Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Ostravě-Jihu u příležitosti Dne učitelů ocenili nejlepší pedagogy

Ostrava-Jih |

Kulturní dům K-trio se stal místem oceňování pedagogů. Tato slavnostní událost tady probíhá každoročně vždy u příležitosti Dne učitelů, který v Česku připadá na 28. březen, kdy si připomínáme výročí narození Jana Ámose Komenského.

Radnice Ostravy-Jihu ani letos nezapomněla na učitele. V hlavním sále kulturního domu K-trio uspořádala slavnostní setkání, v rámci kterého zástupci radnice předali pedagogům ocenění. Za dlouholetou a přínosnou práci ve školství poděkovali dvanácti učitelům a ocenili také sedm výrazných pedagogických osobností. Součástí akce byl také doprovodný program.

Radim Ivan (ODS), místostarosta MOb Ostrava-Jih: “Jak si vážím učitelů? Velmi, je to důležitá práce zvlášť v dnešní době, kdy přicházejí nové technologie, samé inovativní věci. Oni musí držet jakoby tempo s tou dobou a musí ty žáky vzdělávat i v těch nových věcech, takže si nesmírně vážím každého učitele. Pročítal jsem si ty medailonky a viděl jsem tam, že většina z nich ty nové inovativní metody do své práce nasazují a já jsem rád, že takové učitele tady máme a přeju jim do budoucna hodně štěstí a sil.”
Martin Bednář (ANO), starosta MOb Ostrava-Jih: “Pokud mám zhodnotit práci učitelů, musím se vrátit do svých mladých let. Já jsem měl pouze pozitivní vztah k učitelům. Byl jsem rád, že se mi snaží předat své vědomosti, takže já na školu vzpomínám, nebo spíš na školy vzpomínám velmi rád a velmi rád jsem dneska přijal pozvání a předám ocenění učitelům, kteří si to zaslouží. Snad to pro ně bude i motivace do dalších let.”
Anketa: ocenění učitelé: “Jsem hodně překvapená oceněním. Práci mám samozřejmě ráda, jinak bych ji nemohla dělat tak dlouho jak ji dělám. Snažím se a jsem na jedné škole, takže jsem spokojená.”
“V praxi jsem 22 let a práce mě velmi baví, jinak bych ji nedělala upřímně a ta zpětná vazba od těch dětí, kterou dostávám naštěstí pořád, tak ta je to, co mě pořád udržuje v tom entuziasmu, že do té školy ráda chodím. Právě jsem se teď s paní ředitelkou bavila jak je možné, že jsem byla vybrána, tak prý jsem pracovitá. Tak to mě těší, že to vidí i vedení školy.”
“Optimismus a radost když člověk ráno vstane, neví kudy kam, ale ve škole přece jenom ty děti nás nabíjejí. Ať jsou jakékoliv, pořád jsou jiné, ale je to hrozně fajn. Neměnila bych. Byla jsem překvapená, nečekala je to. Já učím proto a jsem ve škole, že chci a mám ráda děti a ne proto, abych dostala nějaké ocenění.”
“Na této práci se mi líbí, že v podstatě mohu prostřednictvím různých metod formovat mladého jedince, pomáhat mu v jeho cestě životem a dostávat jejich sílu a hlavně mě na té práci baví, že je každý den úplně jiná. I když někdy je o překonávání překážek, tak je to krásné.”

Všem oceněným pedagogům gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěšných let.

Nahlásit chybu


K tématu

Děti z Jihu tráví jarní prázdniny na příměstských táborech. Navštívili například planetárium

13. března 2024 18:35 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Regionální zprávy POLAR

Druhý březnový týden patři v Ostravě jarním prázdninám. Ne všichni rodiče si ale mohou vzít v práci dovolenou. Řešení nabízí třeba příměstské tábory, které se pořádají i na Jihu. Jeden z nich organizuje kulturní dům K-trio.

Zastaralou vzduchotechniku nahradí moderní. Návštěvníkům ostravského K-tria nabídne větší komfort

8. srpna 2023 17:42 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Kulturní dům K-trio v Hrabůvce prochází rekonstrukcí. Letitou vzduchotechniku, která nestačila vychladit sály podle potřeb, nahradí zcela nová a mnohem výkonnější.

Žáci osmých tříd si vyzkoušeli své odborné dovednosti v soutěži středních škol

27. února 2024 16:29 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Kdo zná a umí, ten si píská. Tak zní název oblíbené interaktivní soutěže v praktických dovednostech pro žáky osmých tříd základních škol. Letošního ročníku se zúčastnilo 300 dětí ze třiceti základních škol Ostravy a přilehlých měst.


Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Studénka zkouší u Národní sportovní agentury uspět se dvěma projekty

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu - rozhodlo o tom dubnové zastupitelstvo. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, o tu se pokouší už počtvrté, druhá stavby nové multifunkční haly.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Včera 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Obyvatelé Moravské Ostravy a Přívozu diskutovali s vedením obvodu

Investice, strategický plán i kulturní akce letošního roku. To byla stěžejní témata, kterým se věnovali zástupci vedení Moravské Ostravy a Přívozu na prvním letošním setkání s občany.

