Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Žáci 7. až 9. tříd základních škol se utkali v kulinářské soutěži O čokoládovou vařečku. Vařili bezmasé pokrmy

Na Střední škole společného stravování v Ostravě-Hrabůvce proběhla už tradiční kuchařská soutěž O čokoládovou vařečku. Jde o jedinou soutěž podobného typu v Moravskoslezském kraji pro žáky základních škol, kteří mají zájem o gastronomii a chtějí se ji dále věnovat.

Žáci 7. – 9. tříd z deseti ostravských základních škol se utkali O čokoládovou vařečku. Za úkol měli v časovém limitu připravit 4 porce teplého pokrmu s přílohou na téma Rostlina místo masa, zdraví, síla, krása.

Hana Schwarzová, učitelka SŠSS: “Je tady velké nadšení a jak můžete vidět hotová soutěžní jídla, děti se vrací k tradičním surovinám, regionálním surovinám a vlastně ty staré pokrmy oživují do moderní podoby.”
Anketa: soutěžící žáci ZŠ: “Zeleninovou pánev Takže si budeme smažit tofu a zeleninu. Nějak to snad dozdobíme pěkně.”
“Já jsem si vybral těstoviny s rajčaty a olivami. Recept jsem našel na internetu a líbilo se mi to.”

Žáci to neměli vůbec jednoduché. Poté, co dostali spotřební koš se všemi surovinami, měli 25 minut na přípravu Poté dalších 25 minut vařili před publikem a porotou.

Michaela Remešová, KHS: “Musím říct, že děti jsou úžasné, daří se jim, příprava probíhá celkem hladce. Zatím se nám nestalo, aby někdo extrémně nedodržel časový limit. Všichni jsou dobří.”

Sladkou čokoládovou vařečku si nakonec odnesl Vilém Vymazal z porubské ZŠ I. Sekaniny který připravil rizoto s lesními houbami.

Nahlásit chybu

K tématu


Nejčtenější zprávy