Ostravě-Petřkovicích. 44letý myslivec tam při večerním lovu divočáků zastřelil 52letého muže, který v místě rybařil. Policie bude také prověřovat, zda zastřelený chytal v lokalitě ryby oprávněně. V místě se totiž rybařit nesmí.

V pátek 24. listopadu před půl dvanáctou v noci byl v Ostravě-Petřkovicích postřelen 52letý muž. Událost se stala u slepého ramene řeky Odry pod Hornickým muzeem Landek Park při odlovu divokých prasat. Myslivci v těch místech zrovna dohledávali raněný kus zvěře. Postřelený muž, který zde měl rybařit, i přes poskytnutou nejprve laickou a následně lékařskou pomoc při převozu do nemocnice zemřel.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Muž středního věku utrpěl střelné poranění hlavy a v okamžiku příjezdu posádky ZZS byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. Záchranáři zahájili poskytování přednemocniční neodkladné péče – krytí rány, zajištění dýchacích cest, podali léky a převedli pacienta na umělou plicní ventilaci. Poté muže přenesli na palubu sanitního vozidla a zahájili transport do zdravotnického zařízení. Přes veškerou péči však došlo k selhání krevního oběhu a lékař byl nucen konstatovat smrt."

Policisté po incidentu zadrželi dvě osoby, zajistili zbraně a na místě provedli procesní úkony. Dechové zkoušky byly u obou zadržených s negativním výsledkem. Jedna osoba byla ze zadržení propuštěna během několika hodin. Muž, který má na smrti rybáře hlavní podíl viny, poté později v průběhu soboty.

Pavla Jiroušková, mluvčí PČR MSK: "S podezřelým 44letým mužem byly činěny v průběhu včerejšího dne prvotní procesní úkony a následně byl ze zadržení propuštěn. Policisté přibrali znalce, jak z odvětví soudního lékařství, tak balistiky k vypracování znaleckých posudků a odborných vyjádření, kdy výsledky budou v řádech týdnů. K odbornému zkoumání budou odeslány i zajištěné zbraně. Také se kriminalisté zabývají okolnostmi, za jakých poškozený na místě rybařil a zda měl patřičná povolení k rybolovu. Na případu i nadále intenzivně pracujeme."

Místo, kde se tragická událost stala je v majetku společnosti Cylinders Holding, pod kterou spadá i Hornické muzeum Landek Park. Navíc se tady rybařit nesmí.

Eva Kijonková, mluvčí Cylinders Holding: "Slepé rameno slouží jako přechod pro ryby, překonávají prostřednictvím něj samotný splav na řece Odře. V těchto místech se běžně povolenky k rybolovu nevydávají a rybolov je v oblasti také zakázán."

To ale nemění nic na situaci, že myslivec rybáře zastřelil. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za který hrozí v případě odsouzení trest ve výši od 1 do 6 let odnětí svobody.

Nahlásit chybu


K tématu

Tragédie při lovu. Myslivci v Ostravě vyrazili na divočáky, místo prasete zastřelili rybáře

25. listopadu 2023 12:13 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ostravští kriminalisté prověřují úmrtí muže, který zemřel na následky střelného zranění při lovu divočáků. V té souvislosti byly zadrženy dvě osoby a zajištěny také střelné zbraně.

Žena měla po hádce pobodat nožem partnera v Ostravě, ten na místě zemřel

11. listopadu 2023 17:17 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravská kriminálka má na stole další případ násilného úmrtí. V jednom z bytů v Porubě byl v pátek večer nalezen pobodaný muž, který bohužel na následky zranění zemřel. Kriminalisté následně zadrželi jeho partnerku.

Myslivec omylem zastřelil pytláka u řeky. Myslel, že je to postřelený divočák

21. června 2024 10:06 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté zveřejnili podrobnosti k tragické události v Ostravě-Přívozu z loňského listopadu. Myslivec tam při nočním honu zastřelil muže u řeky v rákosí. Myslel si totiž, že jde o divočáka, kterého předtím s kolegou postřelili a následně sledovali. Jak se ukázalo, zastřelený na místě pytlačil. Střelci nyní hrozí vězení.


ANO získalo v Moravskoslezském kraji 133 584 hlasů, nejvíc v celém Česku

Včera 18:55 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hnutí ANO potvrdilo v Moravskoslezském kraji svou suverenitu. Od voličů získalo 133 584 platných hlasů a v zastupitelstvu bude mít 35 mandátů z 65. Vládnout tak může samostatně, ale dle slov lídra s současného hejtmana Josefa Bělici se nebrání jednání a vytvoření ještě větší koalice.

