Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vítězem soutěže Obec roku se v MSK staly Palkovice

7. června 2024 11:09 | Palkovice | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

V celostátním finále soutěže Obec roku budou Moravskoslezský kraj reprezentovat Palkovice. Právě tato obec na Frýdecko-Místecku zaujala hodnotící komisi nejvíce.

Studenti Střední školy řemesel Frýdek-Místek vystavují své práce v bývalé záložně

Dřevo / Živé srdce nábytku. To je název nové výstavy v Galerii Záložna. Jde o práce studentů dřevařských oborů Střední školy řemesel. K vidění jsou unikátní maturitní a učňovské práce. A také výrobky z řemeslných kroužků.

Frýdek-Místek usiluje o přímý nákup Českého domu za téměř 20 milionů korun

Frýdek-Místek stále usiluje o koupi Českého domu. S vlastníkem se podařilo vyjednat nižní cenu a město už přišlo s plánem, jak budovu využít. Chce tam vybudovat zázemí pro Středisko volného času Klíč.

Bezplatné vyšetření znamének přilákalo i ve Frýdku-Místku stovky lidí

Bezplatné vyšetření znamének přilákalo na akci Spolu proti melanomu ve Frýdku-Místku davy lidí. Cílem bylo včasné podchycení nebezpečí vzniku zhoubného melanomu nebo jiných vážných onemocnění a komplikací.

V Návsí slavnostně přivítali nové občánky obce

4. června 2024 16:09 | Návsí | Bára Kelnerová | Miniexpres Návsí

Velká sláva se konala v kulturním centru v Návsí. Obec tam přivítala více než 30 nových občánků, kteří se narodili do místních rodin v loňském roce.

15 týmů odehrálo ve Frýdku-Místku mezinárodní volejbalový turnaj R22 CUP

Mezinárodní volejbalový turnaj smíšených družstev ovládl opět po roce tělocvičnu 6. základní školy ve Frýdku-Místku. Tradičně se zde scházejí současní i bývalí profesionální hráči, kteří bojují o medaile a pohár vítězů. I letos přijely týmy z Česka, Slovenska a Polska.

Ve Frýdku-Místku bude v jeden večer Noc kostelů i Muzejní noc

V pátek 7. června se veřejnosti otevřou kostely v celé zemi. Ve Frýdku-Místku na akci pravidelně navazuje také Muzejní noc v Muzeu Beskyd. Pro návštěvníky bude na většině místech připraven doprovodný program až do nočních hodin.

Trh sportu představil přes 30 sportovních klubů a kroužků ve Frýdku-Místku

Většina sportovních klubů na jednom místě. Unikátní akci s názvem Trh sportu uspořádalo město Frýdek-Místek , kde se představilo na 33 sportovních spolků. Cílem bylo představit sporty ve městě a poradit s případným výběrem sportu pro děti. Na místě bylo možné si sporty i vyzkoušet.

Na Myslíku pořádali tradiční odpoledne pro děti

2. června 2024 12:39 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Den dětí patřil na Myslíku už tradičně zábavě pro celé rodiny. Nechyběly soutěže a malé i velké potěšila dakarská tatra.

Janovičtí si užili Den obce, hosty byli Kristína a Buty

2. června 2024 11:25 | Janovice | Libor Běčák | Janovický miniexpres

Ve sportovním areálu v Janovicích se 1. června konal Den obce. Program byl sestaven pro všechny věkové kategorie. Na podiu vystoupili místní školáci, folklorní soubor i pozvaní hosté.

Fyziku pomohly školákům z Frýdlantu lépe pochopit nejrůznější názorné pokusy

Místo klasického vyučování se žáci ZŠ T.G.M. ve Frýdlantě nad Ostravicí učili fyziku pomocí nejrůznějších pokusů. Do školy jim je přijeli ukázat členové Úžasného divadla fyziky z Brna. Pokusy byly různě obtížné podle věku a znalostí školáků.

Mladí házenkáři SKP Frýdek-Místek vybojovali v žákovské soutěži bronz

Mladí házenkáři SPK Frýdek-Místek letos zaznamenali velký sportovní úspěch. Starší žáci po sedmi letech vybojovali v celostátní žákovské lize 3. místo. Bronzové medaile jim osobně předal primátor města přímo na magistrátu.

