Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Orlovské centrum SONS uspořádalo koncert v knihovně

19. dubna 2018 17:12 | Orlová | Jan Varga

Městská knihovna v Orlové přivítala posluchače na komorním koncertu. V prostorách totiž vystoupili umělci, kteří přijeli z Prahy. Orlovanům se představila zpěvačka Barbora Mirgová a to v doprovodu akordeonisty Miroslava Országa.

V Orlové se opět uklízelo, tentokrát mimo centrum

19. dubna 2018 17:08 | Orlová | Jan Varga

Také Orlová se přidala k celorepublikové akci Ukliďme Česko. Do ulic města tak vyšly skupinky dobrovolníků, aby posbírali odpad, který hyzdí tvář Orlové.

Rekonstruovaný Paskovský zámek nabízí muzeum i výstavy

12. dubna 2018 13:23 | Celý MS kraj | Jan Varga

Paskov na Frýdecko-Místecku se může chlubit novou turistickou atrakcí. Otevřeli tam totiž nově zrekonstruované prostory zámku, které návštěvníkům nabídnou muzeum historie Paskova, výstavu rodových erbů a také například expozici z každodenního života horalů.

Sachova studánka v Horní Bečvě se přesune

12. dubna 2018 13:19 | Celý MS kraj | Jan Varga

Sachova studánka v Horní Bečvě změní své místo. Oblíbený pramen, který chodí nabírat místní i turisté se nachází blízko frekventované silnice a hrozí tak nebezpeční úrazu. V loňském roce tam dokonce došlo ke smrtelné nehodě. Vedení radnice se proto rozhodlo studánku přesunout.

Město pokračuje v rekonstrukcích a zateplování budov

6. dubna 2018 14:18 | Orlová | Jan Varga

Město Orlová pokračuje ve stavebních a dokončovacích pracích, které muselo kvůli počasí minulý rok přerušit. Zbývá dokončit lesopark, upravuje se prostor před úřadem práce a také letos bude město pokračovat v zateplování budov, které má ve vlastnictví, o jaké jde vám prozradíme v příspěvku.

V Orlové soutěžily dětské pěvecké sbory

6. dubna 2018 14:17 | Orlová | Jan Varga

V Domě kultury totiž proběhla soutěž pěveckých sborů na kterou se sjely tělesa z celého kraje ale i mimo něj. Předvést se měli v lidových písních, písních bez hudebního doprovodu a na programu měli také modernu.

Net Office opět hostila informatiky na soutěži

6. dubna 2018 14:14 | Orlová | Jan Varga

Další ročník soutěže na škole Net Office, je za námi. Opět měli studenti z mnoha měst za úkol předvést se v prezentacích a programování a mohli za to vyhrát opravdu zajímavé ceny.

Orlovská pobočka SONS už pomohla desítkám lidí

29. března 2018 10:37 | Orlová | Jan Varga

Nezisková organizace SONS má svou pobočku v Orlové necelé dva roky. Za tu dobu poskytla pomoc desítkám lidí nejen z Orlové ale i z širokého okolí. Teď pobočka shání sponzory, aby mohla dál pomáhat potřebným.

Obce v Beskydech řeší problém s likvidací odpadu

28. března 2018 13:02 | Celý MS kraj | Jan Varga

Obce v Beskydském regionu řeší společně jeden problém. Tím je rostoucí množství odpadu a také stoupající finanční náročnost jeho likvidace. Zejména ty obce, které jsou hojně navštěvovány turisty teď žádají kraj o spolupráci.

Autobusový terminál v Orlové je před dokončením

23. března 2018 11:35 | Orlová | Jan Varga

Jak už jsme vás informovali, Orlová bude mít nový autobusový terminál. Staré autobusové nádraží už nevyhovovalo a pro potřeby cestujících bylo zbytečně velké. Přepravci se podařilo získat dotaci a dostavěno by mělo být na konci dubna.

