Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Kvůli sporům o králíky muž polil ženu hořlavinou a zapálil ji, obviněný je z pokusu vraždy

Celý MS kraj |

Až doživotí hrozí muži, který v sobotu večer ve Frýdku-Místku ve sporu o králíky, polil ženu hořlavinou a zapálením jí způsobil těžké popáleniny. Pachatelem je zkušený kriminálník.

K události došlo v lokalitě Nová osada. Redakci kontaktovali lidé z okolí už o víkendu s tím, že incident popisovali jako důsledek pijatiky na zahradě jednoho z domů. Opilí mladíci tam měli pobodat a popálit ženu, kterou vrtulník následně převezl do nemocnice. 

Žena byla s těžkými popáleninami letecky transportována na Popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Místo činu si už v sobotu večer převzala kriminálka. 

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Zdravotnická záchranná služba zasahovala v sobotu večer u vážně zraněné ženy ve Frýdku-Místku. Informaci o události přijalo krajské zdravotnické operační středisko ve dvacet hodin. K zásahu byli vysláni ostravští letečtí záchranáři a tým rychlé zdravotnické pomoci z frýdecko-místecké základny. První záchranáři byli na místě události během šesti minut od přijetí výzvy. Padesátiletá žena utrpěla rozsáhlé popáleniny III. stupně na více, než polovině těla. Zasahující lékař zjistil zasažení hlavy, trupu i končetin, pacientka se nalézala v přímém ohrožení života. Musela být uvedena do umělého spánku, posádky zajistily její dýchací cesty intubací a převedly na přístrojem řízené dýchání. Po prvotním ošetření popálených ploch byla pacientka letecky transportována do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava. Její stav byl v době předání kritický."
Pavla Jiroušková, mluvčí Policie ČR MSK: "Krajští kriminalisté ve spolupráci s frýdecko-místeckými policisty prověřovali od sobotních večerních hodin ve Frýdku-Místku okolnosti násilného trestného činu, při kterém došlo k těžkému zranění 51leté ženy. V této souvislosti policisté zajistili či zadrželi celkem čtyři osoby, se kterými činili procesní úkony. Tři osoby byly následně ze zajištění propuštěny. V neděli 11. srpna 2024 zahájil vrchní komisař odboru obecné kriminality trestní stíhání 31letého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Obviněný měl v sobotu ve večerních hodinách na zahradě rodinného domu pod vlivem alkoholu a po předchozí slovní rozepři ohledně poškození králíkárny a usmrcení králíků, úmyslně polít poškozenou hořlavou látkou a zapálit ji. Žena utrpěla popáleniny na horní polovině těla a je hospitalizována v kritickém stavu v nemocnici. Obviněnému, který byl v minulosti za obdobnou násilnou trestnou činnost odsouzen, hrozí nyní trest odnětí svobody až do výše dvaceti let či trest výjimečný. Bude podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby."

 

Nahlásit chybu


K tématu

Tragické rande v Albrechticích. Ženu našli mrtvou, muž pobíhal nahý kolem

23. září 2023 18:18 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Domluvili si rande za účelem sexu, které skončilo tragicky. Oba totiž předtím požili drogy. Muž pak pobíhal nahý po Albrechticích a chtěl spáchat sebevraždu. Ženu později našli mrtvou v korytu řeky. Případem se stále zabývají policisté.

Žena měla po hádce pobodat nožem partnera v Ostravě, ten na místě zemřel

11. listopadu 2023 17:17 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravská kriminálka má na stole další případ násilného úmrtí. V jednom z bytů v Porubě byl v pátek večer nalezen pobodaný muž, který bohužel na následky zranění zemřel. Kriminalisté následně zadrželi jeho partnerku.

Cihla na vloupání do zlatnictví nestačila. Za pokus mu hrozí 3 roky vězení

26. října 2023 12:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Naivní zloděj doplatil na svou chamtivost. Nejprve se pokusil vloupat do zlatnictví v Ostravě pouze s cihlou v ruce, což se samozřejmě nepovedlo a tak utekl. Pak se v něm ale probudila soutěživost a k výloze se vrátil, aby dílo dokonal. Byli tam už ale policisté.


Obchodní dům Breda v Opavě se po letech otevírá lidem. Dostanou se až na střechu

Opava spustila komentované prohlídky bývalého obchodního domu Breda. Lidé tak mají jedinečnou příležitost prohlédnout si tento památkově chráněný objekt od přízemí až po střechu.