Úspěch Palkovic v celostátním kole soutěže Vesnice roku 2024, obec získala druhé místo

Dnes 14:31 | Palkovice | Lukáš Zavadil

Obec Palkovice získala skvělé druhé místo v celostátním finále soutěže Vesnice roku 2024. Mezi třinácti finalisty z celé České republiky uspěla v konkurenci 196 obcí, které se letos do soutěže přihlásily. Slavnostní vyhlášení výsledků 28. ročníku proběhlo v sobotu 21. září 2024 v Uherském Hradišti.

Konflikt v Bohumíně: muži se pokusili vzít věci ze záplavami zasažených domů

Dnes 14:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Včera v podvečer došlo v Bohumíně k fyzickému konfliktu mezi místními obyvateli a dvěma muži, kteří se pokusili vybírat věci z domů zasažených záplavami v městské části Pudlov. Incident vyústil ve zranění jedné osoby a zásah policie.

Senátní volby v Moravskoslezském kraji: dva kandidáti mají senátorská křesla jistá, druhé kolo proběhne na Opavsku

Včera 19:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Spolu s krajskými volbami jsme sledovali také senátní, které proběhly ve třech obvodech. Dva kandidáti už v prvním kole získali jistotu senátorského křesla.

Řidič osobního vozu zemřel při čelní srážce s nákladním autem na Bruntálsku

Dnes 10:17 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V neděli ráno se na silnici I/11 mezi Horním Benešovem a Malými Heralticemi stala tragická dopravní nehoda. Řidič osobního vozidla značky Ford přejel do protisměru, kde se střetl s tahačem s návěsem. Nehodu nepřežil.

Koalice Spolu MSK očekávala lepší výsledek. V zastupitelstvu bude mít 10 křesel

Koalice Spolu MSK očekávala, že v krajských volbách získá minimálně 15 křesel. Nakonec jich má 10 a tento výsledek rozhodně nepovažuje za úspěch.

Zklamaní lídři neúspěšných stran hodnotí volby

A teď si poslechněte hodnocení krajských voleb z úst lídrů, kteří nemohli být úplně spokojeni se svými výsledky. A začali analyzovat důvody, proč počet hlasů a mandátů nebyl podle jejich představ.

Ivo Vondrák chce přinést kraji své zkušenosti

Bývalý hejtman MS kraje Ivo Vondrák je lídrem koalice Starostové a Osobnosti pro kraj. Jeho zkušenosti z krajského úřadu plus zaměření na vzdělávání a transformaci kraje mohly voliče oslovit. Natáčeli jsme přímo ve volebním štábu.

ON-LINE: Sledujeme průběh krajských a senátních voleb v Moravskoslezském kraji

Včera 19:24, vydáno 20. září 2024 15:14 | Celý MS kraj | Redakce

Volby v Moravskoslezském kraji vyhrálo hnutí ANO se ziskem 47,22 % hlasů. Volební účast byla 29,97 %. Celý průběh voleb sledovala TV Polar v této online reportáži a také v živém televizním vysílání.

Na Pinduli zemřel 36letý motorkář, řidič v osobním autě mu zřejmě nedal přednost, policie hledá svědky

Včera 19:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V sobotu odpoledne se na silnici I/58 ve Frenštátu pod Radhoštěm stala tragická nehoda, při níž zemřel motocyklista. Řidič osobního vozidla při odbočování zřejmě nedal motorkáři přednost, což vedlo k fatálnímu střetu. Policie zahájila vyšetřování pro podezření z usmrcení z nedbalosti a žádá svědky o pomoc.

Vrátní

Ostrava Nástup: od 1. října 2024 od 20 160 Kč/měsíc

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. října 2024 od 35 000 do 44 000 Kč/měsíc

Učitelé i další zaměstnanci odklízejí následky povodní na škole v Ostravě-Přívozu

Povodně zasáhly i několik ostravských škol. V Základní a mateřské škole Waldorfská se do úklidu zapojili úplně všichni zaměstnanci. Díky tomu by měla být škola mimo provoz maximálně jeden týden.

V Nové Vsi musely být volby přemístěny do nezatopené části. Část obvodu je stále pod vodou

V pátek ve 14 hodin se otevřely volební místnosti po celém kraji, a odstartovaly krajské a senátní volby. V místech, která byla silně zasažena povodněmi, ale čelili velkým výzvám. Například v Ostravě-Nové Vsi, která je stále z části po vodou, bylo nutné volební místnost narychlo přemístit.