Komerční sdělení více

Tým neurologů FNO a LF OU s vědci z PF OU získal certifikaci metodiky neurokognitivní rehabilitace

Odborníci z týmu FN Ostrava, Lékařské a Přírodovědecké fakulty OU zpracovali pod vedením neuropsycholožky PhDr. Vladěny Jaremové přesný postup neurorehabilitační péče o pacienty s poškozením mozku v akutní fázi onemocnění. Jejich metodiku, která doposud v České republice chyběla, teď schválilo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Pracovat podle ní mohou všechna zdravotnická zařízení.

Kolik se vypilo na Colours kohoutkové?

Na Colours of Ostrava nemohla chybět osvěžující Free water zone od společnosti Ostravské vodárny a kanalizace a.s. Čistou, osvěžující a ideálně vychlazenou kohoutkovou vodu mohl vyzkoušet každý účastník festivalu. OVAK vodobar byl přímo napojen na vodovodní řad. O správné nastavení a provoz zařízení se postarali promotéři z OVAKu. Za 4 dny se vypilo přes 8 000 litrů pitné vody.


FN Ostrava má mezi lékaři čtyři nové docenty

Akademický titul docent nově doplňuje jména čtyř lékařů FN Ostrava. Docenturu úspěšně zvládla doc. MUDr. Marcela Káňová, Ph.D., doc. MUDr. Martin Havel, Ph.D., doc. MUDr. et. MUDr. Jan Štembírek, Ph.D. a doc. MUDr. Lubomír Tulinský, Ph.D. Všichni jsou zároveň pedagogové na Lékařské fakultě Ostravské univerzity.

Podcast FNO: Co oko nevidí

Která je nejdůležitější a nenahraditelná část oka? Kam se posunula oční chirurgie za posledních 20 let? Je nutné, aby měla oční klinika i lůžkové oddělení? O tom a mnohém dalším je podcast s přednostou Oční kliniky FNO a LF OU MUDr. Janem Němčanským, Ph.D., MBA.

Colours of Ostrava v nových barvách. Za rok přivezou The Chainsmokers

Nová vizuální identita od grafického studia Najbrt a první interpret 22. ročníku. Závěrečná tisková konference letošních Colours of Ostrava přináší vedle zhodnocení dosavadního ročníku i novinky pro příští rok, včetně prvního interpreta, elektronického dua The Chainsmokers. Během uplynulých tří dnů areál přivítal 867 návštěvníků s průkazem osob se zdravotním postižením, na pokladnách bylo rozdáno bezmála tři tisíce dětských pásek a očekává se kolem tisíce seniorů, kteří mají na závěrečný den festivalu volný vstup.

Dakarská zóna na Colours of Ostrava? Ano, včetně premiéry nového závodního speciálu!

Návštěvníci multižánrového festivalu Colours of Ostrava každým rokem naleznou v areálu různé zajímavé prezentace a překvapení. Letos se mohou dostat do Dakarské zóny, kterou připravila Ostra Group, partner VIP zóny festivalu a hlavní partner závodního týmu Fesh Fesh, který svoji techniku do zóny zapůjčí. Dakarskou zónu návštěvníci naleznou mezi pavilonem U6 a Gongem.

Karvinská hornická nemocnice ulevuje pacientům s vážnými pohybovými potížemi botoxem

Karvinská hornická nemocnice (KHN) pomáhá pacientům, kterým komplikuje život vážné onemocnění nebo úraz, botulotoxinovými injekcemi. Látka, kterou lidé běžně znají z estetické medicíny, v KHN slouží pro rehabilitaci po cévní mozkové příhodě, po úrazech, při stavech spojených s roztroušenou sklerózou nebo s nádory mozku. V tuto chvíli má nemocnice v rehabilitační péči první desítku pacientů, kterým je „botox“ pravidelně vpravován do svalů. Další nemocní postupně přibývají.

Více