Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Úchyl, který z polského Těšína jezdil na kole obtěžovat ženy do Českého Těšína, už čelí obvinění ze znásilnění

Český Těšín |

Policisté obvinili muže trvale žijícího v polském Těšíně ze sexuálních útoků, které páchal o prázdninách na české straně řeky Olše.

Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "K prvnímu skutku došlo na začátku července u řeky Olše. Třicetiletá žena byla na procházce se psem, když kolem ní několikrát projel mladý muž na elektrickém kole. Nevšímala si ho, a když ho posléze zahlédla stojícího vedle kola, snažila se mu vyhnout. Přesto k ní muž přistoupil, uchopil ji a začal osahávat na intimních místech. Žena volala o pomoc, bránila se. Poté, co se po něm ohnala vodítkem, ji pustil, nasedl na kolo a ujel."

 V polovině srpna přijali policisté oznámení osmnáctileté díky, že v blízkosti lesní cesty, po které šla do obchodu, zahlédla nahého muže, který se ukájel. Protože se bála, zvolila jinou trasu. Pro návrat z nákupu šla zcela jinou trasou, obnaženého muže však potkala znovu. Vyděšené dívce se podařilo utéct, přestože, jak sdělila, viděla, že ji nějakou dobu pronásledoval na kole. 

Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "Ke třetímu skutku došlo jen po pár dnech. Tentokrát policisty přivolaly dvě mladistvé. Uvedly, že seděly na lavičce v parku a povídaly si. Všimly si, že kolem nich několikrát projel muž na jízdním kole. Také z kola sesedl, procházel se, postával opodál a stále je pozoroval. Dívky mu nevěnovaly pozornost, a když z místa odházely, všimly si, že sedí na jedné lavičce a masturbuje. Utekly a z bezpečného místa volaly na policii. 

Policisté společně s kriminalisty činili veškeré možné kroky, které by je dovedly k pachateli. Zintenzivnili hlídkovou činnost na území města, vyhodnocovali výpovědi svědků, všechny dostupné stopy a další indicie. 

Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "Dva dny po ohlášení poslední události kontrolovali policisté obvodního oddělení Český Těšín mladého muže na kole, který odpovídal popisu uváděného všemi poškozenými. Cizinec žijící na druhém břehu řeky Olše u sebe neměl žádný doklad totožnosti, proto byli přizváni také kolegové z cizinecké policie. Ti nejen, že vyřešili pokutou jeho přestupek, který spočíval v pobytu na našem území bez potřebného dokladu, ale také ověřili jeho totožnost. Prověření jeho další daleko závažnější nezákonné činnosti již bylo v gesci policistů 1. oddělení obecné kriminality. Dvaadvacetiletý muž s kriminalisty spolupracoval, svou trestnou činnost nepopíral, pouze se své jednání pokoušel poněkud bagatelizovat. Také uvedl, že nechtěl nikomu ublížit, všeho lituje a na veřejnosti se již takového jednání nebude dopouštět. Jelikož v prvém případě měl muž použít násilí k intimním dotykům na těle jiné osoby a v dalších dvou se dopustit hrubé neslušnosti, kriminalisté jej obvinili ze spáchání trestných činů znásilnění a výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let."
Nahlásit chybu


K tématu

Přes 20 let měl sexuálně zneužívat děti v ostravském oddílu. Policie hledá poškozené

13. června 2023 9:33 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Krajští kriminalisté rozplétají velmi závažný případ sexuálního obtěžování a znásilnění. Obviněným je muž, který přes 20 let působil v ostravském volnočasovém oddílu pro děti. Tam si vytipovával chlapce ve věku 10 až 15 let, které pravděpodobně za úplaty sexuálně obtěžoval. Policie nyní hledá možné poškozené. I ty, kteří dnes už budou dospělými muži.

Na útěku z ústavu mladík znásilnil mladou ženu v Havířově, vyhrožoval jí zabitím, další dvě ženy oloupil

3. srpna 2023 10:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté dopadli mladého muže, který v Havířově, znásilnil mladou ženu a dále další dvě ženy oloupil. Tyto trestné činy měl spáchat v době, kdy byl na útěku z výchovného ústavu. Soudce akceptoval návrh na vzetí do vazby.

Kriminalisté obvinili dalšího muže za sexuální zneužívání chlapců v ostravském turistickém oddílu

26. října 2023 18:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté v červnu informovali o obvinění bývalého vedoucího turistického oddílu z Ostravy, který sexuálně zneužíval chlapce ve věku od 10 do 15 let. Vyšetřovatelům se následně ozvali další svědci a oběti, aktuálně tak mají informace o více než desítce chlapců, které měl zneužít. Policisté ale také informovali o dalším muži z oddílu, který byl již za podobné skutky dříve odsouzen. Díky vyšetřování se přišlo na to, že sexuálních praktik se dopouštěl i na dalších chlapcích.


V Bredě objevili historické schodiště. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let

Dnes 13:30 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Bývalý obchodní dům Breda ukrýval historické schodiště. Objeveno byla náhodně při jeho kompletní rekonstrukci, která právě probíhá. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let.

Děti si v Palkovicích užily čarodějnické odpoledne a s dospělými postavily májku

Všichni malí čarodějové a čarodějky z Palkovic se poslední dubnový pátek sešli ve sportovním areálu, kde si společně užili zábavné čarodějnické odpoledne plné soutěží.

Medaile ukradené z hrobu policisty našli jeho kolegové pomocí DNA

Dnes 9:51 | Ostrava-město | Libor Běčák

Zloděje, který v roce 2022 ukradl medaile z hrobu ostravského policisty zemřelého při tragické nehodě, usvědčila DNA nalezená na stužkách, které po krádeži ještě na vítkovickém hřbitově odhodil.

Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Včera 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

V Karviné se mladí lidé zabývali udržitelnou architekturou a cirkulární ekonomikou

V Karviné se žáci základních a středních škol zapojili do evropského projektu se zaměřením na energetiku a udržitelnost. V březnu dostali zadání týkající se nového využití vyřazených krytů světel z budovy polikliniky. Ty nejlepší nápady zadavatelé projektu ocenili hodnotnými cenami.

ZUŠ L. Janáčka uspěla v postupové soutěži orchestrů

Na 300 žáků základních uměleckých škol z celého Moravskoslezského kraje přijelo do Havířova, kde se konala postupová soutěž orchestrů. Absolutním vítězem přehlídky se stali žáci ze ZUŠ z Frýdku-Místku a uspěla u ZUŠ L. Janáčka.

Klavíristka Wanda Miech oslavila 95. narozeniny svým koncertem. V hudebním světě je aktivní už 80 let

25. dubna 2024 16:13 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Wanda Miech z Karviné je zřejmě nejstarší a nejdéle aktivní klavíristkou v České republice. Koncertuje od svých 15 let a letos oslaví 95. narozeniny. K jubileu uspořádala slavnostní koncert, na kterém sama účinkovala.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

25. dubna 2024 10:48 | Rychvald | Libor Běčák | Rychvaldský miniexpres

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

ZUŠ Orlová zve zájemce o hru na hudební nástroj

24. dubna 2024 16:04 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

Základní umělecká škola v Orlové uspořádala projekt s názvem Hudební pokojíček pro předškoláky z mateřských škol.

Těšínské divadlo muselo zrušit své představení ve Stonavě, nabídne náhradní termín

24. dubna 2024 16:03 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

V neděli 21.4. měla polská scéna Těšínského divadla už po druhé ve své novodobé historii zavítat do Stonavy. Na konci září roku 2019 přijela s představením divadelní hry Ondrášek, Pán Lysé Hory, kterou divákům zahráli pod širým nebem v parku U Domu PZKO. Tentokrát byla na programu hra podle předlohy knihy Karin Lednické Šikmý kostel. Sál Domu PZKO byl ale v 17.00 hod., kdy mělo představení začít prázdný. Představení muselo být na poslední chvíli zrušeno.

Úchyl, který z polského Těšína jezdil na kole obtěžovat ženy do Českého Těšína, už čelí obvinění ze znásilnění
Vydáno 5. září 2023 9:17, Český Těšín, Libor Běčák
Policisté obvinili muže trvale žijícího v polském Těšíně ze sexuálních útoků, které páchal o prázdninách na české straně řeky Olše.

Místo činu u řeky Olše. Zdroj: Policie ČR

Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "K prvnímu skutku došlo na začátku července u řeky Olše. Třicetiletá žena byla na procházce se psem, když kolem ní několikrát projel mladý muž na elektrickém kole. Nevšímala si ho, a když ho posléze zahlédla stojícího vedle kola, snažila se mu vyhnout. Přesto k ní muž přistoupil, uchopil ji a začal osahávat na intimních místech. Žena volala o pomoc, bránila se. Poté, co se po něm ohnala vodítkem, ji pustil, nasedl na kolo a ujel."

 V polovině srpna přijali policisté oznámení osmnáctileté díky, že v blízkosti lesní cesty, po které šla do obchodu, zahlédla nahého muže, který se ukájel. Protože se bála, zvolila jinou trasu. Pro návrat z nákupu šla zcela jinou trasou, obnaženého muže však potkala znovu. Vyděšené dívce se podařilo utéct, přestože, jak sdělila, viděla, že ji nějakou dobu pronásledoval na kole. 

Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "Ke třetímu skutku došlo jen po pár dnech. Tentokrát policisty přivolaly dvě mladistvé. Uvedly, že seděly na lavičce v parku a povídaly si. Všimly si, že kolem nich několikrát projel muž na jízdním kole. Také z kola sesedl, procházel se, postával opodál a stále je pozoroval. Dívky mu nevěnovaly pozornost, a když z místa odházely, všimly si, že sedí na jedné lavičce a masturbuje. Utekly a z bezpečného místa volaly na policii. 

Policisté společně s kriminalisty činili veškeré možné kroky, které by je dovedly k pachateli. Zintenzivnili hlídkovou činnost na území města, vyhodnocovali výpovědi svědků, všechny dostupné stopy a další indicie. 

Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "Dva dny po ohlášení poslední události kontrolovali policisté obvodního oddělení Český Těšín mladého muže na kole, který odpovídal popisu uváděného všemi poškozenými. Cizinec žijící na druhém břehu řeky Olše u sebe neměl žádný doklad totožnosti, proto byli přizváni také kolegové z cizinecké policie. Ti nejen, že vyřešili pokutou jeho přestupek, který spočíval v pobytu na našem území bez potřebného dokladu, ale také ověřili jeho totožnost. Prověření jeho další daleko závažnější nezákonné činnosti již bylo v gesci policistů 1. oddělení obecné kriminality. Dvaadvacetiletý muž s kriminalisty spolupracoval, svou trestnou činnost nepopíral, pouze se své jednání pokoušel poněkud bagatelizovat. Také uvedl, že nechtěl nikomu ublížit, všeho lituje a na veřejnosti se již takového jednání nebude dopouštět. Jelikož v prvém případě měl muž použít násilí k intimním dotykům na těle jiné osoby a v dalších dvou se dopustit hrubé neslušnosti, kriminalisté jej obvinili ze spáchání trestných činů znásilnění a výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/cesky-tesin/11000038949/uchyl-ktery-z-polskeho-tesina-jezdil-na-kole-obtezovat-zeny-do-ceskeho-tesina-uz-celi-obvineni-ze-znasilneni