MS kraj rozdělil na sociální služby téměř 300 milionů kč. O dotaci žádalo 337 služeb

Moravskoslezský kraj každoročně přispívá na provoz sociálních služeb v regionu. Letos krajští zastupitelé podpořili 80 žádostí na 337 nejrůznějších sociálních služeb.

Třinecké železárny postaví unikátní briketační linku

Slavnostním poklepáním na základní kámen oficiálně začala stavba Železnorudné briketační linky v Třineckých železárnách. Jde o první projekt transformace huti, která zásadním způsobem sníží emise oxidu uhličitého, jak požaduje evropská legislativa.

Rotariáni a dobrovolníci vyvezli na Lysou horu několik vozíčkářů

Rotariáni z Ostravy, Opavy, Frýdku-Místku a Kopřivnice zorganizovali další akci, při které na vrchol Lysé hory vyvezli vozíčkáře, kteří by se tam sami dostali jen stěží. Některé týmy to vzaly sportovně, jiné jako příjemnou procházku.

V Porubě byla otevřena nová budova ekonomické fakulty Vysoké školy báňské

Ekonomická fakulta Vysoké školy báňské má novou budovu. Byla postavena přímo v areálu univerzitního kampusu v Ostravě-Porubě, což studentům i pedagogům přinese řadu výhod. Fakulta původně sídlila v centru Ostravy.

Moravskoslezský kraj postaví v Klimkovicích a Rychvaldě další kruhové objezdy

Včera 17:39 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj se dohodl s obcemi Klimkovice a Rychvald na výstavbě nových okružních křižovatek. Díky nim se zvýší bezpečnost dopravy a plynulost silničního provozu. Další memorandum kraj uzavřel s obcemi Šenov, Vratimov a Václavovice. Společně plánují vybudování přeložky místní silnice, ta nahradí stávající železniční přejezd, který bude rušit Správa železnic.

Velkolepé Havířovské slavnosti, hlavní hvězdou byl Bryan Adams

Na 45 tisíc lidí navštívilo během pátku a soboty letošní Havířovské slavnosti. Celkem se na hlavní scéně vystřídalo třináct zpěváků a kapel. Hlavní hvězdou byl pak legendární Bryan Adams.

Dny rodin na hradě Sovinci podpořily začleňování dětí do rodin a pěstounskou péči o ně

Včera 13:53 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Již potřetí se na hradě Sovinci u Rýmařova konala akce Dny rodin. Je zaměřená na podporu začleňování děti, které neměly to štěstí vyrůstat ve vlastní rodině. Cílem je zejména zabránit umísťování dětí do ústavní péče a podpořit všechny formy pěstounské péče o ně.

Ostravské Krásné Pole slavilo 600 let od první písemné zmínky o obci

Ostravský obvod Krásné Pole oslavil 600 let od své první písemné zmínky. Připraven byl bohatý program pro děti a dospělé. Obvodu také přišla pogratulovat řada významných hostů.

Učitel z Havířova se zpovídá z vybrždění autobusu, kde se zranilo několik lidí

Včera 11:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Před senátem Okresního soudu v Havířově stanul Daniel P., který je obžalovaný z vybrždění linkového autobusu. Po jeho nečekaném manévru se zranilo několik cestujících a někteří se dodnes léčí.

Razovské překážky jsou netradičním registrovaným závodem pro děti i dospělé. Konaly se již podruhé

Dnes 17:37 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Obec Razová na břehu Slezské Harty se může pyšnit aktivním sportovním klubem Sokol. Ten tady pořádá různé neobvyklé a nové sportovní akce. Jednou z nich, která se stala oficiálním závodem v netradičních atletických disciplínách je běh s názvem Razovské překážky.

V MS kraji by se měly dávat daňové pobídky, daňové podpory, aby tady investoři zůstali, říká Svatopluk Němeček, lídr SOCDEM

V MS kraji nejsou podle S. Němečka (SOCDEM) připraveny žádné průmyslové zóny. Jako příklad uvádí Dolní Lutyni a tvrdí, že je to ostuda kraje i ministerstva průmyslu.

Potřebujeme investory do MS kraje, kteří nabídnou práci s vysokou přidanou hodnotou, říká Josef Bělica, lídr Hnutí ANO v MS kraji

Lídr Hnutí ANO J. Bělica je přesvědčen, že v MS kraji máme velmi kvalitní a dostupné bydlení, pro mladé lidi ale podle něj chybí adekvátně ohodnocená práce.

