Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

V Orlové žehnali motorkářům na dvou místech

18. května 2018 12:39 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se opět žehnalo motorkám. Tentokrát si ale zájemci mohli vybrat, který z církevních hodnostářů jim požehná. Letos totiž přáli církevní hodnostáři na dvou místech současně.

Miloš Zeman se opět setkal s obyvateli Orlové

18. května 2018 12:37 | Orlová | Jan Varga

V rámci návštěvy MS kraje se prezident republiky Miloš Zeman zastavil také v Orlové. Před Domem dětí a mládeže poděkoval Orlovanům za voličskou podporu, která byla největší z kraje a vyzval veřejnost k debatě.

Stát jedná o budoucnosti dolu Frenštát

17. května 2018 13:20 | Celý MS kraj | Jan Varga

Půjdou frenštátské těžní věže k zemi? Už v těchto dnech by se mělo ministerstvo financí vyjádřit, co s nimi bude dál. Vyplývá to z dubnového jednání, které vedli zástupci obcí a Spolku Naše Beskydy s náměstkem ministryně financí. Stát se totiž zhruba před měsícem stal hlavním akcionářem společnosti OKD.

Tak šel čas s výstavbou náměstí v Orlové

14. května 2018 16:00 | Orlová | Jan Varga

Podívejte se na výstavbu náměstí od jejího začátku až po současnost. Aby dostala Orlová nové centrum, muselo město dlouhé roky vyjednávat nejen o financování stavby, ale také splnit mnoho byrokratických podmínek. To ale ještě nikdo nečekal, že komplikace pak budou provázet i samotnou výstavbu.

Na zimním stadionu proběhl turnaj judo přípravek

14. května 2018 15:57 | Orlová | Jan Varga

Malí judisté z Orlové a okolí změřili síly na turnaji přípravek. Na zimním stadionu pro ně bylo připraveno zázemí a tak jim nic nebránilo, než si vyzkoušet své první chvaty proti soupeři. Turnaj pro ně už po druhé připravil Judo Klub Orlová.

Orlová se kvůli náměstí obrátí na externí právníky

9. května 2018 12:24 | Orlová | Jan Varga

Situace kolem stavby orlovského náměstí je stále stejná. Práce neprobíhají a zatím není jasné, zda je dokončí současný zhotovitel. Ten minulý týden nařkl město Orlová z nedostatečné spolupráce. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

Vzpomínka na padlé při osvobození Orlové v roce 1945

9. května 2018 10:14 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se opět konaly pietní akty za osvobození města od fašismu. Kromě aktu v ulici U Kapličky zavzpomínali zástupci města také u památníku v areálu městského hřbitova.

Ve sportovním areálu se běželo za osvobození města

9. května 2018 10:12 | Orlová | Jan Varga

Mladí oslavili osvobození Orlové od okupantů sportem. Ve sportovním areálu u zimního stadionu se konal další ročníku Běhu osvobození, kterého se účastnili žáci orlovských základních škol, ale také přátelé z polských partnerských měst. Cílem bylo uběhnout čtyřikrát čtyři sta metrů ve štafetovém běhu.

Gracia Orlová má za sebou vydařený 32. ročník

9. května 2018 10:09 | Orlová | Jan Varga

Gracia Orlová, světový cyklistický závod má za sebou další ročník. Tentokrát si pořadatelé mohli blahopřát, organizačně vyšel na výbornou a také počasí celé akci přálo. My jsme samozřejmě nechyběli na startu a monitorovali jsme také pátou etapu, která vedla silnicemi v Orlové.

Pod Lysou horou rejdily čarodějnice a stavěl se máj

4. května 2018 12:23 | Celý MS kraj | Jan Varga

Rej čarodějnic a stavění Májky, to vše si mohli užít návštěvníci prvomájové zábavy pod Lysou horou. Připraveny byly hry, soutěže, občerstvení a také hudba a tanec. Akce se konala v podhorském areálu letního koupaliště Sluníčko v Ostravici.

