Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Den bez úrazu upozornil na rizika prázdnin

13. června 2016 11:26 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

“Den bez úrazů” pořádalo Středisko volného času Fokus ve spolupráci s dalšími partnery na Masarykově náměstí. Akce měla dětem a rodičům připomenout, že čas nastávajících prázdnin je sice krásným obdobím, nicméně v něm často dochází i k různým zraněním.

Zelené město umožní brigádu 56 studentům

12. června 2016 10:55 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská radnice opět umožní studentům vydělat si v létě nějakou tu korunu. V prvním červnovém týdnu začal také letos projekt Zelené město. Brigádu v něm získalo téměř 60 mladých lidí. Čeká je zejména úklid veřejné zeleně. První skupina už nastoupila do Lesoparku Skalky.

Sraz sestřiček 60 let po maturitě

11. června 2016 13:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Střední zdravotnickou školu v Novém Jičíně navštívila skupina žen, které tu odmaturovaly před 60ti lety. Zkoušku dospělosti v jejich ročníku skládalo 44 dívek. Na sraz dorazila polovina z nich a bylo na co vzpomínat.

Město Nový Jičín zaměstná v létě 56 studentů

10. června 2016 11:54 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská radnice umožní studentům vydělat si v létě nějakou tu korunu. Zahájila další ročník ekologicko-výchovného projektu Zelené město. Brigádu v něm získalo téměř 60 mladých lidí. Čeká je zejména úklid veřejné zeleně.

In-line hokejisté bojují ve final four

10. června 2016 10:54 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Extraligovému týmu in-line hokejistů se podařilo po dvou skvěle zvládnutých domácích zápasech porazit Nightbirds Přerov a zajistili si účast ve finálovém turnaji final four. Novojičínští si postupem do vyřazovací části splnili cíl sezóny.

Žilina plánuje drobnou údržbu a akce pro děti

9. června 2016 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Místní část Žilinu čekají po loňských výraznějších investicích letos jen drobnější zásahy. Osadní výbor řeší údržbu zeleně a laviček. Kromě toho zacílil na děti a po oslavě jejich svátku připravuje další akci - hledání pokladů.

Policie trénovala nováčky na silnicích Novojičínska

9. června 2016 13:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zvýšený výskyt policistů zaregistrovali řidiči na silnicích novojičínského regionu. Probíhala zde dopravní akce, která byla zaměřena na výcvik policejních nováčků z celé republiky. Kromě toho policisté vyslali do terénu také zbrusu nový automobil na měření rychlosti.

Sportovní akce rozhýbala 440 dětí

9. června 2016 8:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Žáci základních škol opět po roce zaplnili snad všechna sportoviště ve městě a bojovali o prestižní pohár starosty. Své síly měřili v 17 disciplinách. Kromě královny sporty - atletiky - to byly také míčové hry, plavání, stolní tenis nebo florbal.

MS kraj s Tatrou plánují nové technické muzeum

7. června 2016 11:48 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Moravskoslezský krajský úřad ve spolupráci s kopřivnickou automobilkou plánují vybudování nového Technického muzea. To by mělo za více než 120 milionů korun vzniknout v prázdné hale bývalé slévárny v areálu Tatry. Podobné plány se objevují už více než 5 let. Realizace závisí na získání dotace z programu muzejnictví.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více