Fajne školní bistro Ostravě závidí i okolní města. Špičkoví kuchaři pomáhají v jídelnách

24. dubna 2024 12:11 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Kvalita jídla ve školních jídelnách se v posledních letech výrazně zlepšila a v Ostravě na tom má podíl i velmi oblíbený a úspěšný projekt Fajne školní bistro. Školy objíždějí špičkoví kuchaři a pomáhají kuchařkám s přípravou chutných jídel podle norem a děti jsou nadšené.

Fotografie ze života Ostravy jsou nově k vidění ve Slezskoostravské galerii

Více než 100 černobílých reportážních fotografií z Ostravy si mohou nově prohlédnout návštěvníci Slezskoostravské galerie. Jejich autorem je významný a oceňovaný ostravský fotograf a rodák Jiří Kudělka, který své dílo vystavoval na mnoha místech v Česku i v Evropě.

Slezskoostravský korfbalový tým bojuje v baráži o účast v extralize

Slezskoostravské korfbalové družstvo KK Sokol Koblov bojovalo v neděli o účast v extralize. V prvním kole baráže se hráči setkali s prvoligovými nováčky z Prievidzy a ostřílenými několikanásobnými mistry extraligy – Českými Budějovicemi.

Základní školy ve Slezské Ostravě budou mít moderní učebny, vybavené budou i virtuální realitou

Robotické sady, 3D tiskárny, sady pro experimenty, a dokonce i virtuální realitu – to vše najdou studenti v nových jazykových, multimediálních a přírodovědných učebnách ve slezskoostravských základních školách. Finální úpravy by měly být hotové do konce června.

Děti vyrábějí loga a erby městské části Hrabůvka v rámci oslav 100 let Velké Ostravy

23. dubna 2024 16:25 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Historická loga, erby a dominanty jednotlivých obvodů Velké Ostravy. Ty vznikají v rámci akce „Loguj!“ ve výtvarných dílnách ostravských knihoven. Minulý týden patřil Hrabůvce.

V Ostravě-Jihu u příležitosti Dne učitelů ocenili nejlepší pedagogy
Vydáno 4. dubna 2023 15:34, Ostrava-Jih, Yvona Fajtová
Kulturní dům K-trio se stal místem oceňování pedagogů. Tato slavnostní událost tady probíhá každoročně vždy u příležitosti Dne učitelů, který v Česku připadá na 28. březen, kdy si připomínáme výročí narození Jana Ámose Komenského.

Radnice Ostravy-Jihu ani letos nezapomněla na učitele. V hlavním sále kulturního domu K-trio uspořádala slavnostní setkání, v rámci kterého zástupci radnice předali pedagogům ocenění. Za dlouholetou a přínosnou práci ve školství poděkovali dvanácti učitelům a ocenili také sedm výrazných pedagogických osobností. Součástí akce byl také doprovodný program.

Radim Ivan (ODS), místostarosta MOb Ostrava-Jih: “Jak si vážím učitelů? Velmi, je to důležitá práce zvlášť v dnešní době, kdy přicházejí nové technologie, samé inovativní věci. Oni musí držet jakoby tempo s tou dobou a musí ty žáky vzdělávat i v těch nových věcech, takže si nesmírně vážím každého učitele. Pročítal jsem si ty medailonky a viděl jsem tam, že většina z nich ty nové inovativní metody do své práce nasazují a já jsem rád, že takové učitele tady máme a přeju jim do budoucna hodně štěstí a sil.”
Martin Bednář (ANO), starosta MOb Ostrava-Jih: “Pokud mám zhodnotit práci učitelů, musím se vrátit do svých mladých let. Já jsem měl pouze pozitivní vztah k učitelům. Byl jsem rád, že se mi snaží předat své vědomosti, takže já na školu vzpomínám, nebo spíš na školy vzpomínám velmi rád a velmi rád jsem dneska přijal pozvání a předám ocenění učitelům, kteří si to zaslouží. Snad to pro ně bude i motivace do dalších let.”
Anketa: ocenění učitelé: “Jsem hodně překvapená oceněním. Práci mám samozřejmě ráda, jinak bych ji nemohla dělat tak dlouho jak ji dělám. Snažím se a jsem na jedné škole, takže jsem spokojená.”
“V praxi jsem 22 let a práce mě velmi baví, jinak bych ji nedělala upřímně a ta zpětná vazba od těch dětí, kterou dostávám naštěstí pořád, tak ta je to, co mě pořád udržuje v tom entuziasmu, že do té školy ráda chodím. Právě jsem se teď s paní ředitelkou bavila jak je možné, že jsem byla vybrána, tak prý jsem pracovitá. Tak to mě těší, že to vidí i vedení školy.”
“Optimismus a radost když člověk ráno vstane, neví kudy kam, ale ve škole přece jenom ty děti nás nabíjejí. Ať jsou jakékoliv, pořád jsou jiné, ale je to hrozně fajn. Neměnila bych. Byla jsem překvapená, nečekala je to. Já učím proto a jsem ve škole, že chci a mám ráda děti a ne proto, abych dostala nějaké ocenění.”
“Na této práci se mi líbí, že v podstatě mohu prostřednictvím různých metod formovat mladého jedince, pomáhat mu v jeho cestě životem a dostávat jejich sílu a hlavně mě na té práci baví, že je každý den úplně jiná. I když někdy je o překonávání překážek, tak je to krásné.”

Všem oceněným pedagogům gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěšných let.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000036540/v-ostravejihu-u-prilezitosti-dne-ucitelu-ocenili-nejlepsi-pedagogy