Mažoretky Clariss Frýdek-Místek přivezly medaile z Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu

Mažoretky Clariss Frýdek-Místek mají za sebou účast na Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu. Početná výprava bojovala v téměř všech kategoriích, a nakonec vybojovala několik stříbrných i bronzových medailí.

Frýdek-Místek ocenil účastníky výzvy 10 000 kroků, jednotlivci ušli i přes 900 kilometrů

Mají rádi chůzi, proto se zapojili do výzvy 10 000 kroků. Ty nejlepší jednotlivce i týmy nyní ocenil Frýdek-Místek. V dubnové ti nejlepší nachodili v dubnové výzvě přes 900 kilometrů. Cílem akce je vrátit chůzi do běžného života a udělat něco pro své zdraví.

Ke stovce mají hasiči v Čeladné opravenou zbrojnici, časem bude i zbrusu nová budova

30. května 2024 11:50 | Čeladná | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Sbor dobrovolných hasičů v Čeladné slaví letos 100. výročí založení. Oslava se bude konat v červnu. Dárek, opravené zázemí uvnitř hasičské zbrojnice, už převzali.

Ve Frýdku-Místku hořela střecha rodinného domu. Hasiči uchránili majetek za 4 miliony

29. května 2024 10:41 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pět jednotek hasičů zasahovalo v úterý krátce po poledni u požáru střechy rodinného domu ve Frýdku-Místku. Plameny hasiči krotili 40 minut a další půl hodinu požár likvidovali. Kvalitním a bleskovým zásahem uchránili majetek za 4 miliony korun. Celková škoda je tak zhruba 150 tisíc.

Čeladenští hasiči dostali ke stovce opravenou zbrojnici, oslava bude v červnu

29. května 2024 7:54 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Sbor dobrovolných hasičů v Čeladné slaví letos 100. výročí založení. I když se hlavní oslavy uskuteční v červnu, dopředu už si mohli převzít dárek - opravené zázemí uvnitř hasičské zbrojnice.

ADRA slaví 20 let dobrovolnictví v Česku. První centrum vzniklo ve Frýdku-Místku

ADRA slaví letos 20 let dobrovolnictví v České republice. Úplně první centrum přitom vzniklo ve Frýdku-Místku. Právě tady proběhla velká oslava spojená s poděkováním dobrovolníkům i klientům.

Nextbike propojil možnost sdílení kol mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou

Modrá sdílená kola přidala do své nabídky novou možnost. Lidé si mohou kolo půjčit ve Frýdku-Místku a vrátit ho v Ostravě, stejně tak i v opačném případě. Propojení obou měst bylo možné kvůli ideálnímu cyklistickému spojení.

Nový lesopark na okraji Frýdku-Místku těší návštěvníky

Na okraji Frýdku-Místku vznikl nový lesopark. Vybudoval ho soukromý investor Gevorg Avetisjan a zpřístupnil ho veřejnosti. Do budoucna by kvůli nečekaně velkému zájmu chtěl park ještě rozšířit. Jeho počin pro společnost ocenili návštěvníci i vedení města.

Finálový zápas Česko - Švýcarsko budou lidé sledovat v hospodách i na náměstích

26. května 2024 9:29 | Frýdek-Místek | Bára Kelnerová

Nejen klasicky doma nebo v restauracích, ale také na náměstích v obcích a městech budou lidé sledovat v neděli večer finálový zápas MS v ledním hokeji.

Mladí hasiči bojovali v Nošovicích o Pohár starosty obce

23. května 2024 17:46 | Nošovice | Michal Slonina | Nošovický miniexpres

V Nošovicích uspořádali dobrovolní hasiči další ročník soutěže O pohár starosty obce. Ten letošní už byl 31. a jako vždy byl učen mladším a starším žákům.

Bazén na Střední škole řemesel Frýdek-Místek potřebuje rekonstrukci

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice o jeho záchraně jedná s Moravskoslezským krajem. Záměrem města je sportoviště zachovat a také prodloužit nádrž na původní délku, aby se v bazénu mohly konat plavecké závody.

Ostatky tří lidí vykopaných při rekonstrukci ve Frýdku-Místku mohou být z dob války

Kopali jámu pro retenční nádrže a objevili lidské kosti. Druhý den policisté potvrdili, že na místě byly ostatky minimálně tří lidí. Ty se nyní budou zkoumat. Rekonstrukci prostoru před Kulturním domem Frýdek tato událost nakonec nijak neomezila. Práce opět pokračují.