Hotelová škola ve Frenštátě pod Radhoštěm aktuálně vzdělává 184 žáků a zaměřuje se na cestovní ruch, hotelnictví, gastronomii a podnikání. Škola nabízí celkem pět oborů, z toho tři maturitní a dva učební. V čem je tato střední škola výjimečná?
Ivo Herman, ředitel Hotelové školy Frenštát p. R.: „Určitě kvalitou, spoluprací se zřizovatelem, spoluprací s městem a odbornými asociacemi. Doporučuji přijít do školy a vidět aktivity žáků ve všech oborech, také cukrářské umění, barmanské umění a samozřejmě všechny ty gastronomické výrobky ochutnat. Ale také se seznámit s oborem Cestovní ruch a Podnikání.“
Lucie Petrášová, učitelka odborného výcviku: „Máme plně vybavené cukrářské centrum a momentálně probíhá výroba na Den otevřených dveří, kdy děláme dezerty, cukroví, vánoční výzdobu. Zájem o tento obor je velký, letos máme 32 prváků.“
Hotelová škola také pravidelně investuje do modernizace svého zázemí.
Ivo Herman, ředitel Hotelové školy Frenštát p. R.: „Máme nově zrekonstruovanou tělocvičnu za 3,6 milionu korun. Vyměnili jsme podlahu, obložení stěn a také máme nové basketbalové koše. Halu mohou využívat žáci i veřejnost.“
Mikuláš Nagy, učitel tělocviku: „Kromě našich žáků halu využívají florbalisté, fotbalisté, pořádáme volejbalové turnaje, specializujeme se hlavně na ty míčové hry.“
A jaké jsou v tomto směru další plány?
Ivo Herman, ředitel Hotelové školy Frenštát p. R.: „Rádi bychom zrekonstruovali cvičnou kuchyni, to by měla být zatím poslední velká investice.“