Některé lidské hodnoty se vytrácí díky stranám, které tíhnou k extremistickému spektru, tvrdí Ivo Vondrák (OK), lídr koalice Starostové a Osobnosti pro kraj

Podle Iva Vondráka (OK) je implicitně dané, být členem Evropské unie a NATO, to znamená, že není třeba to dále prosazovat. Tvrdí, že se proevropské a pro NATO hodnoty někdy vytrácí díky stranám, které tíhnou k extremistickému spektru.

Budeme prosazovat princip, není privilegovaných oblastí, není zapomenutých míst v MS kraji, říká lídr koalice Stačilo! v MS kraji Ivan Strachoň

Koalice STAČILO! chce v MS kraji podporovat aglomerace, které jsou vzdálenější od centra, aby nezůstaly na okraji zájmu kraje. Podle lídra Strachoně musí mít lidé i v těchto oblastech přístup ke zdravotní a sociální péči, ale i ke vzdělání.

Dostupnost zdravotnictví není jak by měla být, tvrdí lídr hnutí Přísaha Petr Gřes

Hnutí Přísaha chce zlepšit zdravotní a sociální péči v MS kraji především navýšením peněz i dotačních. Lídr P. Gřes se chce zaměřit také na paliativní péči, kterou vnímá jako nedostatečnou.

Kvůli sporům o králíky muž polil ženu hořlavinou a zapálil ji, obviněný je z pokusu vraždy
Vydáno 12. srpna 2024 12:42, Celý MS kraj, Libor Běčák
Až doživotí hrozí muži, který v sobotu večer ve Frýdku-Místku ve sporu o králíky, polil ženu hořlavinou a zapálením jí způsobil těžké popáleniny. Pachatelem je zkušený kriminálník.

Ilustrační snímek. Zdroj: Archiv TV Polar

K události došlo v lokalitě Nová osada. Redakci kontaktovali lidé z okolí už o víkendu s tím, že incident popisovali jako důsledek pijatiky na zahradě jednoho z domů. Opilí mladíci tam měli pobodat a popálit ženu, kterou vrtulník následně převezl do nemocnice. 

Žena byla s těžkými popáleninami letecky transportována na Popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Místo činu si už v sobotu večer převzala kriminálka. 

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Zdravotnická záchranná služba zasahovala v sobotu večer u vážně zraněné ženy ve Frýdku-Místku. Informaci o události přijalo krajské zdravotnické operační středisko ve dvacet hodin. K zásahu byli vysláni ostravští letečtí záchranáři a tým rychlé zdravotnické pomoci z frýdecko-místecké základny. První záchranáři byli na místě události během šesti minut od přijetí výzvy. Padesátiletá žena utrpěla rozsáhlé popáleniny III. stupně na více, než polovině těla. Zasahující lékař zjistil zasažení hlavy, trupu i končetin, pacientka se nalézala v přímém ohrožení života. Musela být uvedena do umělého spánku, posádky zajistily její dýchací cesty intubací a převedly na přístrojem řízené dýchání. Po prvotním ošetření popálených ploch byla pacientka letecky transportována do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava. Její stav byl v době předání kritický."
Pavla Jiroušková, mluvčí Policie ČR MSK: "Krajští kriminalisté ve spolupráci s frýdecko-místeckými policisty prověřovali od sobotních večerních hodin ve Frýdku-Místku okolnosti násilného trestného činu, při kterém došlo k těžkému zranění 51leté ženy. V této souvislosti policisté zajistili či zadrželi celkem čtyři osoby, se kterými činili procesní úkony. Tři osoby byly následně ze zajištění propuštěny. V neděli 11. srpna 2024 zahájil vrchní komisař odboru obecné kriminality trestní stíhání 31letého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Obviněný měl v sobotu ve večerních hodinách na zahradě rodinného domu pod vlivem alkoholu a po předchozí slovní rozepři ohledně poškození králíkárny a usmrcení králíků, úmyslně polít poškozenou hořlavou látkou a zapálit ji. Žena utrpěla popáleniny na horní polovině těla a je hospitalizována v kritickém stavu v nemocnici. Obviněnému, který byl v minulosti za obdobnou násilnou trestnou činnost odsouzen, hrozí nyní trest odnětí svobody až do výše dvaceti let či trest výjimečný. Bude podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby."

 

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000044376/kvuli-sporum-o-kraliky-muz-polil-zenu-horlavinou-a-zapalil-ji-obvineny-je-z-pokusu-vrazdy