Komerční sdělení více

Tým neurologů FNO a LF OU s vědci z PF OU získal certifikaci metodiky neurokognitivní rehabilitace

Odborníci z týmu FN Ostrava, Lékařské a Přírodovědecké fakulty OU zpracovali pod vedením neuropsycholožky PhDr. Vladěny Jaremové přesný postup neurorehabilitační péče o pacienty s poškozením mozku v akutní fázi onemocnění. Jejich metodiku, která doposud v České republice chyběla, teď schválilo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Pracovat podle ní mohou všechna zdravotnická zařízení.

Kolik se vypilo na Colours kohoutkové?

Na Colours of Ostrava nemohla chybět osvěžující Free water zone od společnosti Ostravské vodárny a kanalizace a.s. Čistou, osvěžující a ideálně vychlazenou kohoutkovou vodu mohl vyzkoušet každý účastník festivalu. OVAK vodobar byl přímo napojen na vodovodní řad. O správné nastavení a provoz zařízení se postarali promotéři z OVAKu. Za 4 dny se vypilo přes 8 000 litrů pitné vody.


FN Ostrava má mezi lékaři čtyři nové docenty

Akademický titul docent nově doplňuje jména čtyř lékařů FN Ostrava. Docenturu úspěšně zvládla doc. MUDr. Marcela Káňová, Ph.D., doc. MUDr. Martin Havel, Ph.D., doc. MUDr. et. MUDr. Jan Štembírek, Ph.D. a doc. MUDr. Lubomír Tulinský, Ph.D. Všichni jsou zároveň pedagogové na Lékařské fakultě Ostravské univerzity.

Podcast FNO: Co oko nevidí

Která je nejdůležitější a nenahraditelná část oka? Kam se posunula oční chirurgie za posledních 20 let? Je nutné, aby měla oční klinika i lůžkové oddělení? O tom a mnohém dalším je podcast s přednostou Oční kliniky FNO a LF OU MUDr. Janem Němčanským, Ph.D., MBA.

Colours of Ostrava v nových barvách. Za rok přivezou The Chainsmokers

Nová vizuální identita od grafického studia Najbrt a první interpret 22. ročníku. Závěrečná tisková konference letošních Colours of Ostrava přináší vedle zhodnocení dosavadního ročníku i novinky pro příští rok, včetně prvního interpreta, elektronického dua The Chainsmokers. Během uplynulých tří dnů areál přivítal 867 návštěvníků s průkazem osob se zdravotním postižením, na pokladnách bylo rozdáno bezmála tři tisíce dětských pásek a očekává se kolem tisíce seniorů, kteří mají na závěrečný den festivalu volný vstup.

Dakarská zóna na Colours of Ostrava? Ano, včetně premiéry nového závodního speciálu!

Návštěvníci multižánrového festivalu Colours of Ostrava každým rokem naleznou v areálu různé zajímavé prezentace a překvapení. Letos se mohou dostat do Dakarské zóny, kterou připravila Ostra Group, partner VIP zóny festivalu a hlavní partner závodního týmu Fesh Fesh, který svoji techniku do zóny zapůjčí. Dakarskou zónu návštěvníci naleznou mezi pavilonem U6 a Gongem.

Karvinská hornická nemocnice ulevuje pacientům s vážnými pohybovými potížemi botoxem

Karvinská hornická nemocnice (KHN) pomáhá pacientům, kterým komplikuje život vážné onemocnění nebo úraz, botulotoxinovými injekcemi. Látka, kterou lidé běžně znají z estetické medicíny, v KHN slouží pro rehabilitaci po cévní mozkové příhodě, po úrazech, při stavech spojených s roztroušenou sklerózou nebo s nádory mozku. V tuto chvíli má nemocnice v rehabilitační péči první desítku pacientů, kterým je „botox“ pravidelně vpravován do svalů. Další nemocní postupně přibývají.

Více