Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Občané F-M se mohou zbavit objemného odpadu. Od 11. 5. budou ve městě rozmístěny kontejnery

30. dubna 2020 12:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek bojuje s odkládáním objemného odpadu k popelnicím. Mnohem častěji proto přistavuje velkoobjemové kontejnery. Zdarma se zbavit objemného odpadu budou mít lidé možnost také v květnu.

V parku u řeky Ostravice ve F-M vyrostlo broukoviště, útočiště nabídne vzácnému hmyzu

30. dubna 2020 12:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek má obří broukoviště. Vyrostlo v Sadech Bedřicha Smetany poblíž řeky Ostravice. Útočiště v něm naleznou především vzácné druhy hmyzu. O obyvatelích broukoviště se lidé dozví více díky informační tabuli.

Dobrovolníci ADRY ve F-M nemohou za seniory, píší jim alespoň dopisy

27. dubna 2020 19:32 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

I bez osobního kontaktu je možné pohladit na duši a udělat radost. To tvrdí dobrovolníci z frýdeckomístecké ADRY. Protože teď nemohou docházet za seniory do zařízení, začali jim alespoň psát dopisy.

MHD ve F-M se vrací do běžného režimu, opět je možný nástup předními dveřmi a placení jízdného řidiči

27. dubna 2020 19:28 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Městská hromadná doprava ve Frýdku-Místku se vrací k normálu. Na všech městských linkách bude opět možný nástup předními dveřmi a placení jízdného řidiči. Město chce také znovuobnovit běžné jízdní řády.

Ve Frýdku-Místku otevřeli dětská hřiště, v provozu je i hřiště na Olešné

27. dubna 2020 19:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku otevřeli dětská hřiště. Opět přístupné jsou i skluzavky na Olešné. I na hřištích platí, že si musí návštěvníci krýt obličej rouškou, dodržovat odstup a dbát zvýšené hygieny rukou.

Farmářské trhy ve Frýdku-Místku startují 7. května, budou ale v omezeném režimu

27. dubna 2020 19:17 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhnou farmářské trhy. Město je původně kvůli pandemii koronaviru pořádat nechtělo. Nakonec ale ustoupilo přáním prodejců i samotných občanů. Konat se ale budou v omezeném režimu.

Ve Frýdku-Místku instalují nové lavičky se slogany o historii města

23. dubna 2020 17:43 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku instalují nové lavičky. Do června se jich na různých místech objeví na 160. Opět budou mít na sobě slogany, tentokrát o historii města.

Magistrát Frýdku-Místku je opět otevřeny veřejnosti, platí ale bezpečnostní opatření

23. dubna 2020 17:39 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občané Frýdku-Místku mohou opět osobně navštívit magistrát. Od pondělí 20. dubna jsou všechny agendy opět v provozu. Při návštěvě ale platí bezpečnostní opatření.

Ve Frýdku-Místku uskutečnili 168 nákupů potřebným, zážitky z nákupů jsou mnohdy úsměvné

23. dubna 2020 17:34 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek byl prvním městem v republice, které po vypuknutí pandemie koronaviru začalo spolupracovat s ADROU na zajišťování nákupů seniorům. Do dnešních dnů uskutečnili téměř 170 nákupů. Zážitky z nákupů jsou podle dobrovolníků mnohdy úsměvné.

Zápisy do školek budou ve F-M bez dětí i rodičů, startují 2. května

23. dubna 2020 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Od 2. do 16. května startují zápisy dětí do mateřských škol. Ve Frýdku-Místku upřednostňují podání žádosti o přijetí elektronicky. Ve výjimečných případech to ale půjde i osobně. Některé školky využijí pro příjem žádostí své poštovní schránky.

Komerční sdělení více

Tým neurologů FNO a LF OU s vědci z PF OU získal certifikaci metodiky neurokognitivní rehabilitace

Odborníci z týmu FN Ostrava, Lékařské a Přírodovědecké fakulty OU zpracovali pod vedením neuropsycholožky PhDr. Vladěny Jaremové přesný postup neurorehabilitační péče o pacienty s poškozením mozku v akutní fázi onemocnění. Jejich metodiku, která doposud v České republice chyběla, teď schválilo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Pracovat podle ní mohou všechna zdravotnická zařízení.

Kolik se vypilo na Colours kohoutkové?

Na Colours of Ostrava nemohla chybět osvěžující Free water zone od společnosti Ostravské vodárny a kanalizace a.s. Čistou, osvěžující a ideálně vychlazenou kohoutkovou vodu mohl vyzkoušet každý účastník festivalu. OVAK vodobar byl přímo napojen na vodovodní řad. O správné nastavení a provoz zařízení se postarali promotéři z OVAKu. Za 4 dny se vypilo přes 8 000 litrů pitné vody.


FN Ostrava má mezi lékaři čtyři nové docenty

Akademický titul docent nově doplňuje jména čtyř lékařů FN Ostrava. Docenturu úspěšně zvládla doc. MUDr. Marcela Káňová, Ph.D., doc. MUDr. Martin Havel, Ph.D., doc. MUDr. et. MUDr. Jan Štembírek, Ph.D. a doc. MUDr. Lubomír Tulinský, Ph.D. Všichni jsou zároveň pedagogové na Lékařské fakultě Ostravské univerzity.

Podcast FNO: Co oko nevidí

Která je nejdůležitější a nenahraditelná část oka? Kam se posunula oční chirurgie za posledních 20 let? Je nutné, aby měla oční klinika i lůžkové oddělení? O tom a mnohém dalším je podcast s přednostou Oční kliniky FNO a LF OU MUDr. Janem Němčanským, Ph.D., MBA.

Colours of Ostrava v nových barvách. Za rok přivezou The Chainsmokers

Nová vizuální identita od grafického studia Najbrt a první interpret 22. ročníku. Závěrečná tisková konference letošních Colours of Ostrava přináší vedle zhodnocení dosavadního ročníku i novinky pro příští rok, včetně prvního interpreta, elektronického dua The Chainsmokers. Během uplynulých tří dnů areál přivítal 867 návštěvníků s průkazem osob se zdravotním postižením, na pokladnách bylo rozdáno bezmála tři tisíce dětských pásek a očekává se kolem tisíce seniorů, kteří mají na závěrečný den festivalu volný vstup.

Dakarská zóna na Colours of Ostrava? Ano, včetně premiéry nového závodního speciálu!

Návštěvníci multižánrového festivalu Colours of Ostrava každým rokem naleznou v areálu různé zajímavé prezentace a překvapení. Letos se mohou dostat do Dakarské zóny, kterou připravila Ostra Group, partner VIP zóny festivalu a hlavní partner závodního týmu Fesh Fesh, který svoji techniku do zóny zapůjčí. Dakarskou zónu návštěvníci naleznou mezi pavilonem U6 a Gongem.

Karvinská hornická nemocnice ulevuje pacientům s vážnými pohybovými potížemi botoxem

Karvinská hornická nemocnice (KHN) pomáhá pacientům, kterým komplikuje život vážné onemocnění nebo úraz, botulotoxinovými injekcemi. Látka, kterou lidé běžně znají z estetické medicíny, v KHN slouží pro rehabilitaci po cévní mozkové příhodě, po úrazech, při stavech spojených s roztroušenou sklerózou nebo s nádory mozku. V tuto chvíli má nemocnice v rehabilitační péči první desítku pacientů, kterým je „botox“ pravidelně vpravován do svalů. Další nemocní postupně přibývají.

Více