Ve Slezské pomáhají poškozeným dobrovolníci, hasiči i úředníci

V Antošovicích a Koblově začaly práce s odstraňováním škod na rodinných domech zasažených povodněmi. Ruku k dílu přidali dobrovolníci, hasiči i zaměstnanci úřadu městského obvodu.

Moravská Ostrava a Přívoz musela kvůli povodním přesunout volební místnosti ze dvou škol

Moravská Ostrava a Přívoz musela přesunout tři volební okrsky ve dvou základních školách na jiná místa. Důvodem je likvidace následků škod po záplavách.

Mariánskohorská radnice také letos uspořádala adaptační pobyty pro prvňáčky a jejich rodiče

Mariánskohorská radnice už více než 10 let pořádá adaptační pobyty pro prvňáčky. Jejich cílem je, aby se děti poznaly dříve než nastoupí do prvních tříd. Zároveň se mezi sebou poznají i jejich rodiče a vytvoří si tak vztah na celých 9 let.

V Porubě uklízí důsledky povodní. Radnice už je v provozu

19. září 2024 11:09 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Důsledky povodní jsou odklizeny a Úřad městského obvodu Poruba je tak opět přístupný lidem. Vrátila se sem i matrika, která se musela dočasně přestěhovat do informačního centra na Hlavní třídě.

Policie prověřuje, zda zastřelený muž v Ostravě rybařil v lokalitě oprávněně
Vydáno 26. listopadu 2023 12:06, Ostrava-město, Jiří Cileček
Policie zveřejnila další podrobnosti k páteční tragické události u slepého ramena řeky Odry v Ostravě-Petřkovicích. 44letý myslivec tam při večerním lovu divočáků zastřelil 52letého muže, který v místě rybařil. Policie bude také prověřovat, zda zastřelený chytal v lokalitě ryby oprávněně. V místě se totiž rybařit nesmí.

zdroj foto: Policie ČR

V pátek 24. listopadu před půl dvanáctou v noci byl v Ostravě-Petřkovicích postřelen 52letý muž. Událost se stala u slepého ramene řeky Odry pod Hornickým muzeem Landek Park při odlovu divokých prasat. Myslivci v těch místech zrovna dohledávali raněný kus zvěře. Postřelený muž, který zde měl rybařit, i přes poskytnutou nejprve laickou a následně lékařskou pomoc při převozu do nemocnice zemřel.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Muž středního věku utrpěl střelné poranění hlavy a v okamžiku příjezdu posádky ZZS byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. Záchranáři zahájili poskytování přednemocniční neodkladné péče – krytí rány, zajištění dýchacích cest, podali léky a převedli pacienta na umělou plicní ventilaci. Poté muže přenesli na palubu sanitního vozidla a zahájili transport do zdravotnického zařízení. Přes veškerou péči však došlo k selhání krevního oběhu a lékař byl nucen konstatovat smrt."

Policisté po incidentu zadrželi dvě osoby, zajistili zbraně a na místě provedli procesní úkony. Dechové zkoušky byly u obou zadržených s negativním výsledkem. Jedna osoba byla ze zadržení propuštěna během několika hodin. Muž, který má na smrti rybáře hlavní podíl viny, poté později v průběhu soboty.

Pavla Jiroušková, mluvčí PČR MSK: "S podezřelým 44letým mužem byly činěny v průběhu včerejšího dne prvotní procesní úkony a následně byl ze zadržení propuštěn. Policisté přibrali znalce, jak z odvětví soudního lékařství, tak balistiky k vypracování znaleckých posudků a odborných vyjádření, kdy výsledky budou v řádech týdnů. K odbornému zkoumání budou odeslány i zajištěné zbraně. Také se kriminalisté zabývají okolnostmi, za jakých poškozený na místě rybařil a zda měl patřičná povolení k rybolovu. Na případu i nadále intenzivně pracujeme."

Místo, kde se tragická událost stala je v majetku společnosti Cylinders Holding, pod kterou spadá i Hornické muzeum Landek Park. Navíc se tady rybařit nesmí.

Eva Kijonková, mluvčí Cylinders Holding: "Slepé rameno slouží jako přechod pro ryby, překonávají prostřednictvím něj samotný splav na řece Odře. V těchto místech se běžně povolenky k rybolovu nevydávají a rybolov je v oblasti také zakázán."

To ale nemění nic na situaci, že myslivec rybáře zastřelil. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za který hrozí v případě odsouzení trest ve výši od 1 do 6 let odnětí svobody.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000040292/policie-proveruje-zda-zastreleny-muz-v-ostrave-rybaril-v-lokalite-opravnene